Konferencije

Prva Evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima

U Novom Sadu će se 16. i 17. novembra biti održana Prva evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijma koju organizuju Heror Media Pont, Giacomelli Media, Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, Magyar Szó, Asocijacija medija u saradnji sa MIDAS-om i Fakultetom za menadžment

Cilj Prve Evropske konferencije posvećene manjinskim i lokalnim medijima je unapređenje informisanja manjinskih zajednica i interkulturnog dijaloga između medija manjinskih zajednica Evrope, lokalnih i nacionalnih medija kroz prisutnost sadržaja manjinskih medija u lokalnim i nacionalnim medijima, kao i razmena najboljih praksi na području izdavaštva u toku digitalizacije i postojećih demografskih društvenih promena, sa posebnim fokusom na mogućnosti razvoja grada Novog Sada kao evropske prestonice kulture 2021. godine i doprinos manjinskih i lokalnih medija koheziji društva.

Evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima je komunikacioni projekat, koji sa jedne strane doprinosi razvoju i boljoj integraciji manjinskih i lokalnih medija u javnostima sa kojima komuniciraju, a sa druge strane u realnom vremenu u procesu od pet godina čini celoviti sistem sa EPK Novi Sad 2021. kao jednim od najambicioznijih postojećih projekata Republike Srbije koji svojom realizacijom doprinosi mapiranju Novog Sada i čitavog regiona kao poželjnog mesta za život i rad.

Evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima je jedinstveni evropski događaj koji na jednom mestu povezuje manjinske i lokalne medije sa ostalim sektorima i doprinosi da manjinski mediji postanu značajan činilac kvalitetnijeg izveštavanja.

EPK Novi Sad 2021. je projekat koji dugoročno ima mogućnost da integriše čitav region kako kulturološki, tako i ekonomski. Partnerska saradnja i rad na stvaranju novih vrednosti i kvaliteta između manjinskih i lokalnih medija i snažne poruke koju nosi EPK Novi Sad 2021. jeste doprinos ove konferencije kao know – how za manjinske i lokalne medije u celoj Evropi.

Pokrovitelji: Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice, Uprava za kulturu Grada Novog Sada i Fondacija Novi Sad EPK 2021.

Pogledajte agendu na ovom linku

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Konferencije

Natalia Wiechowski, višestruko nagrađivani marketinški stručnjak iz Dubaija dolazi u Zagreb

Advertiser Serbia13. februara 2018.

O čuvarima internet identiteta na DIDS 2018

Advertiser Serbia7. februara 2018.

Autor šest bestselera na Amazonu i Forbesov saradnik dolazi na Digital Takeover

Advertiser Serbia2. februara 2018.

Ćirbasters 3: Kako što efikasnije koristiti ćirilicu na Internetu

Advertiser Serbia25. januara 2018.

Vlasnik čak 20 Lavova iz Kana dolazi na Digital Takeover konferenciju

Advertiser Serbia22. januara 2018.

Ćirbasters 3.0: kad je tehnologija srela ćirilicu

Advertiser Serbia17. januara 2018.

Digital Takeover otkriva kako se nositi sa svetom inovacija

Advertiser Serbia5. januara 2018.

Održana deveta međunarodna konferencija PRilika2017

Advertiser Serbia11. decembra 2017.

Scott Gould – Stručnjak za engagement, predavač na konferenciji PRilika 2017

Advertiser Serbia5. decembra 2017.