Mediji

Prihodi News Corp-a porasli zahvaljujući rastu digitalnog poslovanja i broja pretplatnika

Mediji

News Corp, medijska kuća koja u svom vlasništvu između ostalog ima Wall Street Journal, ostvarila je u zadnjem prošlogodišnjem tromesečju prihod od 2,18 milijardi dolara, što je za 3 posto više nego u istom periodu godinu ranije, pri čemu je rast on-line poslovanja nadoknadio pad prihoda od oglašavanja

Ukupni prihodi premašili su očekivanja analitičara, koji su u proseku očekivali da će News Corp ostvariti prihod od 2,13 milijardi dolara. Zahvaljujući tome, neto gubitak kompanije smanjen je u tom kvartalu na 83 miliona dolara, dok je godinu dana pre bio 289 miliona dolara.

Iz News Corp-a su pojasnili da su imali trošak od 174 miliona dolara povezan s novim američkim poreskim zakonima, a ako se isključi taj jednokratni trošak, News je poslovao s dobiti.

Izvršni direktor News Corp-a Robert Thomson pripisao je dobru izvedbu strategiji korporacije „da postane sve više digitalna i globalna, disciplini našeg finansijskog upravljanja, našoj predanosti premium sadržaju te visokom kvalitetu i pouzdanosti vesti„.

Prihodi od prodaje vesti i informacijskih servisa, zaslužni za otprilike dve trećine ukupnih prihoda News-a, stagnirali su u odnosu na isti period godinu dana ranije, na 1,3 milijarde dolara.

Prihodi od oglašavanja pali su, pak, za 6 posto, no taj pad nadoknađen je sličnim porastom tiraža i prihoda od pretplate.

Dow Jones kompanija, takođe deo News korporacije, najviše je zaslužna za porast pretplate, zahvaljujući rastu broja digitalnih pretplatnika na Wall Street Journal (WSJ) za 28,6 posto, na otprilike 1,4 miliona.

Prihodi News Corpa od on-line poslovanja s nekretninama skočili su u zadnjem prošlogodišnjem tromesečju za otprilike 21 posto.

Nešto ranije je i New York Times, rival WSJ-a, izvestio je o snažnom rastu prihoda, podstaknutim rastom njegovog on-line poslovanja.

 

Izvor: SEEbiz

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Mediji

Sedmični pregled gledanosti televizije od 6. do 12. avgusta 2018

Advertiser Serbia17. avgusta 2018.

Nemačka: Štampa odlazi u zaborav?

Advertiser Serbia15. avgusta 2018.

REM: Četiri prijave za nacionalnu frekvenciju

Advertiser Serbia8. avgusta 2018.

Gledanost TV programa s nacionalnom pokrivenošću u julu 2018

Advertiser Serbia7. avgusta 2018.

Google dodelio 21 milion evra medijima u Evropi

Advertiser Serbia6. avgusta 2018.

Velika Britanija: Oglašivači razočarani online medijima, vraćaju se štampanim

Advertiser Serbia3. avgusta 2018.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 23. do 29. jula 2018

Advertiser Serbia3. avgusta 2018.

Fox prihvatio 71 milijardu dolara vrednu ponudu Disney-ja

Advertiser Serbia28. jula 2018.

Gledanost TV programa s nacionalnom pokrivenošću u junu 2018

Advertiser Serbia25. jula 2018.