Agencije

Roboti dolaze, i to na velika vrata – poruka je koju šalje još jedna zvezda novog izdanja Dana komunikacija

Nagrađivani dizajner, alumnus MIT-a, NYU-a zatim izlagač MoMA-e, Che-Wei Wang, predstaviće robote koji već danas preuzimaju čovekov kreativni rad

 

Nakon velikog interesovanja za prvim najavljenim predavačima Dana komunikacija, festivala tržišnih komunikacija u organizaciji HURA i IAB Hrvatska koji će od 28. do 31. marta biti održan u Rovinju, organizatori su najavili još jednog stručnjaka kojeg dovode u Hrvatsku, ovog puta iz Njujorka. Che-Wei Wang, vrhunski dizajner, umetnik i kreativac, dolazi s predavanjem Can machines make aesthetic design decisions? i pritom odgovara da mogu – “Roboti dolaze i vreme je da se zabrinete.”

Alumnus MIT-ja, NYU-a i Pratt Instituta, zatim izlagač MoMA-e (Museum of Modern Art), Che-Wei Wang, jedan je od svetskih lidera u segmentu komputacijskog i generativnog dizajna te stručnjak za vreme i kreativno računarstvo.

Mnogi od nas veruju da je kreativnost jedna od čovekovih odlika koja se ne može kopirati. Međutim, Wang će predstaviti svoju viziju i načine na koje računari kreativno razmišljaju te preuzimaju delove procesa stvaranja, kreativnosti i dizajna koje smo do sada smatrali svetim i rezervisanim samo za čoveka. Na njegovom predavanju na Danima komunikacija, a kasnije i u dijalogu sa učesnicima na festivalu, saznaćemo šta je to dizajn baziran na algoritmima koje koristi i NASA te ima li u preciznom robotskom dizajnu mesta za ljudsku kreativnost.

Che-Wei Wang još je jedan od svetskih lidera koji utire put drugima u segmentu generativnog dizajna, a dolazi na Dane komunikacija uz do sada najavljene globalne lidere Matta Biespiela, osvajača nagrade za najboljeg oglašivača na svetu i dvostruke nagrade za najefikasnijeg oglašivača na svetu, i Yousefa Tuqana Tuqana, digitalnog evanđelistu u globalnog direktora za inovacije konsultantske kompanije koja posluje u 120 zemalja, Accenture Interactivea.

O Danima komunikacija:

Iz godine u godinu Dani komunikacija beleže sve veći porast posetioca. Organizatori najavljuju zanimljiv i raznolik sadržaj te pozivaju sve oglašivače, agencije, stručnjake za odnose s javnošću, predstavnike medija, studente i ostale profesionalce iz komunikacijske industrije na festival koji je još prošle godine oborio sve rekorde posećenosti. Rane prijave za kotizacije i smeštaj biće otvorene do 8. februara 2019. Za više informacija o Danima komunikacija posetite zvaničnu stranicu festivala www.danikomunikacija.com

***

HURA:
Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje vodeće je strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članovi HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih hrvatskih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje) te kao ekskluzivni predstavnik Cannes Lions i Effie Worldwide organizacija za Hrvatsku. Više o HURA-i na www.hura.hr.

IAB Hrvatska:
IAB Hrvatska neprofitno je udruženje posvećeno interaktivnom marketingu, osnovano s ciljem da stimulisanjem i usmeravanjem industrije potpomogne razvitak interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska je zamišljen kao forum profesionalca interaktivnog marketinga, s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promoviše ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savetovanjem i edukacijom, kako industrije u celini, tako i njenih članova. IAB Hrvatska je osnivač Evropskog udruženja IAB Europe i deo globalne mreže IAB udruženja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Više u Agencije

Medijski trend 2019: Svetla budućnost za četbotove

Advertiser Serbia15. februara 2019.

#ijaseborim za novu Roditeljsku kuću

Advertiser Serbia14. februara 2019.

Media trend 2019: Da li koristimo vizuelnu pretragu u Srbiji?

Advertiser Serbia14. februara 2019.

Google, Microsoft i NASA ne mogu bez njega – na Danima komunikacija upoznajte svetski poznatog etičkog hakera

Advertiser Serbia14. februara 2019.

ORANGE STUDIO & ALMA QUATTRO: “Don’t believe in horoscopes. Believe in artists.”

Advertiser Serbia13. februara 2019.

Marketing preko mobilnih uređaja u 2019

Advertiser Serbia13. februara 2019.

HGK izdao analizu trendova u korišćenju medijskih i marketinških agencija među svojim članicama

Advertiser Serbia12. februara 2019.

Dominacija videa u 2019: “Snack Adds”, vertikalni video i „bite sized“ video

Advertiser Serbia12. februara 2019.

Predavač koji je (ponovo) definisao ljudsko ponašanje dolazi na Dane komunikacija

Advertiser Serbia11. februara 2019.

Medijski trend 2019: Doba sveprisutnog TV-a

Advertiser Serbia11. februara 2019.

Najbolje Super Bowl reklame po izboru kreativnih direktora I&F GRUPE

Advertiser Serbia7. februara 2019.

Otvorene prijave za EFFIE takmičenje

Advertiser Serbia5. februara 2019.

Nove kategorije IdejeX i Mixx – digitalcima, dizajnerima i produkcijskim kućama otvorene prijave za IdejuX, a izdavačima prilika za Mixx

Advertiser Serbia4. februara 2019.

Stručnjak za digitalnu transformaciju sa IEDC Bled dolazi na Digital Takeover

Advertiser Serbia4. februara 2019.

RADOJKA BOŠKOVIĆ novi Client Service Director agencije MCCANN BEOGRAD

Advertiser Serbia1. februara 2019.