Brendovi

Samsung otkriva realnu 8K rezoluciju i 8K AI Upscaling tehnologiju za QLED 8K TV na sajmu IFA 2018

Brendovi

BERLIN – Korisnici će doživeti realističnu i živu sliku i zvuk kroz Q900R 8K rezoluciju i 8K AI Upscaling tehnologiju

 

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd najavila je prelaz na 8K rezoluciju otkrivanjem Q900R QLED 8K TV uređaja sa 8K AI Upscaling tehnologijom na konferenciji za medije na sajmu IFA 2018. Dostupan na četiri ultra velika ekrana (65”, 75”, 82” i 85”), Samsung QLED 8K TV predstaviće nekoliko novina koje donosi 8K, uključujući i realnu 8K rezoluciju, Q HDR 8K i kvantum procesor 8K, od kojih su svi dizajnirani sa namerom da ožive slike rezolucije 8K i načine ih realnim. Novi Samsung QLED 8K biće dostupan u prodavnicama od kraja septembra*.

Samsungov QLED 8K sa 8K AI Upscaling tehnologijom predstavlja deo dugoročne vizije kompanije da učini 8K monitorom sa najpreciznijom i najrealnijom rezolucijom koja se može naći na tržištu.

U kompaniji Samsung, godinama unazad, neumorno radimo na tome da proizvodnju slike vrhunskog kvaliteta podignemo na još viši nivo, a predstavljanje televizora QLED 8K sa 8K AI Upscaling tehnologijom čini sastavni deo monitora budućnosti,” rekao je Jongsuk Chu, viši potpredsednik Sektora za vizuelne ekrane u kompaniji Samsung Electronics. „Sa velikim uzbuđenjem predstavljamo našim potrošačima Q900R i sigurni smo da će njihovo iskustvo biti obogaćeno vrhunskom bojom, kao i jasnoćom slike i zvuka kroz naše nove 8K modele.”

Da bi se postigao kvalitet slike 8K, Samsung Q900R uvodi Realnu 8K Rezoluciju koja postiže osvetljenje od 4.000 nit jedinica – standard koji se može naći u većini filmskih studija. Ova karakteristika omogućava TV uređajima da proizvedu četiri puta više piksela u odnosu na 4K UHD TV i 16 puta više piksela u odnosu na pun HD TV. Q HDR 8K koji podržava HDR (High Dynamic Range) 10+ tehnologiju, ili tehnologiju promenljivog opsega slikanja, dovodi nivo osvetljenja ekrana na optimalni nivo i proizvodi boje i sliku savršene čistoće, što je i bila namera dizajnera.

null

8K AI Upscaling tehnologija, zaštićena tehnologija kompanije Samsung koja se bazira na veštačkoj inteligenciji, takođe, dolazi sa slikom i zvukom čiji je kvalitet u nivou 8K, bez obzira na originalni izvor kvaliteta ili originalni format. Bilo da korisnik gleda sadržaj kroz streaming uslugu, set-top box uređaj, HDMI, USB ili čak preslikavanje (mirroring) ekrana mobilnog uređaja, Kvantum Procesor 8K prepoznaje i obogaćuje sadržaj omogućivši mu emitovanje u 8K kvalitetu. Osim toga, Q900R predstavlja Direct Full Array Elite tehnologiju za još jači kontrast i preciznije pozadinsko osvetljenje, a takođe i 100% punoću boje, što korisnicima omogućava da uz najčistiju boju do sada uživaju u milionima nijansi.

Fokusirajući se na nivo efikasnosti koji će ponuditi svojim potrošačimaa, Q900R predstavlja niz novih funkcija koje će korisnicima omogućiti da svoj TV uređaj koriste na nove različite načine, dok će prtom zadržati najviši kvalitet slike i zvuka. Na primer, TV uređaj prepoznaje i analizira uređaje za zabavu kao što su audio uređaji konektovani putem optičkog kabla sa One Remote daljinskom funkcijom, zatim automatsko prebacivanje izvora slike i audio izlaza TV uređaja za optimalno iskustvo gledanja.

Karakteristike životnog stila, kao što su Ambient Mode (ambijentalni režim), pojačane su kako bi besprekorno uklopile TV uređaj u okruženje prikazivanjem prelepih snimaka, vremena, vesti i mnogih drugih stvari. Opcija nevidljive konekcije, One Invisible Connection, standardne dužine od 5 metara, ima u sebi optički kabl i napajanje iz jednog slobodnog kabla, što korisnicima omogućava da odluče gde i kako da postave svoj TV uređaj. Novine poput SmartThings opcija omogućuju da Q900R pruži korisnicima bolji pristup informacijama i učini im život lakšim, dok opcija Univerzalnog vodiča (Universal Guide) daje personalizovane preporuke za lakše pronalaženje programa koji ide uživo i OTT sadržaja na televiziji.

Kompanija Samsung će prikazati svoja najnovija TV i audio dostignuća na svom štandu na sajmu IFA, koji se nalazi u centru City Cube Berlin, Nivo 2.

* Specifični datumi i modeli se mogu razlikovati u odnosu na region/državu.

 

Nekoliko reči o kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Kompanija Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost uz pomoć svojih transformativnih ideja i tehnologija. Kompanija redefiniše svet televizora, pametnih telefona, prenosivih uređaja, tablet uređaja, digitalnih aparata, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, metalnih i LED rešenja. Za najnovije vesti, posetite Samsung Newsroom na internet stranici news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Apple-ov direktor marketinga Phil Schiller odlazi sa te pozicije

Advertiser Serbia6. avgusta 2020.

Kodak postaje farmaceutska kompanija

Advertiser Serbia6. avgusta 2020.

Aviokompanija Ričarda Brensona podnela zahtev za bankrot

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Booking.com otpušta četvrtinu zaposlenih

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Audi se izvinio zbog provokativne reklame sa devojčicom

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Coca-Cola prekida pauzu u oglašavanju novom optimističnom reklamom

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Google-ov Fitbit dogovor pod istragom Komisije

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Bankrotirao Lord & Taylor, najstariji tržni centar u SAD

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Huawei prestigao Samsung u prodaji pametnih telefona

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Apple najvrednija kompanija na svetu, prestigao naftnog giganta

Advertiser Serbia2. avgusta 2020.

Vrednost deonica Facebook-a i Amazon-a porasla za vreme pandemije

Advertiser Serbia31. jula 2020.

Čelnici Google-a, Apple-a, Facebook-a i Amazon-a odbacili optužbe za gušenje konkurencije

Advertiser Serbia30. jula 2020.

Forbes: Tehnološka petorka iz SAD na vrhu liste najvrednijih brendova

Advertiser Serbia30. jula 2020.

Kafe na Azurnoj obali povukao „rasističke“ sladolede

Advertiser Serbia29. jula 2020.

Eurostat: Najveći pad realne potrošnje u EU i evrozoni od 1999

Advertiser Serbia29. jula 2020.