Konferencije

Prva Evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima

U Novom Sadu će se 16. i 17. novembra biti održana Prva evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijma koju organizuju Heror Media Pont, Giacomelli Media, Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, Magyar Szó, Asocijacija medija u saradnji sa MIDAS-om i Fakultetom za menadžment

Cilj Prve Evropske konferencije posvećene manjinskim i lokalnim medijima je unapređenje informisanja manjinskih zajednica i interkulturnog dijaloga između medija manjinskih zajednica Evrope, lokalnih i nacionalnih medija kroz prisutnost sadržaja manjinskih medija u lokalnim i nacionalnim medijima, kao i razmena najboljih praksi na području izdavaštva u toku digitalizacije i postojećih demografskih društvenih promena, sa posebnim fokusom na mogućnosti razvoja grada Novog Sada kao evropske prestonice kulture 2021. godine i doprinos manjinskih i lokalnih medija koheziji društva.

Evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima je komunikacioni projekat, koji sa jedne strane doprinosi razvoju i boljoj integraciji manjinskih i lokalnih medija u javnostima sa kojima komuniciraju, a sa druge strane u realnom vremenu u procesu od pet godina čini celoviti sistem sa EPK Novi Sad 2021. kao jednim od najambicioznijih postojećih projekata Republike Srbije koji svojom realizacijom doprinosi mapiranju Novog Sada i čitavog regiona kao poželjnog mesta za život i rad.

Evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima je jedinstveni evropski događaj koji na jednom mestu povezuje manjinske i lokalne medije sa ostalim sektorima i doprinosi da manjinski mediji postanu značajan činilac kvalitetnijeg izveštavanja.

EPK Novi Sad 2021. je projekat koji dugoročno ima mogućnost da integriše čitav region kako kulturološki, tako i ekonomski. Partnerska saradnja i rad na stvaranju novih vrednosti i kvaliteta između manjinskih i lokalnih medija i snažne poruke koju nosi EPK Novi Sad 2021. jeste doprinos ove konferencije kao know – how za manjinske i lokalne medije u celoj Evropi.

Pokrovitelji: Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice, Uprava za kulturu Grada Novog Sada i Fondacija Novi Sad EPK 2021.

Pogledajte agendu na ovom linku

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Konferencije

Bart de Vries – IPRA predsednik, predavač na konferenciji PRilika 2017

Advertiser Serbia23. novembra 2017.

U Novom Sadu je uspešno završena Prva evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima

Advertiser Serbia20. novembra 2017.

U Sremskim Karlovcima uspešan početak Prve evropske konferencije posvećene manjinskim i lokalnim medijima

Advertiser Serbia17. novembra 2017.

Rekordan broj prijava za takmičenje Sempler

Advertiser Serbia16. novembra 2017.

Na DIABLOG konferenciji dodeljene nagrade najboljim blogerima i brendovima

Advertiser Serbia16. novembra 2017.

Nova naracija: Snaga zajednica, vrednost raznolikosti i veština saradnje

Advertiser Serbia15. novembra 2017.

Većina hrvatskih blogera mesečno zarađuje između 3.500 i 5.500 kuna

Advertiser Serbia15. novembra 2017.

ANDREAS SCHWABE predavač na SEMPL konferenciji: „Bez veštačke inteligencije ne možemo da budemo konkurentni“

Advertiser Serbia8. novembra 2017.

PRilika 2017: Kada komunikacija postane umetnost

Advertiser Serbia8. novembra 2017.