Mediji

Saopštenje United Group: Nedolično ponašanje Telekoma pokazuje ispravnost naše odluke o saradnji samo uz fer tržišne uslove

Za jednu kompaniju kao što je Telekom je u najmanju ruku nedolično da danima obmanjuju građane, korisnike i pokušavaju javno da se obračunaju sa United Grupom jer nismo naseli na manipulaciju

 

Direktor Vladimir Lučić iz Telekoma preko televizije Prva čijem su vlasniku iz budžeta Telekoma isplatili 200 miliona evra za kablovske mreže i preko tabloida Kurir sa kojima partnerski ugovaraju ubrzano emitovanje infokanala Kurir TV koji treba da zameni N1 na njihovoj mreži, potrudio se da napravi potez nesvojstven civilizovanom poslovnom svetu, a to je da plasira “odabrane” delove prepiske o pregovorima sa nama. Objava ovih „odabranih” delova upravo pokazuje ispravnost naše odluke da ne potpišemo ugovor sa nepostojećom firmom Supernova.

Da je umesto ciljano „odabranih” delova objavljena cela prepiska, građani bi mogli jasno da se uvere da im je United Grupa ponudila SVE kanale koje su i do sada emitovali, uključujući i N1 i Sportklub, ali za celu Telekomovu mrežu i sve korisnike, o čemu posedujemo pisane dokaze.

United Grupa je naravno insistirala na transparetnom ugovoru kako Telekomova fantomska firma ne bi piratski zloupotrebila naš signal. To je zapravo zahtev koji se podmeće kao neistina o ograničavanju teritorija, jer smo kao ozbiljna kompanija samo želeli dokaz gde će se sve pustiti signal naših programa i kolikom broju korisnika.

Naš leglalni zahtev da znamo ge će sve Telekomova fantomska firma distribuirati naše kanale, podmeće se kao još jedna lažna optužba da „ograničavamo razvoj Telekoma”. Kao kompanija za koju u Srbiji postoje „zabranjeni gradovi”, u kojima ne možemo da pružamo usluge, jasno je koliko je neistinita i apsurdna tvrdnja da mi možemo da ograničimo razvoj „državnog miljenika” koji ima svu legalnu i nelegalnu pomoć države.

Podsećamo javnost da je Telekom Srbija pre godinu dana uskratio program Radiotelevizije Srbije preko naših platformi za milion ljudi u dijaspori, zahtevajući desetinama puta veće cene za televiziju koju već plaćaju svi građani Srbije i koja predstavlja opšti interes i za naše građane u inostranstvu.

Tada smo podneli prijavu Komisiji za zaštitu konkurenicije zbog ovakvog netržisnog dogovora RTS-a i Telekoma Srbija, ali se Komisija umesto da zaštiti tržište i građane odlučila da zaštiti državnog operatera i javnu televiziju i da ne pokreće postupak. Ni jedan medij se nije bavio temom blokiranja dijaspore da gledaju nacionalnu televiziju.

Sada je Telekom podneo prijavu protiv United Grupe istoj Komisiji zahtevajući brzo odlučivanje, a mediji pod kontrolom vlasti izveštavaju o tome kao da naši kanali nisu komercijalni, već se pod prinudom i netransparetnim uslovima moraju dati Telekomu.

Takođe, građani Srbije treba da znaju da od Telekoma Srbija nikada nismo dobili ponudu za emitovanje njihovih programa poput Arene Sport, možda baš zato što kao državna kompanija po zakonu ne bi smeli da imaju vlasništvo u medijima. Pozivamo rukovodstvo Telekoma da na ozbiljan i transparentan način pristupi pregovorima o sveobuhvatnom procesu stvaranja ravnopravnih tržišnih uslova za sve operatere i otvaranju trzišta telekomunikacija u Srbiji za sve učesnike po ravnopravnim uslovima i po zakonu.

Principijelan stav United Grupe u skladu je sa svim zakonskim propisima na tržištima Evropske Unije i uređenog zakonodavstva u razvijenim zemljama sveta.

Uvereni smo da će građani Srbije, i pored progona kome smo izloženi, znati da prepoznaju da radimo u njihovom interesu, insistirajući na transparentnom ugovoru i poštovanju zakona.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Mediji

30 godina nedeljnika Vreme

Advertiser Serbia29. oktobra 2020.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 19. do 25. oktobra 2020. godine

Advertiser Serbia29. oktobra 2020.

Netflix sa osetno manje novih pretplatnika u trećem tromesečju

Advertiser Serbia22. oktobra 2020.

Sednica REM-a odložena jer novinari nisu mogli da prisustvuju

Advertiser Serbia21. oktobra 2020.

Preminuo direktor lista Danas Dušan Mitrović

Advertiser Serbia20. oktobra 2020.

Da li će rijaliti program zaista moći da se emituje samo posle 11 uveče?

Advertiser Serbia19. oktobra 2020.

HRT: Komercijalne televizije žele da nas isključe iz Udruge mjerenja televizijske gledanosti

Advertiser Serbia18. oktobra 2020.

Disney dopunio upozorenja na rasizam u svojim klasičnim filmovima

Advertiser Serbia16. oktobra 2020.

RTS počinje sa emitovanjem kanala RTS Klasika

Advertiser Serbia11. oktobra 2020.

Google spreman na dogovor, plaćaće vesti francuskim izdavačima

Advertiser Serbia9. oktobra 2020.

Podignuta optužnica protiv Netflix-a zbog provokativnih scena maloletnica u filmu „Cuties“

Advertiser Serbia8. oktobra 2020.

Podneti Zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka za mesec april i jul 2020. godine

Advertiser Serbia6. oktobra 2020.

Google spreman da plati medijima milijardu dolara za sadržaj

Advertiser Serbia2. oktobra 2020.

Marko Albunović postavljen za novog v.d. glavnog urednika Politike

Advertiser Serbia1. oktobra 2020.

Serija „Senke nad Balkanom 2“ proglašena za najbolju seriju na FEDIS-u

Advertiser Serbia1. oktobra 2020.