Agencije

POGLED SA VRHA, III deo: Veliki praznični intervju sa liderima renomiranih agencija za tržišno komuniciranje u Srbiji

Završetak kalendarske i poslovne godine je i ovog puta povod da sa vodećim ljudima iz advertajzing, medijskih i PR agencija u Srbiji porazgovaramo o postignutim ciljevima u prethodnoj godini, planovima za 2018. godinu, kao i o „faktoru okruženje“, u kojem te iste planove treba realizovati…Ovaj serijski intervju će biti objavljivan u segmentima tokom narednih dana…Razgovor vodio Nenad Danilović

Našim sagovornicima postavili smo sledećih nekoliko pitanja:

Kako je za Vašu agenciju protekla 2017. godina…Koji su značajni projekti i aktivnosti koje je Vaša agencija sprovela tokom ove godine koja je na izmaku?

Kako ocenjujete ovu poslovnu godinu u industriji tržišnih komunikacija?

Kakva su Vam očekivanja za 2018. godinu u pogledu poslovnih uslova u industriji tržišnih komunikacija?

Poželite nešto svojim klijentima i svim budućim oglašivačima u 2018.godini

null

Nevena Kurtović, Managing Director Fusion Communications

…značajni projekti i aktivnosti agencije u 2017…Godina koja je sad već za nama nam je bila veoma izazovna budući da su očekivanja tržista sve veća, da je dinamika promena u komunikacijama svake godine sve brža i da je naš zadatak ne samo da ispratimo sve već da se potrudimo da uvek budemo korak ispred, da anticipiramo promene i da se u njima prepoznamo. Nama su regionalni projekti i širenje obeleželi ovu godinu ali i kontinuirana uspešna saradnja sa dugogodišnjim klijentima ali i novim koji su nam doneli neke zanimljive ideje o kretanju agencije u narednoj godini.

…ocena poslovne godine 2017…Godina je uspešna onoliko koliko mi želimo da bude. Kao što sam već napomenula, komunikacije kao i marketing tržiste uopšte prolazi kroz konstante promene. Naše tržiste se još uvek često susreće sa nekom međufazom između ‘stare škole” i “digitalne trasnformacije”. Često čujem da imamo problematično tržište. Na nama je da ga menjamo, da prepoznamo gde su slabosti, mane, prednosti…i lagano da menjamo ono što nam smeta a da nadograđujemo ono što je dobro. Suočeni sa izazovima tržišta, motivisano smo da učmo i napredujemo i učetsvujemo u promenama istog.

…poslovna očekivanja u 2018…Očekujem da ćemo nastaviti da pratimo promene, uspeti da stvaramo nove, zanimljive projekte i da kolegijalno sarađujemo na tržištu.

…praznične želje & čestitke klijentima i budućim oglašivačima…Da budu hrabri u svojim komunikacijam i da zajedno pomeramo granice.

null

Miro Antić, Partner M2Communications

…značajni projekti i aktivnosti agencije u 2017…Godina koja polako ističe, iako je stara, za nas se može najkraće opisati kao ”nova”. Zanmiljiva i uzbudljva godina u kojoj se desilo mnogo toga novog. Nova tržišta i klijenti, nova ekipa mladih i talentovanih ljudi koja se priključila timu, nova rešenja, nova interesovanja, nove ambicije…

Ova godina se može nazvati i godinom nove kreativne slobode. Sve je više partnera koji traže drugačija rešenja, daju vam puno poverenje i potpunu kreativnu slobodu. Lepo, zar ne!

U brojkama: ostvaren je rast obima poslovanja od skoro 40%, a udeo u poslovanju na inostranom tržištu je uvećan za 10% u odnosu na 2016. Zadovoljni smo, a na kraju krajeva, u 2017. smo osvojil i Mars (sorry Elon Musk)!

…ocena poslovne godine 2017…Svake godine pokušavamo da damo novi odgovor na isto bolno pitanje. Sve je već rečeno i objašnjeno u više navrata. Ne bih da recikliram u ovom slučaju.

…poslovna očekivanja u 2018…Svetska scena se transformiše iz godine u godinu. Očekujemo veću integraciju visokotehnoloških rešenja u oblasti iskustvenog marketinga i event produkcije. Nove tehnologjie će značajno uticati na pristup u kreiranju i relizaciji događaja. Viši nivo personalizacije iskustva baziranog na kognitvnim sposobnostima pojedinca. Rešenja koja će omogućiti da se prostor i sadržaj oko vas prilagođavaju na osnovu vaše percepcije, osećaja, odluka i rekacija. Takođe, veći stepen interakcije sa ciljem da učesnici dobiju ulogu kreatora, odnosno mogućnost da menjaju tok ili prilagode određene segmente aktivacije ili događaja.

