Konferencije

Savršeno odabran trenutak – HBO Max će održati glavni govor na NEM-u Dubrovnik 2022

Konferencije

Zahvaljujući zanimljivim sadržajima, uglednim predavačima i nizu mogućnosti za druženje u ugodnom letnjem ambijentu s nenadmašnim pogledom na Jadransko more, NEM Dubrovnik brzo je postao jedan od najomiljenijih evropskih event-a i marketa posvećenih televiziji, poznat pod nazivom TV market s najlepšim pogledom.

 

Ovogodišnje izdanje NEM Dubrovnika biće održano od 6. do 9. juna 2022. u Hotelu Dubrovnik Palace.

Među prvim govornicima i kompanijama koje su potvrdile dolazak u Dubrovnik u junu 2022 su:

• Glavni govornik: Christina Sulebakk, General Manager, HBO Max EMEA
Hans Troelstra, CEO, M7 Group
Zbigniew Pruski, Commercial Director, Branded Services, BBC Studios
Kasia Madera, Presenter, BBC World News
Levente Málnay, EVP/MD, AMC Networks International Central & Northern Europe
Guy Bisson, Research Director, Ampere Analysis
Maria Rua Aguete, Executive Director, Technology Fellow, Omdia

Popis govornika na stranici NEM Dubrovnik 2022 redovno se obnavlja i dopunjuje kako pristižu potvrde učestvovanja.

HBO Max o svojoj viziji usluga streaming-a u zemljama Evrope, Bliskog istoka i Afrike

Kompanija WarnerMedia nedavno je objavila da HBO Max od 8. marta ove godine širi poslovanje na još nekoliko evropskih zemalja. Direktorica HBO Maxa za Evropu u junu dolazi na NEM Dubrovnik, gde će govoriti o njihovoj strategiji pružanja usluga streaming-a i porastu te vrste usluga na sadašnjim i budućim tržištima. „Jako mi je drago što imam priliku da učestvujem na ovogodišnjem NEM-u. Kako ove godine HBO Max širi svoje delovanje na 27 evropskih zemalja, među kojima su i zemlje srednje i istočne Evrope, NEM je savršen trenutak da se predstavimo„, kaže Christina Sulebakk, General Manager, HBO Max EMEA, koja će na NEM-u 2022 održati glavni govor.

Važan panel posvećen promenama u televizijskoj industriji

Ove godine prvi put na NEM Dubrovnik dolazi Hans Troelstra, CEO, M7 Group koji će učestvovati u jednoj od najvažnijih panel-diskusija na konferenciji koja okuplja visokopozicionirane predstavnike davaoce televizijskih usluga. Tema razgovora jeste kako odgovoriti na neprekidne i radikalne promene televizijske industrije. „Vrlo mi je drago što ću da učestvujem u toj panel-diskusiji i razgovarati o nizu promena koje možemo očekivati u navikama i zahtevima gledalaca televizijskih sadržaja u budućnosti. Nadam se da će NEM za mene biti prilika da upoznam operatere iz ove regije i razgovaram o mogućnostima buduće saradnje u pružanju usluga televizijskih sadržaja„. Moderatorka tog panela bit će Kasia Madera, Presenter, BBC World News koja kaže: „Drago mi je što ću u junu ove godine voditi panel-diskusiju na NEM-u u Dubrovniku. Jako je važno da se televizijski stručnjaci iz cele regije povežu i sarađuju u stvaranju vizije proizvoda i usluga koje će ovaj sektor nuditi u budućnosti.“


Tokom tri dana event-a na kojem se smenjuju predavanja, panel-diskusije, projekcije, razgovori sa učesnicima i gostima te organizovana druženja, NEM Dubrovnik nezaobilazno je mesto za sve vodeće ljude televizijske industrije koje zanimaju novi trendovi. Radi sigurnosti svih gostiju, event će biti organizovan u skladu s aktuelnim epidemiološkim merama.

Beta Film i ZDF Enterprises domaćini networking događanja

Važan partner NEM-a Dubrovnik i ove je godine produkcijska i distribucijska kompanija Beta Film, koja će biti domaćin druge večeri, tzv. Beta Night, na prekrasnoj plaži Vala. Još jedan od potvrđenih sponzora je ZDF Enterprises, produkcijska kompanija predstavlja najnoviji televizijski sadržaj iz vlastite produkcije, nakon čega će uslediti razgovor s ključnim ljudima koji su radili na projektu, a koji će otkriti više detalja o svemu.

