Mediji

Prihodi News Corp-a porasli zahvaljujući rastu digitalnog poslovanja i broja pretplatnika

Mediji

News Corp, medijska kuća koja u svom vlasništvu između ostalog ima Wall Street Journal, ostvarila je u zadnjem prošlogodišnjem tromesečju prihod od 2,18 milijardi dolara, što je za 3 posto više nego u istom periodu godinu ranije, pri čemu je rast on-line poslovanja nadoknadio pad prihoda od oglašavanja

Ukupni prihodi premašili su očekivanja analitičara, koji su u proseku očekivali da će News Corp ostvariti prihod od 2,13 milijardi dolara. Zahvaljujući tome, neto gubitak kompanije smanjen je u tom kvartalu na 83 miliona dolara, dok je godinu dana pre bio 289 miliona dolara.

Iz News Corp-a su pojasnili da su imali trošak od 174 miliona dolara povezan s novim američkim poreskim zakonima, a ako se isključi taj jednokratni trošak, News je poslovao s dobiti.

Izvršni direktor News Corp-a Robert Thomson pripisao je dobru izvedbu strategiji korporacije „da postane sve više digitalna i globalna, disciplini našeg finansijskog upravljanja, našoj predanosti premium sadržaju te visokom kvalitetu i pouzdanosti vesti„.

Prihodi od prodaje vesti i informacijskih servisa, zaslužni za otprilike dve trećine ukupnih prihoda News-a, stagnirali su u odnosu na isti period godinu dana ranije, na 1,3 milijarde dolara.

Prihodi od oglašavanja pali su, pak, za 6 posto, no taj pad nadoknađen je sličnim porastom tiraža i prihoda od pretplate.

Dow Jones kompanija, takođe deo News korporacije, najviše je zaslužna za porast pretplate, zahvaljujući rastu broja digitalnih pretplatnika na Wall Street Journal (WSJ) za 28,6 posto, na otprilike 1,4 miliona.

Prihodi News Corpa od on-line poslovanja s nekretninama skočili su u zadnjem prošlogodišnjem tromesečju za otprilike 21 posto.

Nešto ranije je i New York Times, rival WSJ-a, izvestio je o snažnom rastu prihoda, podstaknutim rastom njegovog on-line poslovanja.

 

Izvor: SEEbiz

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Mediji

Direktor New York Times-a: Štampano novinarstvo ima još možda 10 godina

Advertiser Serbia21. februara 2018.

“Borba” obeležila 96 godina postojanja

Advertiser Serbia20. februara 2018.

Raste pretplata na digitalno izdanje New York Times-a

Advertiser Serbia14. februara 2018.

Danas je Svetski dan radija

Advertiser Serbia13. februara 2018.

Gasi se SOS kanal

Advertiser Serbia9. februara 2018.

Twitter i Snapchat se bore za pažnju medijskih izdavača

Advertiser Serbia9. februara 2018.

Los Angeles Times prodat za pola milijarde dolara

Advertiser Serbia9. februara 2018.

U Srbiji registrovano 2.034 medija

Advertiser Serbia7. februara 2018.

Danas 24 godine agencije FoNet

Advertiser Serbia7. februara 2018.