Konferencije

Prva Evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima

U Novom Sadu će se 16. i 17. novembra biti održana Prva evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijma koju organizuju Heror Media Pont, Giacomelli Media, Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, Magyar Szó, Asocijacija medija u saradnji sa MIDAS-om i Fakultetom za menadžment

Cilj Prve Evropske konferencije posvećene manjinskim i lokalnim medijima je unapređenje informisanja manjinskih zajednica i interkulturnog dijaloga između medija manjinskih zajednica Evrope, lokalnih i nacionalnih medija kroz prisutnost sadržaja manjinskih medija u lokalnim i nacionalnim medijima, kao i razmena najboljih praksi na području izdavaštva u toku digitalizacije i postojećih demografskih društvenih promena, sa posebnim fokusom na mogućnosti razvoja grada Novog Sada kao evropske prestonice kulture 2021. godine i doprinos manjinskih i lokalnih medija koheziji društva.

Evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima je komunikacioni projekat, koji sa jedne strane doprinosi razvoju i boljoj integraciji manjinskih i lokalnih medija u javnostima sa kojima komuniciraju, a sa druge strane u realnom vremenu u procesu od pet godina čini celoviti sistem sa EPK Novi Sad 2021. kao jednim od najambicioznijih postojećih projekata Republike Srbije koji svojom realizacijom doprinosi mapiranju Novog Sada i čitavog regiona kao poželjnog mesta za život i rad.

Evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima je jedinstveni evropski događaj koji na jednom mestu povezuje manjinske i lokalne medije sa ostalim sektorima i doprinosi da manjinski mediji postanu značajan činilac kvalitetnijeg izveštavanja.

EPK Novi Sad 2021. je projekat koji dugoročno ima mogućnost da integriše čitav region kako kulturološki, tako i ekonomski. Partnerska saradnja i rad na stvaranju novih vrednosti i kvaliteta između manjinskih i lokalnih medija i snažne poruke koju nosi EPK Novi Sad 2021. jeste doprinos ove konferencije kao know – how za manjinske i lokalne medije u celoj Evropi.

Pokrovitelji: Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice, Uprava za kulturu Grada Novog Sada i Fondacija Novi Sad EPK 2021.

Pogledajte agendu na ovom linku

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Konferencije

Vizual koji nas vodi u budućnost

Advertiser Serbia14. juna 2018.

Održana konferencija "Intelektualna svojina i Internet 2018"

Advertiser Serbia13. juna 2018.

Futurolog Gerd Leonhard: Naučna fantastika postaje naša stvarnost

Advertiser Serbia8. juna 2018.

EMILIJA ZAEVSKA, Represent System: „Content Hub – zvezda ili ubica vaše digitalne strategije?“

Advertiser Serbia6. juna 2018.

IVANA BOGDANOVIĆ, Represent System: „Content Experience – više od konferencije“

Advertiser Serbia5. juna 2018.

Bioodrživi svet u Beogradu, Subotici i Sarajevu

Advertiser Serbia3. juna 2018.

Predavači na osmoj Brending konferenciji poručili: Stigla je era novog marketinga, oblikovana po meri čoveka

Advertiser Serbia3. juna 2018.

Vodeći svetski futurolozi u Zagrebu na Future Tense konferenciji

Advertiser Serbia25. maja 2018.

11. Weekend Media Festival od 20. do 23. septembra

Advertiser Serbia25. maja 2018.