Mediji

Saopštenje United Group: Premijerka otvoreno podržala Telekom obmanjujući građane i dokazala da nemamo svi jednake uslove na tržištu

Premijerka Srbije Ana Brnabić obraćajući se građanima Srbije preko televizije Pink, potvrdila je napadajući United Grupu da u Srbiji zakoni nisu jednaki za sve

 

Tablodini spinovi nisu bili dovoljna obmana Telekoma, već je deo poslovne prepiske United Grupe kao stranog investitora i državnog Telekoma premijerka Brnabić donela pred kamere, zaboravljajući pritom da građanima kaže istinu. Kada ugovor istekne ne može Telekom da nastavi besplatno da koristi naše kanale, jer bi to bila pljačka i zloupotreba našeg signala. Nismo mi samoukinuli naše programe kako premijerka pokušava zajedno sa tabloidima da nam podmetne, već smo upravo od Telekoma tražili legalni ugovor, odbijajući kao pregovarača nepostojeće pravno lice Supernovu.

Zapanjuje i izjava premijerke da je United Medija mogla da traži «jednu milijardu evra za svoje kanale i da državni Telekom mora da kaže DA VAŽI samo da ne bi isključili N1!». Jasno je da je u pitanju zamena teza, jer smo objavili javnu ponudu za program N1 po ceni od 0.4 evra, a Telekom do danas ignoriše ponudu za kanal od opšteg interesa svih građana.

Premijerkino obraćanje javnosti, samo je još jedna potvrda da Telekom pokušava da nas eliminiše kao konkurenciju uz pomoć države i ojača svoj monopol širom Srbije.

Upravo United Grupa traži fer, transparentnu i ravnopravnu tržišnu utakmicu, primenu jasnih i istovetnih pravila igre za sve učesnike na tržištu i usaglašavanje sa najboljom praksom u Evropskoj uniji. Samo fer konkurencija je u najboljem interesu krajnjih korisnika.

Ravnopravna utakmica ne može postojati ukoliko nadležni organi jednom operatoru omogućavaju širenje i unapređivanje infrastrukture po hitnom postupku, a drugog onemogućavaju da ponudi usluge korisnicima.

Ravnopravna utakmica ne može postojati ukoliko nadležni organi jednom operatoru izriču stroge uslove pri konsolidaciji tržišta, a drugom operatoru ne zahtevaju bilo kakve uslove i omogućavaju monopolizaciju čitavih gradova.

Ravnopravna utakmica ne može postojati ukoliko nadležni organi jednog operatora podstiču u nezakonitom postavljanju mreže, a drugom operatoru uklanjaju zakonito postavljenu mrežu.

Ravnopravna utakmica ne može postojati ako jedan operator netransparentno zloupotrebljava javnu svojinu, a drugom se operatoru nameću neopravdana ograničenja korišćenja sopstvene privatne svojine.

Sve ove činjenice su samo jedan mali deo progona kome je izložena kompanija United Grupa, kao jedan od najvećih investitora u Srbiji.

U isto to vreme, apsurda li, direktori Telekoma nas optužuju da smo vođe kablovskog kartela, da smo radili nezakonito, okrivljujući nas čak i za sprečavanje razvoja Telekoma u periodu do 2012. godine, zaboravaljajući da su decenijama Vladimir Lučić i Predrag Ćulibrk na najvažnijim funkcijama u Telekomu, što bi značilo da su saučestvovali u takozvanom uništenju te kompanije.

Pozivamo izvršnu vlast u Srbiji i njihovog štićenika kompaniju Telekom da prestanu neistinama da obmanjuju građane i zaustave progon United Grupe.

Od ključne važnosti za fer tržišnu utakmicu jeste da nadležni organi na isti način tretiraju sve učesnike na tržištu, bez privilegovanja ili diskriminacije. Za to nisu potrebne zakonske izmene, dovoljno je samo da se zakoni primenjuju na isti način za sve.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Mediji

Hoće li emitovanje rijaliti programa biti ograničeno od 23 do 6 sati?

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

„Južni vetar“ prva srpska serija koja se emituje u Rusiji

Advertiser Serbia18. septembra 2020.

Za medijske projekte 1,7 milijardi dinara, 77 miliona više nego prošle godine

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Ringier Axel Springer Srbija i Blic obeležili 24. rođendan

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

REM podneo zahteve za pokretanje postupka protiv televizija B92 i Prva

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Istraživanje: Generacija Z bolje uočava lažne vesti od starijih

Advertiser Serbia16. septembra 2020.

Godišnjica Tematskih kanala Radio Beograda na multimedijalnoj platformi RTS Planeta

Advertiser Serbia14. septembra 2020.

Fabrici: Nova pomoć EU medijima u Srbiji od 2,4 miliona evra

Advertiser Serbia8. septembra 2020.

Telekom Slovenije prodaje podružnicu TS Media

Advertiser Serbia4. septembra 2020.

Otvoreno glasanje za Betinu fotografiju godine

Advertiser Serbia3. septembra 2020.

United Grupa ima najbržu mobilnu mrežu u Evropi

Advertiser Serbia1. septembra 2020.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 17. do 23. avgusta 2020. godine

Advertiser Serbia26. avgusta 2020.

Netflix optužen za promovisanje pedofilije zbog postera za film „Cuties“

Advertiser Serbia25. avgusta 2020.

Velike medijske kompanije traže da Apple manje naplaćuje prodaju aplikacija

Advertiser Serbia23. avgusta 2020.

Televizija Beograd slavi 62. rođendan

Advertiser Serbia23. avgusta 2020.