Marketing

Primopredajom Otvorene knjige završen 64. Međunarodni beogradski sajam knjiga

Marketing

Poslednji dan 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga obeležen je primopredajom „Otvorene knjige“ koju je NJ.E. Amr Alguvejli, ambasador Egipta uručio otpravnici poslova ambasade Rumunije u Srbiji Irini Elen Niti

 

Sajam je zatvoren sinoć, a o konkretnim podacima i utiscima o Sajmu knjiga u Beogradu govorila je Danka Selić, generalna direktorka Beogradskog sajma.

Ukupan broj učesnika koji obuhvata direktne i indirektne izlagače je 991 što je malo više od uspešne 2018. godine. Od toga je 490 direktnih izlagača (izlagači i suizlagači) i to 400 domaćih i 90 inostranih direktnih izlagača. Važna kulturna manifestacija održana je na više od 30 hiljada metara kvadratnih u tri najveće hale Beogradskog sajma. Realizovano od 685 programa što je za 78 više nego na prošloj manifestaciji“.

Subota, 26. oktobar je bio najposećeniji u istoriji Beogradskog sajma knjiga. Halama Beogradskog sajma prošlo nešto više od 40 hiljada ljudi“, kazala je Selić.

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl je najavio da će Sajam knjiga sledeće godine trajati dan duže kako bi posetioci iz unutrašnjosti imali na raspolaganju dva vikenda na prestižnoj kulturnoj manifestaciji.

Frankfurtski sajam knjiga je posvećen pre svega profesionalcima, a naš čitaocima na što smo posebno ponosni“, kazao je Karl i zahvalio se ambasadoru Egipta na izvrsnom predstavljanju kulture i književnosti njihove zemlje.

Isto to očekujem i od Rumunije, predstavnika naše naredne zemlje počasnog gosta Sajma knjiga“ kazao je Karl.

Predsednik Egipatske Generalne organizacije za knjige Haitama Al Haj Alija napomenuo je da je delegacija Egipta naišla na izuzetno gostoprimstvo domaćina u Beogradu.

Ova nedelja za nas nije bila samo poseta Sajmu knjiga već život u gradu koji je bio pun gostoprimstva i ljubavi prema nama. Pokazali smo naše umetničke i kulturne tačke i sasatali se sa srpskim izdavačima piscima i prevodiocima“, kazao je Al Haj Alija.

Ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli kazao je da su plodovi 111 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije sakupljeni na beogradskom Sajmu, dok su začeci dugotrajnog prijateljstva usađeni u dušama posetilaca.

Jedna nedelja okupila je diplomate i romanopisce, književnike i izdavače, muzičare i plesače, pesnike i novinare, izlagače i publiku, komediografe i filmske reditelje“, naveo je on.

Srbiju ste posmatrali očima Egipćana, a otkucaje egipatske kulture ste preneli u srca Srbije“, rekao je on zahvaljujući svima koji su doprineli održavanju Sajma knjiga.

Irina Elena Nita, otpravnica poslova ambasade Rumunije u Srbiji zahvalila je na velikom poverenju da njena zemlja bude počasni gost na sledećem 65. izdanju Sajma knjiga u Beogradu.

Naše učešće na Sajmu knjiga je potvrda bliskih literalnih veza između Rumunije i Srbije. Broj prevoda dela savremene rumunske književnosti poslednjih godina konstantno raste na čemu zahvaljujem srpskim izdavačima i našem partneru Ministarstvu kulture i informisanja.“

Istakla je da su spremni da odgovore na interesovanje za rumunsku književnost u Srbiji, kao i da će se njihovi događaji odvijati na različitim mestima u Beogradu za vreme Sajma knjiga. Učešće Rumunije naredne godine na Sajmu knjiga u Beogradu predstavlja uvod u saradnju Temišvara i Novog Sada koji je predstonica kulture 2021. godine.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Marketing

Beogradski sajam knjiga se odlaže za decembar

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

00 Agentkinja Nomi je snimljena…u potpunosti na pametnom telefonu

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

Nove čuvarkuće – 53 domaća proizvoda metalske i prehrambene industrije

Advertiser Serbia21. septembra 2020.

Prva onlajn konferencija Creativity For Better – Brands: The Engine For Economic Revival

Advertiser Serbia21. septembra 2020.

Objavljen konkurs UEPS-a za tradicionalna godišnja priznanja: Uprkos Covid-u, opet smo na UEPS-u

Advertiser Serbia21. septembra 2020.

Kurs digitalnog marketinga – Professional level: Siguran put za digitalnu transformaciju menadžera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Trampov tim iskoristio sliku ruskog MiG-29 u predizbornoj kampanji

Advertiser Serbia15. septembra 2020.

SoMo Borac: Produžen rok za prijavu radova

Advertiser Serbia11. septembra 2020.

Upoznajte ovogodišnje lavove BalCannes-a

Advertiser Serbia9. septembra 2020.

Crveni alarm za sajamsku industriju!

Advertiser Serbia8. septembra 2020.

Effie UK Leadership Summit – besplatni virtuelni event o marketinškoj efektivnosti

Advertiser Serbia8. septembra 2020.

Facebook ograničava političke oglase uoči izbora

Advertiser Serbia4. septembra 2020.

BalCannes: Produžen rok za prijavu radova

Advertiser Serbia3. septembra 2020.

Homepage pokrenuo HOMEPAGE AKADEMIJU

Advertiser Serbia1. septembra 2020.

Obezbedite besplatnu ulaznicu za Digital Takeover 2020

Advertiser Serbia1. septembra 2020.