Mediji

Prihodi News Corp-a porasli zahvaljujući rastu digitalnog poslovanja i broja pretplatnika

Mediji

News Corp, medijska kuća koja u svom vlasništvu između ostalog ima Wall Street Journal, ostvarila je u zadnjem prošlogodišnjem tromesečju prihod od 2,18 milijardi dolara, što je za 3 posto više nego u istom periodu godinu ranije, pri čemu je rast on-line poslovanja nadoknadio pad prihoda od oglašavanja

Ukupni prihodi premašili su očekivanja analitičara, koji su u proseku očekivali da će News Corp ostvariti prihod od 2,13 milijardi dolara. Zahvaljujući tome, neto gubitak kompanije smanjen je u tom kvartalu na 83 miliona dolara, dok je godinu dana pre bio 289 miliona dolara.

Iz News Corp-a su pojasnili da su imali trošak od 174 miliona dolara povezan s novim američkim poreskim zakonima, a ako se isključi taj jednokratni trošak, News je poslovao s dobiti.

Izvršni direktor News Corp-a Robert Thomson pripisao je dobru izvedbu strategiji korporacije „da postane sve više digitalna i globalna, disciplini našeg finansijskog upravljanja, našoj predanosti premium sadržaju te visokom kvalitetu i pouzdanosti vesti„.

Prihodi od prodaje vesti i informacijskih servisa, zaslužni za otprilike dve trećine ukupnih prihoda News-a, stagnirali su u odnosu na isti period godinu dana ranije, na 1,3 milijarde dolara.

Prihodi od oglašavanja pali su, pak, za 6 posto, no taj pad nadoknađen je sličnim porastom tiraža i prihoda od pretplate.

Dow Jones kompanija, takođe deo News korporacije, najviše je zaslužna za porast pretplate, zahvaljujući rastu broja digitalnih pretplatnika na Wall Street Journal (WSJ) za 28,6 posto, na otprilike 1,4 miliona.

Prihodi News Corpa od on-line poslovanja s nekretninama skočili su u zadnjem prošlogodišnjem tromesečju za otprilike 21 posto.

Nešto ranije je i New York Times, rival WSJ-a, izvestio je o snažnom rastu prihoda, podstaknutim rastom njegovog on-line poslovanja.

 

Izvor: SEEbiz

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Mediji

Gledanost TV programa s nacionalnom pokrivenošću u aprilu 2018

Advertiser Serbia23. maja 2018.

Raspisan konkurs za nagradu V(RAB)AC 2018

Advertiser Serbia22. maja 2018.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 7. do 13. maja 2018

Advertiser Serbia18. maja 2018.

KKR kupuje Srpsku naučnu televiziju

Advertiser Serbia16. maja 2018.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 30. aprila do 6.maja 2018

Advertiser Serbia11. maja 2018.

United Grupa (SBB, Telemach, Total TV), uz podršku EBRD-a, planira da uloži 600 miliona evra u zemljama Zapadnog Balkana

Advertiser Serbia10. maja 2018.

USAID: Medijski akcelerator za srpske medije

Advertiser Serbia7. maja 2018.

Novinska agencija Beta obeležava 24 godine od početka rada

Advertiser Serbia4. maja 2018.

Kreće portal Media Daily

Advertiser Serbia30. aprila 2018.