Festivali

Prva decenija IdejeX i MIXX-a u znaku zanimljivih novosti za podnosioce radova

Prijave za prestižna takmičenja IdejuX i MIXX zvanično su otvorene, a jubilarnu desetu godišnjicu obeležavaju novosti koje će možda baš vas odvesti sve do Kana

 

Najbolji projekti komunikacijske industrije i ove godine će biti proglašeni na festivalu Dani komunikacija, koji će svoja vrata otvoriti od 2. do 5. aprila u hotelu Lone u Rovinju, stoga se pozivaju sve agencije da prijave svoje projekte na IdejuX i MIXX! Prijave su u toku, a ova prestižna takmičenja slave deset godina postojanja a najbolje od najboljih očekuju zanimljive novosti.

IdejaX

Povodom jubilarne desete godine održavanja IdejeX, hrvatskog kreativnog takmičenja koje nagrađuje najoriginalnije ideje koje su jedinstvene i pomeraju granice, organizatori su pripremili posebnu nagradu za dobitnika Grand Prixa – uz pokrivanje troškova prijave pobedničkog projekta za takmičenje Cannes Lions 2020., pobednik će osvojiti i kotizaciju za ovaj najveći međunarodni festival kreativnosti!

null

Slavljenički ton nastavlja se uz Juana Señora! Dugogodišnji voditelj prestižnih dodela nagrada na festivalu Cannes Lions uveličaće ove godine posebnu dodelu IdejeX u Rovinju. Proglašen je jednim od najvećih svetskih inovatora u oblasti novinarstva i medija, učvrstivši svoju titulu čak i nominacijom za Emmy, a svojim se bogatim znanjem i iskustvom savršeno uklapa u veliku proslavu desecenije postojanja IdejeX.

Grupu kategorija Media Neutral, koja je važna oglašivačima iz raznih industrija i segmenata poslovanja, od ove godine biće pod novim imenom Best on Market, dok je grupa kategorija Craft, posebno primamljiva digitalcima, dizajnerima i produkcijskim kućama, preimenovana u Best of Ad-Making.

Za IdejiX mogu konkurisati celovite kampanje, kao i pojedinačni radovi koji su se sprovodili od 1. januara 2019. do 2. marta 2020. Projekte će biti moguće prijaviti do 9. marta, što je ujedno i poslednji prijavni rok, koji se više neće produživati.

null

MIXX

Ovogodišnje jubilarno deseto izdanje takmičenja MIXX nastaviće dosadašnjim kontinuitetom nagrađivanja najboljih digitalnih kampanja i alata/platformi u oblasti tržišnih komunikacija, a posebnost je sastav žirija. Ovogodišnji žiri se sastoji od 9 dosadašnjih predsednika žirija – stručnjaka koji su uveliko upoznati s načelima i kontinuitetom ovoga takmičenja, a žirijem će, predsedati Saša Škorić (Publicis), ujedno predsednik žirija prve dodele nagrada MIXX, održane 2011.godine.

Žiri MIXX-a ove godine je okupio sledeće članove: Vanja Bertalan (CEO, Human), Angela Buljan Šiber (Director, Izone), Marko Črne (Digital Client Service Lead, GroupM), Domagoj Davidović (Founding Partner / Creative Strategist, Švicarska), Sanja Đekić (Headof Digital, GroupM), Vladimir Končar (Design Director, Five), Gjuro Korać (Creative Director / Co-founder, Nivas) i Nikola Vrdoljak (Director / Partner, 404).

Kako su se u 10 godina postojanja MIXX-a digitalni marketing i platforme uveliko menjali tako su se i kategorije nagrada prilagođavale. MIXX se niz godina usavršava i uspešno prepoznaje promene na tržištu, stoga su organizatori uspeh prošlogodišnjeg rasporeda kategorija odlučili da zadrže, i u ovu dodelu nagrada ući s jednakim brojem kategorija kao i prošle godine. Takmičare očekuju tri nagrade za kampanje i nagrada Best in Show, dok najbolje digitalne alate/platforme nagrađuju sa osam nagrada.

Članovi žirija ocenjivaće kombinaciju kreativnosti, strategije, izvedbe, korišćenja medija i postignutih rezultata. Svoje projekte možete prijaviti sve do 20. februara 2020. godine, a kvalifikacijski period obuhvata sve projekte koji su se sprovodili od 1. januara 2019. do 20. februara 2020.
Sve informacije o takmičenjima, prijavama i pravilnike pronađite na www.danikomunikacija.com/awards.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Festivali

Vrhunski mentori dolaze na Young Lions School u Rovinju – Prijave su u toku

Advertiser Serbia25. februara 2020.

Vodeći kreativci svetskih top lista će se družiti sa nama na Danima komunikacija

Advertiser Serbia19. februara 2020.

Na Danima komunikacija predviđamo budućnost odnosa s javnošću

Advertiser Serbia12. februara 2020.

Futurolog i jevanđelista komunikacijske industrije koji će spasiti svet od dosade stižu na Dane komunikacija

Advertiser Serbia5. februara 2020.

Elita industrije na Danima komunikacija – Stižu najuticajniji oglašivač sveta i poznati bihejvioralni strateg

Advertiser Serbia23. januara 2020.

Otvorene prijave za takmičenje Young Lions Croatia 2020

Advertiser Serbia9. januara 2020.

Veliki Sempler za projekat „Ne odričem se svoga deteta“

Advertiser Serbia30. novembra 2019.

Dobitnici Grand Prix Epica Awards 2019

Advertiser Serbia27. novembra 2019.

5 vrhunskih kreativaca iz ex-YU regiona među članovima žirija prestižnog Njujorškog Festivala Advertajzinga

Advertiser Serbia21. novembra 2019.

Eurobest 2019: Objavljena lista finalista za Innovation Award

Advertiser Serbia20. novembra 2019.

Cannes Lions najavio novo izdanje festivala

Advertiser Serbia4. novembra 2019.

Tribina „Važno je da znamo šta jedemo“ na Jesenjem festivalu zdravlja

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Objavljen program Effie Awards 2020

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

McCann Beograd agencija godine u Srbiji

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Autorski članak TAMARE JOKANOVIĆ, Represent Communications: Golden Drum iz ugla jednog PR-a

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.