Mediji

Saopštenje United Group: Premijerka otvoreno podržala Telekom obmanjujući građane i dokazala da nemamo svi jednake uslove na tržištu

Premijerka Srbije Ana Brnabić obraćajući se građanima Srbije preko televizije Pink, potvrdila je napadajući United Grupu da u Srbiji zakoni nisu jednaki za sve

 

Tablodini spinovi nisu bili dovoljna obmana Telekoma, već je deo poslovne prepiske United Grupe kao stranog investitora i državnog Telekoma premijerka Brnabić donela pred kamere, zaboravljajući pritom da građanima kaže istinu. Kada ugovor istekne ne može Telekom da nastavi besplatno da koristi naše kanale, jer bi to bila pljačka i zloupotreba našeg signala. Nismo mi samoukinuli naše programe kako premijerka pokušava zajedno sa tabloidima da nam podmetne, već smo upravo od Telekoma tražili legalni ugovor, odbijajući kao pregovarača nepostojeće pravno lice Supernovu.

Zapanjuje i izjava premijerke da je United Medija mogla da traži «jednu milijardu evra za svoje kanale i da državni Telekom mora da kaže DA VAŽI samo da ne bi isključili N1!». Jasno je da je u pitanju zamena teza, jer smo objavili javnu ponudu za program N1 po ceni od 0.4 evra, a Telekom do danas ignoriše ponudu za kanal od opšteg interesa svih građana.

Premijerkino obraćanje javnosti, samo je još jedna potvrda da Telekom pokušava da nas eliminiše kao konkurenciju uz pomoć države i ojača svoj monopol širom Srbije.

Upravo United Grupa traži fer, transparentnu i ravnopravnu tržišnu utakmicu, primenu jasnih i istovetnih pravila igre za sve učesnike na tržištu i usaglašavanje sa najboljom praksom u Evropskoj uniji. Samo fer konkurencija je u najboljem interesu krajnjih korisnika.

Ravnopravna utakmica ne može postojati ukoliko nadležni organi jednom operatoru omogućavaju širenje i unapređivanje infrastrukture po hitnom postupku, a drugog onemogućavaju da ponudi usluge korisnicima.

Ravnopravna utakmica ne može postojati ukoliko nadležni organi jednom operatoru izriču stroge uslove pri konsolidaciji tržišta, a drugom operatoru ne zahtevaju bilo kakve uslove i omogućavaju monopolizaciju čitavih gradova.

Ravnopravna utakmica ne može postojati ukoliko nadležni organi jednog operatora podstiču u nezakonitom postavljanju mreže, a drugom operatoru uklanjaju zakonito postavljenu mrežu.

Ravnopravna utakmica ne može postojati ako jedan operator netransparentno zloupotrebljava javnu svojinu, a drugom se operatoru nameću neopravdana ograničenja korišćenja sopstvene privatne svojine.

Sve ove činjenice su samo jedan mali deo progona kome je izložena kompanija United Grupa, kao jedan od najvećih investitora u Srbiji.

U isto to vreme, apsurda li, direktori Telekoma nas optužuju da smo vođe kablovskog kartela, da smo radili nezakonito, okrivljujući nas čak i za sprečavanje razvoja Telekoma u periodu do 2012. godine, zaboravaljajući da su decenijama Vladimir Lučić i Predrag Ćulibrk na najvažnijim funkcijama u Telekomu, što bi značilo da su saučestvovali u takozvanom uništenju te kompanije.

Pozivamo izvršnu vlast u Srbiji i njihovog štićenika kompaniju Telekom da prestanu neistinama da obmanjuju građane i zaustave progon United Grupe.

Od ključne važnosti za fer tržišnu utakmicu jeste da nadležni organi na isti način tretiraju sve učesnike na tržištu, bez privilegovanja ili diskriminacije. Za to nisu potrebne zakonske izmene, dovoljno je samo da se zakoni primenjuju na isti način za sve.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Mediji

Restart: O2TV postaje B92 od 1. marta

Advertiser Serbia24. februara 2020.

Preminuo Zoran Modli

Advertiser Serbia23. februara 2020.

Web portal NOVA.rs počinje sa radom 28. februara

Advertiser Serbia23. februara 2020.

Medijski trendovi u 2020. godini

Advertiser Serbia21. februara 2020.

Olja Bećković tužila Pink, Mitrovića i autore emisije „Hit tvit“ zbog autorskih prava

Advertiser Serbia20. februara 2020.

Savet za štampu: U drugoj polovini 2019 oko 5.000 slučajeva kršenja kodeksa

Advertiser Serbia19. februara 2020.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 10. do 16. februara 2020.godine

Advertiser Serbia18. februara 2020.

Google pregovara sa medijima kako bi dobio licence za informacije

Advertiser Serbia18. februara 2020.

Italija izgubila četvrtinu prodavaca novina

Advertiser Serbia17. februara 2020.

Magazin Vogue najprodavaniji u istoriji: Kako je Megan Markl doprinela tome

Advertiser Serbia16. februara 2020.

Svetski dan radija – kako se najstariji elektronski medij snalazi u eri interneta

Advertiser Serbia13. februara 2020.

Sedam godina od smrti Miće Orlovića

Advertiser Serbia13. februara 2020.

Gledanost dodele Oskara najniža u istoriji

Advertiser Serbia12. februara 2020.

Ograničeno reemitovanje četiri emisije TV Happy i Pinka u Crnoj Gori

Advertiser Serbia11. februara 2020.

Tom i Džeri slave 80. rođendan

Advertiser Serbia10. februara 2020.