Konferencije

Prva Evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima

U Novom Sadu će se 16. i 17. novembra biti održana Prva evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijma koju organizuju Heror Media Pont, Giacomelli Media, Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, Magyar Szó, Asocijacija medija u saradnji sa MIDAS-om i Fakultetom za menadžment

Cilj Prve Evropske konferencije posvećene manjinskim i lokalnim medijima je unapređenje informisanja manjinskih zajednica i interkulturnog dijaloga između medija manjinskih zajednica Evrope, lokalnih i nacionalnih medija kroz prisutnost sadržaja manjinskih medija u lokalnim i nacionalnim medijima, kao i razmena najboljih praksi na području izdavaštva u toku digitalizacije i postojećih demografskih društvenih promena, sa posebnim fokusom na mogućnosti razvoja grada Novog Sada kao evropske prestonice kulture 2021. godine i doprinos manjinskih i lokalnih medija koheziji društva.

Evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima je komunikacioni projekat, koji sa jedne strane doprinosi razvoju i boljoj integraciji manjinskih i lokalnih medija u javnostima sa kojima komuniciraju, a sa druge strane u realnom vremenu u procesu od pet godina čini celoviti sistem sa EPK Novi Sad 2021. kao jednim od najambicioznijih postojećih projekata Republike Srbije koji svojom realizacijom doprinosi mapiranju Novog Sada i čitavog regiona kao poželjnog mesta za život i rad.

Evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima je jedinstveni evropski događaj koji na jednom mestu povezuje manjinske i lokalne medije sa ostalim sektorima i doprinosi da manjinski mediji postanu značajan činilac kvalitetnijeg izveštavanja.

EPK Novi Sad 2021. je projekat koji dugoročno ima mogućnost da integriše čitav region kako kulturološki, tako i ekonomski. Partnerska saradnja i rad na stvaranju novih vrednosti i kvaliteta između manjinskih i lokalnih medija i snažne poruke koju nosi EPK Novi Sad 2021. jeste doprinos ove konferencije kao know – how za manjinske i lokalne medije u celoj Evropi.

Pokrovitelji: Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice, Uprava za kulturu Grada Novog Sada i Fondacija Novi Sad EPK 2021.

Pogledajte agendu na ovom linku

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Konferencije

Održana 5. konferencija #Digital2018 – Građani su nosioci tehnološkog razvoja društva i države

Advertiser Serbia10. septembra 2018.

Jubilarni, 20. SEMPL poslovnom svetu će se pokloniti odličnošću

Advertiser Serbia7. septembra 2018.

Sutra počinje #Digital2018

Advertiser Serbia5. septembra 2018.

Evropska biznis konferencija MCCANN mreže u oktobru u Beogradu

Advertiser Serbia30. avgusta 2018.

Ministri Vukosavljević i Ružić, ambasadori Velike Britanije i Kanade otvaraju #Digital2018

Advertiser Serbia27. avgusta 2018.

Otvoren konkurs jubilarne desete PDP konferencije za izložbu grafičkih radova

Advertiser Serbia24. avgusta 2018.

Futurolog Dromi predviđa: Potencijal pametnih gradova budućnosti je u Africi i Južnoj Americi

Advertiser Serbia24. avgusta 2018.

Peta konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima “Digital 2018” 6. i 7. septembra u Beogradu

Advertiser Serbia22. avgusta 2018.

KOMferencija – 6. i 7. decembra u Zagrebu

Advertiser Serbia10. avgusta 2018.