Od naredne godine, naš tim će sa partnerima raditi na razvoju eksperimentalnih platformi i konceptualnih rešenja, za koje verujemo da će napraviti određeni proboj u industriji organizacije događaja.

…praznične želje & čestitke klijentima i budućim oglašivačima…Puno mašte, uspeha i vremena koje ćemo zajednički pretovoriti u nova iskustva i nezaboravne trenutke.

null

Nataša Filipović, Managing Director & Marko Pešić, Executive Director Ovation BBDO

…značajni projekti i aktivnosti agencije u 2017…
Marko Pešić: Protekla je dobro. Srećni smo jer je veliki broj klijenata, sa kojima do sada nismo imali priliku da sarađujemo, odlučio da nam poveri svoje projekte. To smatramo velikim izazovom, kako u slučaju lokalnih, tako i u slučaju globalnih klijenata.
Sve ovo ne bi bilo moguće da nismo radili na razvijanju kapaciteta našeg tima, ali i doprinosa onih koji su nam se u ovoj godini pridružili. Mi znamo da je za našu budućnost ključno da se, pre svega, bavimo razvojem naših znanja i veština. Lestvicu podižemo sami sebi i tome pridajemo ogroman značaj.

…ocena poslovne godine 2017…
Nataša Filipović: Slično prošloj. Izazovi sa kojima se hvatamo u koštac iz godine u godinu uslovljeni su stanjem na tržištima na kojima poslujemo. Mi verujemo da ne možemo sami da menjamo to stanje, ali da možemo svojim radom i pristupom da dajemo primer drugima. Zbog toga se trudimo da pratimo trendove i kvalitetno urađenim poslom poboljšamo reputaciju i poziciju klijenta na tržištu.
I onda kada klijenti to od nas ne traže – sebi zadajemo zadatke. Samo tako možemo da konstantno potvrđujemo i unapređujemo sopstveni i položaj struke na tržištu.

…poslovna očekivanja u 2018…
Nataša Filipović: Ni naredne godine ne očekujemo veće promene u odnosu na prethodne. Tržište se razvija stabilnom dinamikom, trudimo se da budemo za korak brži, a spremni smo i za jači tempo. Naša odluka je da u narednoj godini budemo još bolji.

…praznične želje & čestitke klijentima i budućim oglašivačima…
Marko Pešić: Vidimo se u 2018!

 

POGLED SA VRHA, I deo: Veliki praznični intervju sa liderima renomiranih agencija za tržišno komuniciranje u Srbiji

POGLED SA VRHA, II deo: Veliki praznični intervju sa liderima renomiranih agencija za tržišno komuniciranje u Srbiji

 

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Otvorene prijave za Eurobest 2019

Advertiser Serbia23. avgusta 2019.

Seminar na temu: „Pobedite strah od javnog nastupa“

Advertiser Serbia22. avgusta 2019.

Prijave za Young Drummers takmičenje 2019 su u toku

Advertiser Serbia22. avgusta 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #5: Prvi znaci konzumerizma

Advertiser Serbia20. avgusta 2019.

Ovih 5 stvari su ključne za veliki broj pratilaca na Instagramu

Advertiser Serbia16. avgusta 2019.

JELENA IVANOVIĆ, IAA Serbian Chapter: „Iskren i otvoren pristup prema polaznicima, bez mistifikacija, upravo je ono po čemu se AcademIAA razlikuje od drugih vidova edukacije“

Advertiser Serbia15. avgusta 2019.

neXtvaARna Bući Bući Avantura za decu i roditelje

Advertiser Serbia15. avgusta 2019.

GOLDEN DRUM 2019: Rok za prijavu radova produžen do 3. septembra

Advertiser Serbia13. avgusta 2019.

21. SEMPL, MADDIE READTS: „Od lajkova je važnije kako je sadržaj primljen“

Advertiser Serbia12. avgusta 2019.

Predavanje Minje Cvetković: „Od influencera do digital creatora“

Advertiser Serbia12. avgusta 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #4: Fudbal Fićama

Advertiser Serbia9. avgusta 2019.

Produžene prijave za program AcademIAA

Advertiser Serbia9. avgusta 2019.

GOLDEN DRUM 2019: Lekcije iz najboljih svetskih kampanja

Advertiser Serbia9. avgusta 2019.

NIKOLA BARAĆ, Httpool: „U centru modula Digital ovogodišnje AcademIAA, biće – korisnik“

Advertiser Serbia8. avgusta 2019.

BalCannes uskoro zatvara prijave, a svi koji prijave radove ostvaruju popust na kotizacije za Weekend

Advertiser Serbia7. avgusta 2019.