Mediji

Saopštenje United Group: Nedolično ponašanje Telekoma pokazuje ispravnost naše odluke o saradnji samo uz fer tržišne uslove

Za jednu kompaniju kao što je Telekom je u najmanju ruku nedolično da danima obmanjuju građane, korisnike i pokušavaju javno da se obračunaju sa United Grupom jer nismo naseli na manipulaciju

 

Direktor Vladimir Lučić iz Telekoma preko televizije Prva čijem su vlasniku iz budžeta Telekoma isplatili 200 miliona evra za kablovske mreže i preko tabloida Kurir sa kojima partnerski ugovaraju ubrzano emitovanje infokanala Kurir TV koji treba da zameni N1 na njihovoj mreži, potrudio se da napravi potez nesvojstven civilizovanom poslovnom svetu, a to je da plasira “odabrane” delove prepiske o pregovorima sa nama. Objava ovih „odabranih” delova upravo pokazuje ispravnost naše odluke da ne potpišemo ugovor sa nepostojećom firmom Supernova.

Da je umesto ciljano „odabranih” delova objavljena cela prepiska, građani bi mogli jasno da se uvere da im je United Grupa ponudila SVE kanale koje su i do sada emitovali, uključujući i N1 i Sportklub, ali za celu Telekomovu mrežu i sve korisnike, o čemu posedujemo pisane dokaze.

United Grupa je naravno insistirala na transparetnom ugovoru kako Telekomova fantomska firma ne bi piratski zloupotrebila naš signal. To je zapravo zahtev koji se podmeće kao neistina o ograničavanju teritorija, jer smo kao ozbiljna kompanija samo želeli dokaz gde će se sve pustiti signal naših programa i kolikom broju korisnika.

Naš leglalni zahtev da znamo ge će sve Telekomova fantomska firma distribuirati naše kanale, podmeće se kao još jedna lažna optužba da „ograničavamo razvoj Telekoma”. Kao kompanija za koju u Srbiji postoje „zabranjeni gradovi”, u kojima ne možemo da pružamo usluge, jasno je koliko je neistinita i apsurdna tvrdnja da mi možemo da ograničimo razvoj „državnog miljenika” koji ima svu legalnu i nelegalnu pomoć države.

Podsećamo javnost da je Telekom Srbija pre godinu dana uskratio program Radiotelevizije Srbije preko naših platformi za milion ljudi u dijaspori, zahtevajući desetinama puta veće cene za televiziju koju već plaćaju svi građani Srbije i koja predstavlja opšti interes i za naše građane u inostranstvu.

Tada smo podneli prijavu Komisiji za zaštitu konkurenicije zbog ovakvog netržisnog dogovora RTS-a i Telekoma Srbija, ali se Komisija umesto da zaštiti tržište i građane odlučila da zaštiti državnog operatera i javnu televiziju i da ne pokreće postupak. Ni jedan medij se nije bavio temom blokiranja dijaspore da gledaju nacionalnu televiziju.

Sada je Telekom podneo prijavu protiv United Grupe istoj Komisiji zahtevajući brzo odlučivanje, a mediji pod kontrolom vlasti izveštavaju o tome kao da naši kanali nisu komercijalni, već se pod prinudom i netransparetnim uslovima moraju dati Telekomu.

Takođe, građani Srbije treba da znaju da od Telekoma Srbija nikada nismo dobili ponudu za emitovanje njihovih programa poput Arene Sport, možda baš zato što kao državna kompanija po zakonu ne bi smeli da imaju vlasništvo u medijima. Pozivamo rukovodstvo Telekoma da na ozbiljan i transparentan način pristupi pregovorima o sveobuhvatnom procesu stvaranja ravnopravnih tržišnih uslova za sve operatere i otvaranju trzišta telekomunikacija u Srbiji za sve učesnike po ravnopravnim uslovima i po zakonu.

Principijelan stav United Grupe u skladu je sa svim zakonskim propisima na tržištima Evropske Unije i uređenog zakonodavstva u razvijenim zemljama sveta.

Uvereni smo da će građani Srbije, i pored progona kome smo izloženi, znati da prepoznaju da radimo u njihovom interesu, insistirajući na transparentnom ugovoru i poštovanju zakona.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Mediji

Magazin Vogue najprodavaniji u istoriji: Kako je Megan Markl doprinela tome

Advertiser Serbia16. februara 2020.

Svetski dan radija – kako se najstariji elektronski medij snalazi u eri interneta

Advertiser Serbia13. februara 2020.

Sedam godina od smrti Miće Orlovića

Advertiser Serbia13. februara 2020.

Gledanost dodele Oskara najniža u istoriji

Advertiser Serbia12. februara 2020.

Ograničeno reemitovanje četiri emisije TV Happy i Pinka u Crnoj Gori

Advertiser Serbia11. februara 2020.

Tom i Džeri slave 80. rođendan

Advertiser Serbia10. februara 2020.

26. rođendan novinske agencije FoNet

Advertiser Serbia7. februara 2020.

Disney+ za tri meseca više od 28 miliona korisnika

Advertiser Serbia7. februara 2020.

Preminuo novinar Dragoljub Žarković

Advertiser Serbia5. februara 2020.

Saopštenje United Group: Nula dinara za N1 dok Telekom ne želi da pokaže ugovore sa ostalim kanalima

Advertiser Serbia3. februara 2020.

Gledanost televizije u 2019. godini

Advertiser Serbia3. februara 2020.

Saopštenje United Group: Prekidamo pregovore sa Telekomom i zahtevamo da građanima objasne zašto kanalima po ukusu vlasti daju desetine miliona evra

Advertiser Serbia1. februara 2020.

NEM Dubrovnik 2020: Ključni događaj TV industrije u CEE regiji

Advertiser Serbia1. februara 2020.

Tele2 dobio odobrenje za prodaju Tele2 Hrvatska United Grupi

Advertiser Serbia31. januara 2020.

The Guardian prva medijska kuća koja je zabranila oglase naftnih kompanija

Advertiser Serbia30. januara 2020.