Konferencije

Re-set samit: Digitalizacija kao izazov današnjice i potreba budućnosti

Konferencije

BEOGRAD – Na četvrtoj onlajn konferenciji, pod nazivom „Digitalizacija – transformacija proizvoda i procesa“, koja je održana danas u okviru Re-set summita, koji organizuje Adria Media Group u strateškom partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije, govorilo se o značaju tehnologije, prednostima i problemima u digitalnom svetu

 

Na samom početku konferencije obratila se guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja je istakla veliki doprinos razvoju inovacija u bankarskom sistemu koje poboljšavaju kvalitet života, zatim detaljno predstavila rezultate NBS, kao i mogućnosti koje svaki građanin može iskoristiti putem najsavremenijih bankarskih servisa. Ona je najavila i uslugu koju će banke pružiti od marta 2021., a to je da od kuće možete da transferišete novac samo ako znate broj mobilnog a ne i računa. Guvernerka je naglasila i da je u ovoj godini za više od 100 odsto porastao promet roba i usluga putem interneta, a uskoro će biti predstavljen i registar svih start-ap kompanija u Srbiji.

U uvodnom delu „Otvoreno o digitalnoj agendi“ razgovarali su Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade RS, i Vladan Dabović, specijalni savetnik Ekonomskog instituta. Mihailo Jovanović je govorio o dosadašnjem ulaganju u digitalizaciju i koliko je značajna njena primena za građanina, a ekskluzivno je najavio i otvaranje data centra u Kragujevcu u decembru.
U tri panela učesnici su razmenili mišljenja i podelili svoja znanja i iskustva u vezi sa
novim tehnologijama.
U prvom panelu, koji je moderirao Vladan Dabović, specijalni savetnik Ekonomskog instituta, učestvovali su Miloš Cvetanović, državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Vladimir Lučić iz Telekoma Srbija, Goran Ličanin iz kompanije Huawei CEE&Nordic i Zoran Banjac, predstavnik Vlatacomom Instituta. Oni su se složili da ulaganje u infrastrukturu i telekomunikacije daje najveći rast BDP. Državni sekretar najavio je uvođenje brzog interneta i u najruralnije delove Srbije do 2025. godine.

Drugim panelom pod nazivom „Nova generacija plaćanja“ moderirala je Kjara Cvetinović iz Udruženja banaka Srbije. Panelisti, među kojima su bili Dragana Stanić, viceguvernerka Narodne banke Srbije, Katarina Ocokoljić iz Privredne komore Srbije, Vladimir Vasić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije, Miroslav Pivić, savetnik IO Direktne Banke, Marija Popović, predsednica IO Mobi banke, i Vladimir Dornik iz OTP banke Srbija pokrenuli su pitanja o razvoju mobilnog bankarstva, značaju instant plaćanja, narednim koracima i novim uslugama koje su planirane u narednom periodu.

O digitalnim trendovima i brzom prilagođavanju promenama, važnosti povezivanja IT sektora i tradicionalne industrije i uspešnim primerima u biznisu pričali su Marjan Stojanović iz Privredne komore Srbije, Vuk Guberinić, osnivač i direktor kompanije CarGo technologies, Dušan Vasiljević, direktor Western Balkans Consulting Global i Srđan Plamenac iz Tehnomanije, dok je moderator bio Vladan Dabović, specijalni savetnik Ekonomskog instituta.

Kompletnu konferenciju možete detaljno pogledati na linku re-setsummit.adriamediagroup.com/agenda/re-set-ekonomija/digitalizacija-transformacijaproizvoda/.

U petak, 20. novembra, održava se poslednja konferencija posvećena ekonomiji „Turizam pokretač privrede od 2021. godine“, čiji prenos uživo možete pratiti na sajtu re-set-summit.adriamediagroup.com/.
Re-set summit traje do 27. novembra, a teme koje će biti u fokusu sledeće nedelje su: obrazovanje, zdravstvo i održiva budućnost.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Konferencije

Uspešno završen Re-set summit: Održiva budućnost kao prioritet poslovanja

Advertiser Serbia27. novembra 2020.

IAB Virtual Day

Advertiser Serbia19. novembra 2020.

Uspešno otvoren dvonedeljni digitalni serijal Re-set samit: Regionalizacija – jačanje ekonomije regiona

Advertiser Serbia16. novembra 2020.

Regionalni Biznis i IT događaj godine – Future is NOW ove godine uživo online iz Beograda, Zagreba i Sarajeva

Advertiser Serbia6. novembra 2020.

Online platforma LIONS Live od 19. do 23. oktobra još jednom otvara svoja vrata – besplatno

Advertiser Serbia12. oktobra 2020.

Kako je Covid-19 stavio tehnologije u fokus poslovanja? Direct PERSPECTIVE Talks webinar u petak, 9.oktobar u 12h

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.

Komparativna analiza konzumacije medija u regionu u vreme COVID-a – Četvrtak, 8.oktobar WeCann Live webinar

Advertiser Serbia6. oktobra 2020.

Direct PERSPECTIVE Talks: Kako u Covid-19 vremenu gradimo brendove koje će potrošači voleti?

Advertiser Serbia28. septembra 2020.

Online panel Srpske asocijacije menadžera – Trendovi elektronske trgovine u Srbiji: E-Commerce kao ključ za dodatni uspeh preduzeća

Advertiser Serbia15. septembra 2020.

Održana konferencija „DIGITAL 2020 powered by Huawei”

Advertiser Serbia11. septembra 2020.

Održan prvi dan konferencije “DIGITAL 2020 powered by Huawei”

Advertiser Serbia10. septembra 2020.

Direct PERSPECTIVE Talks – HR i poslovanje u Covid-19 svetu

Advertiser Serbia9. septembra 2020.

Effie UK Leadership Summit – besplatni virtuelni event o marketinškoj efektivnosti

Advertiser Serbia8. septembra 2020.

DIGITAL 2020 – Regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima

Advertiser Serbia7. septembra 2020.

Počinje novi serijal webinara DIRECT TALKS

Advertiser Serbia2. septembra 2020.