Tehnologija je integralni deo medijske industrije te će i na ovogodišnjem NEM-u jedan deo programa biti posvećen tehnologijama. TV TechShowcase pravo je mesto da tehnološke kompanije prezentuju svoja inovativna rešenja i projekte potencijalnim poslovnim partnerima.

 

Nezaobilazan B2B događaj za celu jugoistočnu Evropu
NEM Dubrovnik je B2B konferencija koja se održava svake godine i posvećena je razvitku TV industrije u zemljama jugoistočne Evrope. Redovni su gosti na konferenciji predstavnici televizijskih kuća koje nude program na pretplatu, program na nekodiranim kanalima, davaoci usluga streaming-ai telekomunikacijskih usluga te drugi operateri koji omogućavaju gledanje televizijskih programa, ali isto tako i mnogi glumci, producenti, režiseri, scenaristi i drugi profesionalci iz audiovizualne industrije. Dubrovnik će ove godine biti domaćin i finalistima konkursa NEM Networka za najbolji scenario kojima će ovaj događaj biti prilika da se upoznaju s potencijalnim poslovnim partnerima, kupcima i investitorima.

Proteklih godina na NEM-u Dubrovnik su učestvovali predstavnici više od 180 velikih globalnih i lokalnih kompanija, između ostalih Eutelsat, Deutsche Telekom, A1 Telekom Austria Group, United Group, Comcast, Irdeto, Global Agency i HBO Adria te BBC Studios, ViacomCBS, Disney, NBCUniversal, Warner Bros., Fremantle, Sony Pictures Television, Pickbox, MGM, ITV Studios Global Entertainment, Viasat World, Telekom Srbija Group, ZDF, BETA Film, HRT, Nova TV, RTL Hrvatska, RTL Hungary i mnogi drugi.

New Europe Market
New Europe Market (NEM) zajednički je naziv za niz događaja koje organizuje Mediavision, hrvatska agencija za marketing i televizijsku industriju. NEM se već tradicionalno održava u Dubrovniku, a 2019. godine prvi je put održan i NEM Zagreb posvećen televizijskom stvaralaštvu. Kako je 2020. godina bila godina velikih izazova, putem nove platforme NEM Network omogućeno je profesionalcima koji rade u TV industriji da, usprkos ograničenim mogućnostima putovanja, i dalje budu u kontaktu.

Tokom sledećih nekoliko sedmica biće objavljen potpun program NEM-a Dubrovnik 2022. Sve informacije o događaju i cenama dostupne su na zvaničnoj stranici NEM Dubrovnik 2022.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Konferencije

Nespresso kapsule s Future Tense konferencije pretvorene u energiju dovoljnu za punjenje gotovo 50 pametnih mobilnih telefona

Advertiser Serbia21. јуна 2022.

PRO.PR konferencija ove godine i u Sarajevu

Advertiser Serbia15. јуна 2022.

Hoće li roboti uskoro biti profesori, doktori, novinari?

Advertiser Serbia9. јуна 2022.

NEM Dubrovnik 2022, treći dan: Nikad važnija uloga i budućnost televizije

Advertiser Serbia9. јуна 2022.

Najveći ulog u budućnost su znatiželja i mašta

Advertiser Serbia9. јуна 2022.

Future Tense: Može li hrvatski turizam bolje? Uz menjanje navika i okretanje prema održivosti ostajemo na vrhu

Advertiser Serbia9. јуна 2022.

Hoće li veštačka inteligencija uništiti naše poslove

Advertiser Serbia9. јуна 2022.

NEM Dubrovnik 2022, drugi dan: Podizanje lestvice u industriji koja se neprestano menja

Advertiser Serbia8. јуна 2022.

Održivost nije trošak, održivost je ulaganje u budućnost

Advertiser Serbia8. јуна 2022.

NEM Dubrovnik 2022: Šta donosi novi zakon o elektronskim medijima u Hrvatskoj?

Advertiser Serbia8. јуна 2022.

Futurolog Mike Bechtel otkriva hoćemo li postati kiborzi i imati čipove u mozgu

Advertiser Serbia8. јуна 2022.

Zvanično otvoren NEM Dubrovnik 2022

Advertiser Serbia7. јуна 2022.

Kako će naši životi i poslovi izgledati 2030? U Zagreb dolaze svetski stručnjaci koji znaju odgovor

Advertiser Serbia7. јуна 2022.

World Out of Home kongres u Torontu – OOH industrija u znaku Digital Out of Home-a

Advertiser Serbia6. јуна 2022.

PRO PR Globe Awards

Advertiser Serbia6. јуна 2022.