Agencije

Prkosna čuvarkuća Erigeron canadensis

Digitalna kreativna agencija Drive, koja posluje u okviru I&F Grupe, realizovala je nedavno malu, kreativnu i veoma zanimljivu kampanju za concept store Gnezdo, koja je odjeknula društvenim mrežama

 

Kako concept store Gnezdo okuplja brendove posvećene održivom poslovanju, etičkoj proizvodnji i očuvanju životne sredine, ne samo deklarativno, već i kroz način proizvodnje i same proizvode koje plasiraju, kreativni tim agencije Drive je prepoznao potencijal za kampanju na veoma neobičnom mestu – ispred samog concept stora. Cela priča je počela tako što se ispred ulaznih vrata Gnezda, u samom centru Beograda, nedavno ugnezdila jedna samonikla biljka, Erigeron canadensis (srp. Repušnjača), za koju bi mnogi rekli da je korov i u najboljem slučaju je ignorisali. Za agenciju i klijenta, ta biljka koja je uprkos svemu i svima izbila iz betona, prepoznata je kao simbol neuništive prirode koji poseduje dodatno značenje, poetiku i iskonsku lepotu.

U kontekstu Beograda i vremena u kojem je zelenila sve manje, iako nam je sve više preko potrebno, osetili smo potrebu da učinimo nešto, makar simbolično, što će značiti nama samima, pa ako iko primeti i u tome prepozna iste stvari koje smo mi prepoznali, to je daleko više nego što smo uopšte i očekivali. Zato je prva stvar koju smo napravili ova simpatična bela ograda kojom smo biljku zaštitili, a zatim smo počeli i da je redovno zalivamo”, kaže Branislava Malić Ćosić, vlasnica i direktorka concept store Gnezdo.

null

Kako prolaznici i kupci nisu ostali ravnodušni prema ovom činu, agencija je, želeći da poruku podeli sa što širim auditorijumom, kreirala praktično minijaturni bilbord kao pozadinu na kojoj će se glavna zvezda, biljka čuvarkuća Gnezda još više istaći. “Dodali smo joj i hashtag poruku #PočniOdSvogDvorišta kako bismo isprovocirali dalju reakciju i eventualno pokrenuli niz sličnih akcija – ako ne kod drugih, onda da kuražimo nas same da se tom trasom sitnim koracima krećemo u pravom smeru”, kaže Zdravko Kevrešan, Associate Creative Director u agenciji Drive.

Cela ova mala, intimna akcija je doslovce planula na društvenim mrežama, a reakcije prevazilaze sva očekivanja. “Svesni smo da je ova akcija vrlo ograničenog uticaja, do te mere da nije čak ni borba sa nevidljivim vetrenjačama, niti smo mi nekakav David protiv Golijata; ali isto tako, verujemo da su velike promene inspirisane malim, emotivnim činovima pojedinaca, kao i da put od hiljadu kilometara počinje jednim korakom”, kaže Vladimir Ćosić, izvršni kreativni direktor u agenciji Drive.

Prema rečima agencije i klijenta, ovo je samo prva u nizu akcija koje možemo očekivati od ovog concept stora. “Mi nameravamo da nastavimo da se krećemo u tom pravcu, jer za nas, jedino takav biznis ima smisla. A i priroda to očekuje od nas”, zaključuje Branislava Malić Ćosić.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Jesenja doza edukacije u Represent Communications: Dva nova edukativna programa

Advertiser Serbia18. novembra 2020.

Junior adventures postaje sveobuhvatan portal korisne zabave za decu

Advertiser Serbia18. novembra 2020.

Objavljen prvi regionalni deepfake muzički spot

Advertiser Serbia14. novembra 2020.

SVETLANA ĆOPIĆ: „Kreativnost je verovatno neophodnija i važnija nego ikada i potrebni su joj podrška i podsticaj“

Advertiser Serbia2. novembra 2020.

MARIJA JOKSIMOVIĆ: „Globalni igrači poput Gugla pomeraju granice digitalnog prisustva pa je važno razumeti kako ga korisnici percipiraju i koriste“

Advertiser Serbia28. oktobra 2020.

JOVANA SIMIĆ: Covid-19 komunikacija – Stara dobra normalnost

Advertiser Serbia28. oktobra 2020.

Ako ne može publika Beogradskoj filharmoniji, može Beogradska filharmonija publici

Advertiser Serbia27. oktobra 2020.

ANDREJA MILKIĆ: „Ove godine u okviru Biznis modula želimo da razumemo kako se globalna i lokalna ekonomija menjaju“

Advertiser Serbia26. oktobra 2020.

Kreativna podrška prodaji magazina LiceUlice

Advertiser Serbia26. oktobra 2020.

MARIJA MATIĆ: „Modul Mediji u okviru ovogodišnje AcademIAA bavi se aktuelnim trenutkom i pre svega uticajem pandemije na medije i medijsku industriju globalno i lokalno“

Advertiser Serbia25. oktobra 2020.

Represent Communications je zvanična agencija CEFTA sporazuma

Advertiser Serbia21. oktobra 2020.

Proglašeni dobitnici osmog SoMo Borca

Advertiser Serbia8. oktobra 2020.

Kako je Covid-19 stavio tehnologije u fokus poslovanja? Direct PERSPECTIVE Talks webinar u petak, 9.oktobar u 12h

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.

SAATCHI & SAATCHI HRVATSKA osvojio Srebro na Cresta Awards

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.

Komparativna analiza konzumacije medija u regionu u vreme COVID-a – Četvrtak, 8.oktobar WeCann Live webinar

Advertiser Serbia6. oktobra 2020.