Marketing

Primopredajom Otvorene knjige završen 64. Međunarodni beogradski sajam knjiga

Marketing

Poslednji dan 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga obeležen je primopredajom „Otvorene knjige“ koju je NJ.E. Amr Alguvejli, ambasador Egipta uručio otpravnici poslova ambasade Rumunije u Srbiji Irini Elen Niti

 

Sajam je zatvoren sinoć, a o konkretnim podacima i utiscima o Sajmu knjiga u Beogradu govorila je Danka Selić, generalna direktorka Beogradskog sajma.

Ukupan broj učesnika koji obuhvata direktne i indirektne izlagače je 991 što je malo više od uspešne 2018. godine. Od toga je 490 direktnih izlagača (izlagači i suizlagači) i to 400 domaćih i 90 inostranih direktnih izlagača. Važna kulturna manifestacija održana je na više od 30 hiljada metara kvadratnih u tri najveće hale Beogradskog sajma. Realizovano od 685 programa što je za 78 više nego na prošloj manifestaciji“.

Subota, 26. oktobar je bio najposećeniji u istoriji Beogradskog sajma knjiga. Halama Beogradskog sajma prošlo nešto više od 40 hiljada ljudi“, kazala je Selić.

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl je najavio da će Sajam knjiga sledeće godine trajati dan duže kako bi posetioci iz unutrašnjosti imali na raspolaganju dva vikenda na prestižnoj kulturnoj manifestaciji.

Frankfurtski sajam knjiga je posvećen pre svega profesionalcima, a naš čitaocima na što smo posebno ponosni“, kazao je Karl i zahvalio se ambasadoru Egipta na izvrsnom predstavljanju kulture i književnosti njihove zemlje.

Isto to očekujem i od Rumunije, predstavnika naše naredne zemlje počasnog gosta Sajma knjiga“ kazao je Karl.

Predsednik Egipatske Generalne organizacije za knjige Haitama Al Haj Alija napomenuo je da je delegacija Egipta naišla na izuzetno gostoprimstvo domaćina u Beogradu.

Ova nedelja za nas nije bila samo poseta Sajmu knjiga već život u gradu koji je bio pun gostoprimstva i ljubavi prema nama. Pokazali smo naše umetničke i kulturne tačke i sasatali se sa srpskim izdavačima piscima i prevodiocima“, kazao je Al Haj Alija.

Ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli kazao je da su plodovi 111 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije sakupljeni na beogradskom Sajmu, dok su začeci dugotrajnog prijateljstva usađeni u dušama posetilaca.

Jedna nedelja okupila je diplomate i romanopisce, književnike i izdavače, muzičare i plesače, pesnike i novinare, izlagače i publiku, komediografe i filmske reditelje“, naveo je on.

Srbiju ste posmatrali očima Egipćana, a otkucaje egipatske kulture ste preneli u srca Srbije“, rekao je on zahvaljujući svima koji su doprineli održavanju Sajma knjiga.

Irina Elena Nita, otpravnica poslova ambasade Rumunije u Srbiji zahvalila je na velikom poverenju da njena zemlja bude počasni gost na sledećem 65. izdanju Sajma knjiga u Beogradu.

Naše učešće na Sajmu knjiga je potvrda bliskih literalnih veza između Rumunije i Srbije. Broj prevoda dela savremene rumunske književnosti poslednjih godina konstantno raste na čemu zahvaljujem srpskim izdavačima i našem partneru Ministarstvu kulture i informisanja.“

Istakla je da su spremni da odgovore na interesovanje za rumunsku književnost u Srbiji, kao i da će se njihovi događaji odvijati na različitim mestima u Beogradu za vreme Sajma knjiga. Učešće Rumunije naredne godine na Sajmu knjiga u Beogradu predstavlja uvod u saradnju Temišvara i Novog Sada koji je predstonica kulture 2021. godine.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Marketing

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN SARAJEVO i UM SARAJEVO: „Ko ima duži Europom kruži“ za CARLSBERG BiH

Advertiser Serbia21. februara 2020.

Počeo je Sajam turizma

Advertiser Serbia20. februara 2020.

Deca biraju operu – zahvaljujući brokoliju

Advertiser Serbia19. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] DRIVE i MCCANN BEOGRAD: „NeXtvARna Avantura“ za NEXT

Advertiser Serbia19. februara 2020.

Vodeći kreativci svetskih top lista će se družiti sa nama na Danima komunikacija

Advertiser Serbia19. februara 2020.

Webfluential – Najveća „influencer peformance“ marketinška platforma za brendove i agencije od sada i u Hrvatskoj

Advertiser Serbia18. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN SARAJEVO, UM SARAJEVO i AQUA DIGITAL: „Olimpija – Manji od 37″ za brend OLIMPIJA (The Coca-Cola Company)

Advertiser Serbia13. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] IMAGO OGILVY: „Spomenik neisklesanom tijelu“ za PIPI

Advertiser Serbia12. februara 2020.

Predstavljanje True Story proizvoda

Advertiser Serbia12. februara 2020.

Grayling predstavlja pet ključnih marketinških i komunikacijskih trendova za 2020

Advertiser Serbia11. februara 2020.

Saatchi & Saatchi Croatia & Violeta: Ovo pakovanje je smeće i na to smo ponosni

Advertiser Serbia11. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] REPRESENT COMMUNICATIONS: „125 godina Beogradske berze“ za Beogradsku berzu

Advertiser Serbia7. februara 2020.

Performer koji je na sebi razvio treće uho stiže u Zagreb

Advertiser Serbia6. februara 2020.

Futurolog i jevanđelista komunikacijske industrije koji će spasiti svet od dosade stižu na Dane komunikacija

Advertiser Serbia5. februara 2020.

VOLIMO LJUDE! (ili) HR iskustva Nordeusa, DIRECT MEDIA United Solutions i Atlantic Grupe

Advertiser Serbia3. februara 2020.