Brendovi

Potpisan Protokol o saradnji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i MK Group

Brendovi

NOVI SAD – Studenti treće i četvrte godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu imaće priliku da pohađaju stručnu praksu iz oblasti informacionih tehnologija zahvaljujući potpisanom Protokolu o saradnji između Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i MK Group

 

Program stručne prakse, koji je u saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Novom Sadu pokrenula članica MK Group, kompanija MK IT Business Solutions, realizovaće se u narednih pet godinai namenjen je studentima studijskog programa Poslovna informatika. Nakon završene prakse svi studenti dobiće sertifikat, dok će najboljim polaznicima kompanija MK IT Business Solutions ponuditi mogućnost dodatne plaćene tromesečne prakse. Nakon završene plaćene prakse, kompanija MK IT Business Solutions polaznicima koji uspešno savladaju osnove i istaknu se tokom prakse, ponudićei mogućnost zaposlenja.

Drago nam je da MK Group prepoznaje značaj ulaganja u mlade, pre svega u sticanje praktičnih znanja i veština koje im kasnije mogu pomoći u razvoju dalje karijere. Ovo je još jedan pokazatelj da je moguće uspostaviti partnerstvo između obrazovnih institucija i privatnog sektora u pravcu povezivanja obrazovanja, nauke i privrede ali i primene najnovijih dostignuća u konkretnom poslovanju„, izjavio jeprof. dr Aleksandar Grubor, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

MK Group pouzdan je partner i strateški posvećena društveno odgovornom poslovanju i unapređenju zajednice u kojoj posluje. Pokretanjem programa stručne prakse nastavljamo uspešnu saradnju koju godinama realizujemo sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu u nameri da studentima omogućimo ne samo realna iskustva u oblastima u kojima se školuju, već i mogućnost zaposlenja i uvid u korporativnu kulturu i radkompanije koja broji više od 7 000 zaposlenih„, izjavio je Aleksandar Bijelić, direktor sektora za digitalizaciju i razvoj poslovanja MK Groupi dodao da je u svetu digitalizacije, neophodno da mladi steknu što više praktičnih znanja o oblasti koja je zasigurno osnov budućeg poslovanja. Ova saradnja ukazuje na značaj primene informacionih tehnologija u poslovanju i otvara mogućnosti da pored studenata studijskog programa Poslovna informatika i studenti ostalih studijskih programa Ekonomskog fakulteta u Subotici dobiju priliku da kroz nastavu i praksu steknu veštine primene IT tehnologija u poslovanju i na takav način dođu do mogućnosti zaposlenja u MK Group.

Prijava za program stručne prakse kreće u martu, a najbolji studenti u toku godine moći će da usavrše svoja znanja i veštine ne samo iz IT sektora, već i finansija, računovodstva i marketinga, u kojima će usavršavati znanja rada u SAP sistemima kroz rad sa mentorima sa dugogodišnjem iskustvom. Praksa će se realizovati na mesečnom ili dvomesečnom nivou u prostorijama kompanije MK IT BusinessSolutions u Novom Sadu. U okviru realizacije programa stručne prakse, MK Group obezbediće gostujuće predavače koji će studentima predstavljati korišćenje SAP modela kroz praktične primere u svakodnevnom radu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Više u Brendovi

Veliki povratak Ridlija Skota u svet advertajzinga promotivnim filmom za Hennessy X.O

Advertiser Serbia14. februara 2019.

Nova linija Samsung QLED televizora za 2019. godinu

Advertiser Serbia14. februara 2019.

Komisija odobrila Telekomu kupovinu još jednog kablovskog operatera

Advertiser Serbia12. februara 2019.

Nestlé otvorio centar za istraživanje i razvoj

Advertiser Serbia12. februara 2019.

Pariz od Airbnb-a traži 12,5 miliona evra zbog nelegalnih oglasa

Advertiser Serbia11. februara 2019.

Vudi Alen traži 68 miliona dolara odštete od Amazona

Advertiser Serbia8. februara 2019.

Poznati modni brend Gucci se izvinio zbog vunenog džempera

Advertiser Serbia7. februara 2019.

Henkel ulaže u brendove

Advertiser Serbia7. februara 2019.

Samsung: Uživajte u petogodišnjem osećaju bezbrižnosti

Advertiser Serbia6. februara 2019.

Fintel Energija najavljuje gradnju najvećeg vetroparka u Srbiji i Evropi

Advertiser Serbia6. februara 2019.

„Brand Finance“ proglasio Sberbanku za najsnažniji bankarski brend na svetu

Advertiser Serbia5. februara 2019.

Amazon negira da je njihov softver „rodno i rasno pristrasan“

Advertiser Serbia5. februara 2019.

Nectar-u dodeljeno prestižno priznanje „Kosta Mirosavljević“ za značajna privredna ostvarenja u 2018.godini

Advertiser Serbia4. februara 2019.

Treninzi za profesionalce i ljubitelje vina svetski poznate Londonske škole vina i alkoholnih pića WSET

Advertiser Serbia4. februara 2019.

Brand Finance Global 2019: Ferrari je najmoćniji svetski brend

Advertiser Serbia31. januara 2019.