Internet

RTS predstavio OTT platformu – RTS Planeta

U godini kada obeležava 60 godina postojanja, RTS poklanja i RTS Planetu, odnosno OTT platformu koja će, i na internetu omogućiti gledanje svih programe uživo ili odloženo

Na toj platformi svima je dostupan i arhiv Televizije i Radio Beograda. Uz 11 tematskih kanala i radijske programe, RTS Planeta trentno nudi više od 4.600 emisija i muzička izdanja PGP RTS-a.

Na jedan klik postaje dostupno 60 godina televizijskog ali i 95 godina radijskog programa. Emisije, filmovi koji su obeležili epohu ali i audio-zapisi istorijskih događaja, poput govora kralja Petra Drugog u Londonu 1941. ili obraćanja Ive Andrića tokom dodele Nobelove nagrade već su deo RTS Planete.

Na tu platformu, rame uz rame sa svedočanstvima o našem vremenu, unose se i sadržaji snimljeni od osnivanja RTS-a.

RTS Planeta je budućnost gledanja televizije i slušanja radija i kao i svi veliki javni medijski servisi koji imaju bogate programske arhive, mi nastojimo da to programsko blago koje je ne samo nacionalno već i evropsko kulturno blago, na ovaj način učinimo dostupnim svim internet korisnicima širom sveta„, kaže Tanja Ćitić iz Sektora RTS-a za razvoj i nove poslove.

RTS Planeta dostupna je svima na internetu, na računarima, tabletima, a odnedavno i preko posebne aplikacije za mobilne telefone. Na svim tim uređajima, osim arhiva, programa uživo, gledaoci RTS-a mogu da vraćaju program 72 sata unazad, a imaju i dodatne tehničke mogućnost.

Mogu istovremeno više televizijskih i radijskih kanala da gledaju. U svakom slučaju mislim da smo odgovorili na sve potrebe savremene gledalačke publike, publike 21. veka i naš razvoj će ići zapravo u korak sa tim potrebama, što sadržinski što u smislu distribucije tih sadržaja„, poručuje Tanja Ćitić.

Korisnicima RTS-a iz riznica PGP-a, između ostalog dostupna je i prva ploča objavljena 1959. godine – „Zvižduk u osam“ ali i ovogodišnja izdanja. U posebnoj kategoriji su priče koje dopisništvo RTS-a snima u 25 gradova Srbije i koje se mogu pretraživati po imenu grada ili temi.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Internet

Zakerberg priznao greške, najavljuje bolju zaštitu podataka

Advertiser Serbia22. marta 2018.

Britanska televizija tajno snimila izjavu generalnog direktora Cambridge Analytica o Trampu

Advertiser Serbia21. marta 2018.

KupujemProdajem objavio Android aplikaciju

Advertiser Serbia20. marta 2018.

„Google porez“ donosi pet milijardi evra

Advertiser Serbia20. marta 2018.

Novi skandal s Trampovom izbornom kampanjom na Facebook-u?

Advertiser Serbia19. marta 2018.

Google menja način prikazivanja rezultata u pretraživaču

Advertiser Serbia19. marta 2018.

Reklama u kojoj se korisnici pozivaju na nasilje koštala Snap 800 miliona dolara

Advertiser Serbia19. marta 2018.

Google tokom prošle godine uklonio 3,2 milijarde neprikladnih oglasa

Advertiser Serbia16. marta 2018.

Google zabranjuje reklamiranje kriptovaluta

Advertiser Serbia15. marta 2018.