Brendovi

Samsung proširuje svoj portfolio SMART Signage ekrana sa operativnim sistemom Tizen 3.0

Na sajmu InfoComm 2017 kompanija je predstavila svoje prve HDR10+QLED ekrane za digitalno oglašavanje

Kompanija Samsung najavila je na sajmu InfoComm 2017 da će celokupni portfolio Smart ekrana za digitalno oglašavanje funkcionisati na operatvnom sistemu Tizen 3.0 koji predstavlja najnoviju verziju Samsungove Softverske platforme sa otvorenim kodom.

null

Ključni deo naše vizije budućnosti ekrana jeda omogućimo našim partnerima da obezbede zanimljive sadržaje u svojoj mreži, uz smanjenu operativnu složenost,“ izjavio je Seog-gi Kim, izvršni potpredsednik Divizije ekrana u kompaniji Samsung. „Zahvaljujući integraciji operativnog sistema Tizen 3.0, naši partneri sada mogu jasnije, bezbednije i jednostavnije da isporučuju svoj sadržaj, a da pri tome ne zanemaruju svoje svakodnevne obaveze.“

Na Samsungovom štandu prikazano je i kako integracija vodećih tehnologija u oblasti ekrana u saradnji sa HARMAN-ovim Ascendo sistemom omogućava kvalitetnije sastanke. Samsung je kupio čuvenu kompaniju HARMAN International Industries, za proizvodnju audio i povezanih tehnologija, u martu 2017. godine.

null

Kao unapređena verzija OS Tizen 2.4, platforma Tizen 3.0 se odlikuje moćnijim grafičkim procesorom koji daje bogatiji i jasniji video sadržaj u poređenju sa prethodnim modelima u korisničkoj mreži SMART ekrana. Ovo uključuje i brži odziv, interakcije i učitavanje, koji obezbeđuju neometanu reprodukciju i prelaze bez crnih ekrana, što znači da će se poruke emitovati bez ometanja.

Tizen 3.0 takođe smanjuje vreme i resurse potrebne za isporuku visoko kvalitetnog digitalnog sadržaja poslovnim korisnicima. Integrisana bezbednosna platforma Knox obezbeđuje višeslojno rešenje za zaštitu od spoljnih napada, istovremeno donoseći programerima u Tizen sistemu bezbednosne API procedure. Ova unapređena zaštita omogućava bezbednu izradu i hosting širokog spektra usluga koje se oslanjaju na sigurnost, uključujući i poverljiva plaćanja i poslovni sadržaj unutar Tizen 3.0 platforme. Kao rezultat toga, sve zainteresovane strane mogu da centralizuju aktivnosti za razne tipove ekrana, uključujući UHD ekrane, spoljnu signalizaciju, ekrane osetiljve na dodir i interaktivne ploče, bez potrebe za odvojenim PC računarom.

Posetioci sajma InfoComm 2017 prvi su imali priliku da vide nove HDR10+QLED ekrane za digitalno oglašavanje sa quantum dot tehnologijom. Oslanjajući se na Tizen 3.0 OS, QLED ekrani pojačavaju osvetljenost sadržaja snimljenih u HDR kvalitetu, sa maksimalnom osvetljenošću od 1.500 nita i odličnom UHD rezolucijom u varijantama od 55 inča i 65 inča. Ovi ekrani postižu i 100-procentni volumen boja i ističu suptilne detalje sa različitim nivoima osvetljenosti, prilikom kombinovanja optimizovanog kontrasta i slike bez smetnji. Univerzalno široki uglovi gledanja takođe omogućavaju poslovnim korisnicima da prilagode ekrane svojim potrebama i dimenzijama prostora.

Na sajmu InfoComm, Samsung je takođe prikazao svoju IF seriju LED ekrana, modele P1.5, P2.0 i P2.5. Ovi ekrani spajaju vodeću tehnologiju obrade video sadržaja i finog podešavanja slike, sa LED HDR kvalitetom slike, kako bi sadržaji koji se prikazuju bili oštriji i prefinjeniji. Takođe, kako IF serija omogućava pristup i sa prednje i sa zadnje strane, utoliko je održavanje jednostavnije i brže, a pritom se ne žrtvuje elegantna, neometana prezentacija sadržaja.

null

Prilikom predstavljanja nove XPB serije LED ekrana, Samsung je pozvao posetioce sajma InfoComm da se iz prve ruke uvere koliko je ova serija olakšala prelazak sa statičkih, analognih sistema oglašavanjana mnogo šire upotrebljive LED ekrane. Dostupna u četiri modela (P6, P10, P16 i P20), sveobuhvatna XPB serija ekrana nudi all-in-one paket, dok njeno izdržljivo aluminijumsko kućište produžava vek trajanja ekrana istovremeno obezbeđujući brzu, jednostavnu instalaciju, čak i za one korisnike koji imaju jako malo tehničkog znanja. Serija XPB takođe olakšava kreiranje, programiranje i puštanje poruka po meri korisnika, kroz celu mrežu ekrana, pomoću ugrađenog rešenja za upravljanje sadržajem na ekranima za digitalno oglašavanje (Banner Content Management Solution, CMS), koji korisnicima omogućava da ažuriraju sadržaj i generalno prate rad ovih uređaja sa bilo koje lokacije.

###

O kompaniji Samsung Electronics Co. Ltd
Samsung Electronics inspiriše svet i oblikuje budućnost svojim inovativnim idejama i tehnologijama. Samsung postavlja nove standarde u svetu televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih kućnih uređaja, mrežnih sistema, kao i memorije, LSI sistema i LED uređaja. Za najnovije vesti, molimo vas da posetite portal „Samsung Newsroom“, na adresi news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Vina „Tikveš“ i „Tikveš Châteaux &Domaines” osvojila četiri Zlata i Specijalnu nagradu na „Citadelles Du Vin 2020“ u Francuskoj

Advertiser Serbia6. jula 2020.

U Francuskoj zabranili emitovanje TV reklame za bicikle jer „podstiče strah od automobila“

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Novi maloprodajni lanac PEPCO stiže u Srbiju

Advertiser Serbia2. jula 2020.

PPF osnovao Cetin grupu u regionu centralno-istočne Evrope

Advertiser Serbia2. jula 2020.

Tesla najvredniji proizvođač automobila na svetu

Advertiser Serbia2. jula 2020.

Preko 3.400 kompanija u SAD podnelo zahteve za bankrotstvo

Advertiser Serbia1. jula 2020.

I Lego privremeno obustavlja oglašavanje na društvenim mrežama

Advertiser Serbia1. jula 2020.

Volkswagen odustao od izgradnje fabrike u Turskoj

Advertiser Serbia1. jula 2020.

Mastercard omogućio Apple Pay svojim korisnicima u Srbiji

Advertiser Serbia30. juna 2020.

I kanadske kompanije odustaju od oglašavanja na Facebook-u

Advertiser Serbia30. juna 2020.

I Starbucks se pridružio bojkotu reklamiranja na društvenim mrežama

Advertiser Serbia29. juna 2020.

Microsoft zatvara sve svoje prodavnice

Advertiser Serbia29. juna 2020.

Više od 160 kompanija povuklo oglase sa Facebook-a

Advertiser Serbia28. juna 2020.

Bankrot kompanije za platne kartice Wirecard

Advertiser Serbia28. juna 2020.

Verizon povlači svoje reklame sa Facebook-a

Advertiser Serbia26. juna 2020.