Brendovi

Predstavljena United Group Fondacija „Jezgro“ za podršku porodicama

Nakon višegodišnjeg angažovanja na polju korporativne društvene odgovornosti, United Group-a osnovala je Fondaciju sa željom da se dodatno posveti velikim i značajnim projektima i tako doprinese pozitivnim promenama u društvu u kojem posluje

Na predstavljanju novoosnovane United Group Fondacije istaknuto je da će na samom početku, aktivnosti biti usmerene ka podršci porodicama i studentima iz ruralnih područja.

null

United Group Fondacija predstavlja rezultat rasta i razvoja cele Grupe. Osnovali smo je sa željom da konstantno radimo na unapređenju društva kreiranjem programa koji su u potpunosti prilagođeni potrebama zajednice. Svesni smo da se veliki broj porodica u Srbiji suočava sa teškom finansijskom situacijom, ali i pored toga daju sve od sebe da decu izvedu na pravi put i da im omoguće bolju budućnost. Zato će naše aktivnosti na početku poslovanja primarno biti usmerene ka pomoći socijalno ugroženim porodicama, u okviru programa „Jezgro“, kao i podršci studentima u njihovom školovanju“ – izjavila je Dragica Pilipović Čefi, predsednica Upravnog odbora UG Fondacije i potpredsednica za korporativne poslove United Group-e.

null

Fondaciju su osnovale kompanije koje su deo United Group-e u Srbiji, sa željom da se u narednom periodu društveno odgovorne aktivnosti prošire i na druge zemlje regiona.

Ponosni smo na početak rada Fondacije i činjenicu da se već sada u programu „Jezgro“ nalazi 15 porodica sa čak 78. dece, dok će se do kraja godine taj broj još povećati. Pored materijalne pomoći, Fondacija će obezbediti i besplatne usluge SBB/Total TV televizije, interneta i fiksne telefonije. Dodatno, pokrenuli smo i projekat podrške studentima iz ruralnih područja, kako bismo im pomogli u toku studiranja“ – istakla je Jovana Lukić, direktorka UG Fondacije i direktorka korporativnih komunikacija u kompaniji SBB, dodavši da će u okviru Fondacije biti nastavljeni i neki od dosadašnjih CSR projekata kompanije SBB.

Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da pomognem radu United Group Fondacije kao član Upravnog odbora. Osnivanjem Fondacije stvorena je mogućnost za značajnu pomoć ljudima, kojima je svaki dinar, ali i činjenica da neko misli na njih, od neprocenjivog značaja. Takođe, napomenuo bih da je od velike važnosti i uloga medija u promovisanju pozitivnih priča, kako bi motivisali druge kompanije i pojedince da daju doprinos u skladu sa svojim mogućnostima“ -zaključio je Jugoslav Ćosić, član Upravnog odbora UG Fondacije.

null


Predstavljanju Fondacije prisustvovala je i desetočlana porodica Kuzmanović, iz sela Mirosaljci kod Arilja, kao jedan od primaoca pomoći u okviru “Jezgra”. Porodicu čine otac Milija (47), majka Slavica (35) i osmoro dece uzrasta od 3 do 16 godina. Kuzmanovići žive u trošnoj kući, sa starim nameštajem, međutim to ih ne sprečava da održavaju higijenu na zavidnom nivou.

Osnovni izvor prihoda za porodicu je obrada malina tokom sezone, dok otac i majka rade i kao nadničari na drugim imanjima. Tokom letnjeg raspusta deca neretko pomažu roditeljima u sezonskim poslovima, u skladu sa svojim uzrastom i mogućnostima.

Uprkos teškoj materijalnoj situaciji, svi članovi porodice su puni optimizma i sanjaju da jednog dana kupe zemlju i zasade svoj malinjak, dok roditelji ističu kako im je obrazovanje dece na prvom mestu.


 

Sve detalje u vezi sa radom UG Fondacije možete da pratite na sajtu www.ugfondacija.org.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Zagrebačka kompanija Zhejiang će morati da uništi svu sportsku obuću koja podseća na Adidas

Advertiser Serbia16. avgusta 2019.

Budućnost fotografije i videografije je u Canon-ovim rukama, zahvaljujući EISA 2019 nagradama

Advertiser Serbia16. avgusta 2019.

Fijat potvrdio da će se novi terenac sa sedam sedišta proizvoditi u Srbiji

Advertiser Serbia14. avgusta 2019.

Walmart povukao iz prodaje nasilne video igre i reklame

Advertiser Serbia13. avgusta 2019.

Verizon prodaje Tumblr vlasniku WordPress-a

Advertiser Serbia13. avgusta 2019.

Mađarska: Blokada kompanije Coca-Cola zbog gej reklame

Advertiser Serbia12. avgusta 2019.

Versace uništio robu i izvinio se Kini zbog pogrešnih naziva na etiketama

Advertiser Serbia12. avgusta 2019.

Beograd od 1. januara zabranjuje plastične kese

Advertiser Serbia12. avgusta 2019.

Jagodinsko pivo se vraća na rafove

Advertiser Serbia10. avgusta 2019.

Mercator prodaje 13 šoping centara u ex-YU zemljama

Advertiser Serbia9. avgusta 2019.

Nova Samsung Galaxy Note serija telefona u Telenoru

Advertiser Serbia8. avgusta 2019.

Mercator-S prikuplja ponude za prodaju Roda centra na Novom Beogradu

Advertiser Serbia7. avgusta 2019.

Rumunija uvodi porez na slatka bezalkoholna pića

Advertiser Serbia7. avgusta 2019.

Apple počeo sa izdavanjem sopstvene kreditne kartice

Advertiser Serbia6. avgusta 2019.

Aplikacija CarGo na „Forbsovoj“ listi u prvih deset na svetu

Advertiser Serbia6. avgusta 2019.