Festivali

Prva decenija IdejeX i MIXX-a u znaku zanimljivih novosti za podnosioce radova

Prijave za prestižna takmičenja IdejuX i MIXX zvanično su otvorene, a jubilarnu desetu godišnjicu obeležavaju novosti koje će možda baš vas odvesti sve do Kana

 

Najbolji projekti komunikacijske industrije i ove godine će biti proglašeni na festivalu Dani komunikacija, koji će svoja vrata otvoriti od 2. do 5. aprila u hotelu Lone u Rovinju, stoga se pozivaju sve agencije da prijave svoje projekte na IdejuX i MIXX! Prijave su u toku, a ova prestižna takmičenja slave deset godina postojanja a najbolje od najboljih očekuju zanimljive novosti.

IdejaX

Povodom jubilarne desete godine održavanja IdejeX, hrvatskog kreativnog takmičenja koje nagrađuje najoriginalnije ideje koje su jedinstvene i pomeraju granice, organizatori su pripremili posebnu nagradu za dobitnika Grand Prixa – uz pokrivanje troškova prijave pobedničkog projekta za takmičenje Cannes Lions 2020., pobednik će osvojiti i kotizaciju za ovaj najveći međunarodni festival kreativnosti!

null

Slavljenički ton nastavlja se uz Juana Señora! Dugogodišnji voditelj prestižnih dodela nagrada na festivalu Cannes Lions uveličaće ove godine posebnu dodelu IdejeX u Rovinju. Proglašen je jednim od najvećih svetskih inovatora u oblasti novinarstva i medija, učvrstivši svoju titulu čak i nominacijom za Emmy, a svojim se bogatim znanjem i iskustvom savršeno uklapa u veliku proslavu desecenije postojanja IdejeX.

Grupu kategorija Media Neutral, koja je važna oglašivačima iz raznih industrija i segmenata poslovanja, od ove godine biće pod novim imenom Best on Market, dok je grupa kategorija Craft, posebno primamljiva digitalcima, dizajnerima i produkcijskim kućama, preimenovana u Best of Ad-Making.

Za IdejiX mogu konkurisati celovite kampanje, kao i pojedinačni radovi koji su se sprovodili od 1. januara 2019. do 2. marta 2020. Projekte će biti moguće prijaviti do 9. marta, što je ujedno i poslednji prijavni rok, koji se više neće produživati.

null

MIXX

Ovogodišnje jubilarno deseto izdanje takmičenja MIXX nastaviće dosadašnjim kontinuitetom nagrađivanja najboljih digitalnih kampanja i alata/platformi u oblasti tržišnih komunikacija, a posebnost je sastav žirija. Ovogodišnji žiri se sastoji od 9 dosadašnjih predsednika žirija – stručnjaka koji su uveliko upoznati s načelima i kontinuitetom ovoga takmičenja, a žirijem će, predsedati Saša Škorić (Publicis), ujedno predsednik žirija prve dodele nagrada MIXX, održane 2011.godine.

Žiri MIXX-a ove godine je okupio sledeće članove: Vanja Bertalan (CEO, Human), Angela Buljan Šiber (Director, Izone), Marko Črne (Digital Client Service Lead, GroupM), Domagoj Davidović (Founding Partner / Creative Strategist, Švicarska), Sanja Đekić (Headof Digital, GroupM), Vladimir Končar (Design Director, Five), Gjuro Korać (Creative Director / Co-founder, Nivas) i Nikola Vrdoljak (Director / Partner, 404).

Kako su se u 10 godina postojanja MIXX-a digitalni marketing i platforme uveliko menjali tako su se i kategorije nagrada prilagođavale. MIXX se niz godina usavršava i uspešno prepoznaje promene na tržištu, stoga su organizatori uspeh prošlogodišnjeg rasporeda kategorija odlučili da zadrže, i u ovu dodelu nagrada ući s jednakim brojem kategorija kao i prošle godine. Takmičare očekuju tri nagrade za kampanje i nagrada Best in Show, dok najbolje digitalne alate/platforme nagrađuju sa osam nagrada.

Članovi žirija ocenjivaće kombinaciju kreativnosti, strategije, izvedbe, korišćenja medija i postignutih rezultata. Svoje projekte možete prijaviti sve do 20. februara 2020. godine, a kvalifikacijski period obuhvata sve projekte koji su se sprovodili od 1. januara 2019. do 20. februara 2020.
Sve informacije o takmičenjima, prijavama i pravilnike pronađite na www.danikomunikacija.com/awards.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Festivali

Saatchi&Saatchi Hrvatska osvojio AdForum-ov PHNX

Advertiser Serbia13. jula 2020.

Razmislite o boljem svetu, a zatim inspirišite ljude na njegovo stvaranje – poruka je DK Piknika by Jamnica Botanica

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Prvi dan DK Piknika by Jamnica Botanica, prve DK poslovne konferencije u prirodi, nadmašio očekivanja

Advertiser Serbia1. jula 2020.

Sutra počinje prva DK konferencija u prirodi, DK Piknik by Jamnica Botanica

Advertiser Serbia29. juna 2020.

Kako komunicirati u krizi i šta će biti s event industrijom saznajte na DK Pikniku by Jamnica Botanica

Advertiser Serbia19. juna 2020.

DK Piknik by Jamnica Botanica u maksimirskoj oazi: Saznajte šta vas sve očekuje

Advertiser Serbia12. juna 2020.

Vodeći svetski biznismeni, futuristi, psiholozi i kreativci uživo online na DK Pikniku by Jamnica Botanica

Advertiser Serbia8. juna 2020.

Netipični festival u netipičnim okolnostima: Organizatori Dana komunikacija predstavili DK Piknik u Maksimiru

Advertiser Serbia4. juna 2020.

Otkazan Golden Drum 2020

Advertiser Serbia30. maja 2020.

Saatchi&Saatchi Hrvatska nagrađen na prestižnom američkom Dieline Awards 2020

Advertiser Serbia20. maja 2020.

Odložen Effie Awards Serbia 2020 Festival

Advertiser Serbia13. maja 2020.

Branka Batričević članica žirija MIXX Awards Europe

Advertiser Serbia11. maja 2020.

Zagrebačka pivovara i BBDO Zagreb osvojili Effie Grand Prix na prvom online proglašenju pobednika

Advertiser Serbia18. aprila 2020.

Bruketa&Žinić&Grey proglašeni dobitnicima Grand Prix-a i agencijom godine a Radgonske gorice najbolji oglašivač IdejaX

Advertiser Serbia17. aprila 2020.

Pipi i Imago Ogilvy osvojili Best in Show desetog, jubilarnog izdanja MIXX-a

Advertiser Serbia17. aprila 2020.