Marketing

Primopredajom Otvorene knjige završen 64. Međunarodni beogradski sajam knjiga

Marketing

Poslednji dan 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga obeležen je primopredajom „Otvorene knjige“ koju je NJ.E. Amr Alguvejli, ambasador Egipta uručio otpravnici poslova ambasade Rumunije u Srbiji Irini Elen Niti

 

Sajam je zatvoren sinoć, a o konkretnim podacima i utiscima o Sajmu knjiga u Beogradu govorila je Danka Selić, generalna direktorka Beogradskog sajma.

Ukupan broj učesnika koji obuhvata direktne i indirektne izlagače je 991 što je malo više od uspešne 2018. godine. Od toga je 490 direktnih izlagača (izlagači i suizlagači) i to 400 domaćih i 90 inostranih direktnih izlagača. Važna kulturna manifestacija održana je na više od 30 hiljada metara kvadratnih u tri najveće hale Beogradskog sajma. Realizovano od 685 programa što je za 78 više nego na prošloj manifestaciji“.

Subota, 26. oktobar je bio najposećeniji u istoriji Beogradskog sajma knjiga. Halama Beogradskog sajma prošlo nešto više od 40 hiljada ljudi“, kazala je Selić.

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl je najavio da će Sajam knjiga sledeće godine trajati dan duže kako bi posetioci iz unutrašnjosti imali na raspolaganju dva vikenda na prestižnoj kulturnoj manifestaciji.

Frankfurtski sajam knjiga je posvećen pre svega profesionalcima, a naš čitaocima na što smo posebno ponosni“, kazao je Karl i zahvalio se ambasadoru Egipta na izvrsnom predstavljanju kulture i književnosti njihove zemlje.

Isto to očekujem i od Rumunije, predstavnika naše naredne zemlje počasnog gosta Sajma knjiga“ kazao je Karl.

Predsednik Egipatske Generalne organizacije za knjige Haitama Al Haj Alija napomenuo je da je delegacija Egipta naišla na izuzetno gostoprimstvo domaćina u Beogradu.

Ova nedelja za nas nije bila samo poseta Sajmu knjiga već život u gradu koji je bio pun gostoprimstva i ljubavi prema nama. Pokazali smo naše umetničke i kulturne tačke i sasatali se sa srpskim izdavačima piscima i prevodiocima“, kazao je Al Haj Alija.

Ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli kazao je da su plodovi 111 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije sakupljeni na beogradskom Sajmu, dok su začeci dugotrajnog prijateljstva usađeni u dušama posetilaca.

Jedna nedelja okupila je diplomate i romanopisce, književnike i izdavače, muzičare i plesače, pesnike i novinare, izlagače i publiku, komediografe i filmske reditelje“, naveo je on.

Srbiju ste posmatrali očima Egipćana, a otkucaje egipatske kulture ste preneli u srca Srbije“, rekao je on zahvaljujući svima koji su doprineli održavanju Sajma knjiga.

Irina Elena Nita, otpravnica poslova ambasade Rumunije u Srbiji zahvalila je na velikom poverenju da njena zemlja bude počasni gost na sledećem 65. izdanju Sajma knjiga u Beogradu.

Naše učešće na Sajmu knjiga je potvrda bliskih literalnih veza između Rumunije i Srbije. Broj prevoda dela savremene rumunske književnosti poslednjih godina konstantno raste na čemu zahvaljujem srpskim izdavačima i našem partneru Ministarstvu kulture i informisanja.“

Istakla je da su spremni da odgovore na interesovanje za rumunsku književnost u Srbiji, kao i da će se njihovi događaji odvijati na različitim mestima u Beogradu za vreme Sajma knjiga. Učešće Rumunije naredne godine na Sajmu knjiga u Beogradu predstavlja uvod u saradnju Temišvara i Novog Sada koji je predstonica kulture 2021. godine.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Marketing

14. Sajam etno hrane i pića

Advertiser Serbia13. novembra 2019.

Lana Jurčević i Marijana Batinić na DIABLOG-u rame uz rame s poslovnim liderima

Advertiser Serbia11. novembra 2019.

Zlatni i Sajamski ključevi za najbolje na 57. Sajmu nameštaja

Advertiser Serbia10. novembra 2019.

Otvoren 57. Međunarodni sajam nameštaja

Advertiser Serbia5. novembra 2019.

Na konferenciji DIABLOG o budućnosti influencers marketinga – Vrednost industrije do 2022. godine 15 milijardi dolara

Advertiser Serbia4. novembra 2019.

Objavljen program Effie Awards 2020

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

McCann Beograd agencija godine u Srbiji

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Proglašen pobednički tim takmičenja MarTech Challenge: Emitto najbolji mladi startap u oblasti marketinga!

Advertiser Serbia30. oktobra 2019.

Na četvrtom DIABLOG-u tema društvena odgovornost blogera i influensera

Advertiser Serbia29. oktobra 2019.

M2COMMUNICATIONS sa dva projekta u finalu za event godine na Eventiada IPRA festivalu u Moskvi

Advertiser Serbia28. oktobra 2019.

Svečano uručene nagrade 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga

Advertiser Serbia25. oktobra 2019.

21. SEMPL, MAIRA GENOVESE: Poznajete generaciju Z i aplikaciju o kojoj svi govore?

Advertiser Serbia24. oktobra 2019.

Agencija M2COMMUNICATIONS u finalu u dve kategorije za najprestižniju event nagradu na svetu

Advertiser Serbia23. oktobra 2019.

Snoop Dogg i zvanični promoter marihuane

Advertiser Serbia23. oktobra 2019.

Lažni pratioci, kupljeni lajkovi i zvezde bez kredibiliteta: Puca li „balon influensera“?

Advertiser Serbia23. oktobra 2019.