Agencije

[POGLED SA VRHA 2020/21] MARIJA MATIĆ, VIDA: „Za celo tržište je najvažnije da pronađe nove modele i oglašavanja i pristupa potrošačima“

Završetak kalendarske i poslovne godine je i ovog puta povod da sa vodećim ljudima iz medijskih kompanija, advertajzing i PR agencija porazgovaramo o postignutim ciljevima u prethodnoj godini, planovima za 2021. godinu, kao i o „faktoru okruženje“, u kojem te iste planove treba realizovati. Ovoga puta čast je pripala Mariji Matić, Head of VIDA…Razgovor vodio Nenad Danilović

 

Kako je za VIDA protekla 2020. godina? Koji su značajni projekti i aktivnosti koje ste sproveli tokom ove godine koja je na izmaku?

– Za VIDA addressable advertising bila je ovo izuzetno značajna godina.
Pre svega, što je najbitnije, uspešno smo lansirali našu platformu i počeli sa komercijalnim kampanjama.
Nakon godinu dana razvoja i testiranja cele platforme, VIDA je lansirana u junu. Sigurno da na početku godine nismo očekivali da ćemo raditi u tzv. novoj normalnosti ali najvažnije je da smo se brzo prilagodili situaciji i nastavili predstavljanje inovacije našim klijentima.

Mi smo u grupi ad platformi kojima je ova godina čak i pogodovala pre svega zbog promenjenog načina konuzumacije medija, home-centric trenda i video contenta kao najznačajnijeg formata za oglašavanje.

Naravno, ključno je da su mnogi oglašivači prepoznali svu snagu ovakvog načina oglašavanja pa godinu završavamo sa mnogobrojnim partnerima sa kojima ćemo nastaviti saradnju i sledeće godine.
Dodatno, našu poziciju smo gradili i u Evropi gde je VIDA zauzela značajno mesto na evropskoj sceni addressable advertisinga.
Tako da mogu da zaključim, uspešna godina je iza nas.

Kako ocenjujete ovu poslovnu godinu u industriji tržišnih komunikacija? Koja su najznačajnija poslovna iskušenja sa kojima ste se susreli u ovoj poslovnoj godini?

– Sigurno je agilnost i adaptibilnost novoj realnosti obeležila ovu godinu. Čini mi se da se cela industrija prilično lako i brzo prilagodila novim uslovima rada. Što je najvažnije, industrija je pokazala izdržljivost i otpornost čak i na ovako velike izazove.
I smatram da je to najvažnije i da daje snagu za 2021.
Ono što je bitno je da hrabro sagledamo godinu koja se završava. Deluje mi da ćemo i u 2021 se suočavati sa sličnim izazovima.

Iz tog razloga, za celo tržište je najvažnije da pronađe nove modele i oglašavanja i pristupa potrošačima jer lagano, sve prelazi na neki novi nivo i disruption o kojem smo dugo pričali već se sigurno završava i vidi.

Navedite tri najbitnija faktora poboljšanja položaja učesnika u industriji tržišnih komunikacija u aktuelnom privrednom okruženju

– Glavni izazov je jasno sagledati koje je to promene i nove trendove donela pandemija a koje stare navike će doći do većeg izražaja.
Ko bude uspešno sagledao šta se tačno dešava i prilagodi svoj način poslovanja i komunikacije, biće sigurno pobednik nakon ovog teškog perioda.
Kao bitan faktor mislim da je i osnaživanje strukovnih udruženja, pa se nadam da će mnoge inicijative koje su pokrenula strukovna udruženja dobiti i svoju realizaciju.

Kakva su Vam očekivanja za 2021. godinu u pogledu poslovnih uslova u industriji tržišnih komunikacija? Imate li nekih značajnijih planova za narednu godinu a koje možete predstaviti javnosti?

– Mi nastavljamo sa veoma ambicioznim planovima. Pripremili smo već platformu za lansiranje komercijalnih kampanja u Sloveniji a plan nam je da tokom godine uključimo nove kanale na platformu.

I po pitanju drugih razvojnih projekata već smo uveliko u poslu i nadam se da ćemo tokom 2021 imati dosta noviteta da saopštimo tržištu.

Poželite nešto svojim klijentima i svim budućim oglašivačima u 2021. godini

– Želim svima pre svega mnogo zdravlja, lične sreće i uspeha. Želim vam da se ne odreknete svojih snova! Budite hrabri i verujte u sebe!
 

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Studiu Sonda Zlato na BalticBest-u!

Advertiser Serbia23. septembra 2021.

Kako smo napravili „hajp“ oko povratka u školu?

Advertiser Serbia15. septembra 2021.

Preminuo Miloje Sekulić, jedan od pionira digitalnog PR-a i konsaltinga u Srbiji

Advertiser Serbia14. septembra 2021.

V+O otvara novu kancelariju u Severnoj Makedoniji i širi svoje prisustvo u Jugoistočnoj Evropi

Advertiser Serbia14. septembra 2021.

DIRECT MEDIA OBELEŽAVA JUBILEJ: Dvadeset godina gradimo tržište advertajzinga

Advertiser Serbia6. septembra 2021.

New Moment pokrenuo kampanju za spas hrane

Advertiser Serbia2. septembra 2021.

Upoznaj novi ukus – savršeni mix voća, čokolade i Plazme

Advertiser Serbia27. avgusta 2021.

Prestižna dizajnerska Red Dot nagrada Studiu Sonda za kampanju koja je dokazala da mala lokalna biblioteka može da postane velika: 100% COVID FREE PUTOVANJE

Advertiser Serbia12. avgusta 2021.

DANIEL ACKERMANN: „Reorganizacija Degordiana nam omogućava da imamo mnogo kompleksnije usluge, mnogo veću kvalitetu, skalabilnost i znanje“

Advertiser Serbia10. avgusta 2021.

Studio Sonda za KING sladolede dizajnirao sva nova pakovanja i prateću #breaKINGrules regionalnu kampanju

Advertiser Serbia10. avgusta 2021.

Top 5 SRPSKIH Youtuber-a ovog leta

Advertiser Serbia4. avgusta 2021.

Nova kampanja kompanije Alma Quattro #LicaOvogGrada

Advertiser Serbia28. jula 2021.

UM Impact Day u znaku solidarnosti

Advertiser Serbia27. jula 2021.

Kako je Señor brendirao ceo Poluotok?

Advertiser Serbia20. jula 2021.

Modulee: Señor lansirao novi modularni branding!

Advertiser Serbia15. jula 2021.