Agencije

[POGLED SA VRHA 2019/20] BRANISLAV ČERUBDŽIĆ, Homepage.Creative.Digital.: „U 2019 smo iskristalisali neke zamisli i doneli nove strateške odluke“

Završetak kalendarske i poslovne godine je i ovog puta povod da sa vodećim ljudima iz advertajzing, medijskih i PR agencija porazgovaramo o postignutim ciljevima u prethodnoj godini, planovima za 2020. godinu, kao i o „faktoru okruženje“, u kojem te iste planove treba realizovati. Ovoga puta čast je pripala Branislavu Čerubdžiću, Direktoru agencije Homepage.Creative.Digital.…Razgovor vodio Nenad Danilović

 

Kako je za vašu agenciju protekla 2019. godina? Koji su značajni projekti i aktivnosti koje je vaša agencija sprovela tokom prethodne godine?

Prošle godine imali smo puno posla, a novi klijenti koji su nam ukazali poverenje bili su za nas snažna motivacija da radimo bolje.

Pored toga, rekao bih da je 2019. godina bila i godina u kojoj smo iskristalisali neke zamisli. Doneli smo nove strateške odluke, verujem veoma važne za naše dalje delovanje.

Kako ocenjujete prethodnu poslovnu godinu u industriji tržišnih komunikacija? Koja su najznačajnija poslovna iskušenja sa kojima ste se susreli u 2019?

– Kako se ne bih ponavljao iz godine u godinu, samo ću reći da se ništa suštinski nije promenilo. Pokušavamo i dalje da uradimo posao sa manjim budžetima od prethodnih, uz dodatnu optimizaciju resursa, na već urađenu optimizaciju resursa i tako do tačke pucanja.

Kada kažem do tačke pucanja, mislim na celu industriju, jer danas kada tražite usluge marketinških agencija kao da nije važno šta će vam one uraditi, već samo za koliko novca će to uraditi, što je pogrešno na više nivoa. To svakako ne vodi prosperitetu svih nas.

Naravno, uvek ima izuzetaka i kompanija koje gledaju da, uz dobre uslove angažovanja agencija, dobiju i kvalitet i neophodan nivo angažmana agencije što na kraju za posledicu ima dobru kampanju i svakako dobar poslovni rezultat.

Koji su vaši predlozi i preporuke za poboljšanje uslova u kojima posluju agencije za tržišno komuniciranje? Navedite tri najbitnija faktora poboljšanja položaja komunikacijskih agencija u ovdašnjem privrednom okruženju.

– Uvođenje određene forme pitch procesa i tela koje reguliše taj proces, kao i podizanje svesti svih aktera, do te mere da uvidimo koliko nam je to svima važno, može dovesti do poboljšanja. Večiti sam optimista, ali po ovom pitanju mi je teško da to budem.

Kakva su Vam očekivanja za 2020. godinu u pogledu poslovnih uslova u industriji tržišnih komunikacija? Imate li nekih značajnijih planova za tekuću godinu, a koje možete predstaviti javnosti?

– Neko vreme smo dosta radili na rebrendingu agencije, postavci našeg prisustva sa kancelarijom i u Beogradu, kadrovskom osnaživanju agencije, jačanju kompetencije tima i širenju portfolija usluga prateći trendove. Zato nismo pravili veće iskorake.

Mislim da je sada sazrelo u nama kuda želimo da idemo dalje, te smo spremni da učinimo veliki korak napred u 2020. godini.

Imam velika očekivanja od ove godine i radujem se da vidim sve što će nam ona doneti.☺

Poželite nešto svojim klijentima i svim budućim oglašivačima u 2020. godini.

– Naravno. Sadašnjim, kao i našim budućim klijentima, želim pre svega da imamo odnose sa više međusobnog poverenja i razumevanja, kao i da izgradimo čvrste partnerske odnose, jer jedino na taj način možemo da gradimo velike stvari. Mi smo spremni! 😉

 
Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Saatchi&Saatchi Hrvatska osvojio AdForum-ov PHNX

Advertiser Serbia13. jula 2020.

Jana 800 by Saatchi&Saatchi Hrvatska

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Doktori superheroji deo digitalne izložbe “Great ads for good”

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Novi letnji Master class u Represent Communications: TikTok like a PRO

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Budućnost maloprodaje: Sinergija razumevanja, efikasnosti i empatije

Advertiser Serbia30. juna 2020.

POLARIS otkriva kako COVID-19 kriza utiče na advertajzing industriju

Advertiser Serbia26. juna 2020.

PREDRAG VOJINOVIĆ: „Živimo u doba egzibicionizma, voajerizma, materijalizma i egoizma“

Advertiser Serbia26. juna 2020.

DAVOR BRUKETA: „Nadam se da ćemo pronaći način da prestanemo nanositi bol jedni drugima kao i drugim vrstama“

Advertiser Serbia25. juna 2020.

ROBERT BOHINEC: „Želim svet bez maski. Čak i bez onih na licu“

Advertiser Serbia24. juna 2020.

Otvaranjem poslovne jedinice u Srbiji agencija Will Marlow proširuje svoje poslovanje

Advertiser Serbia23. juna 2020.

IVAN TANIĆ: „Želim svet malo suosjećajniji i mrvicu tiši“

Advertiser Serbia22. juna 2020.

VELJKO GOLUBOVIĆ: „Ovaj svet više ne pripada nama, niti mi njemu“

Advertiser Serbia19. juna 2020.

W+K: Sarađivaćemo samo sa klijentima koji podržavaju BLM pokret

Advertiser Serbia18. juna 2020.

Ask an expert: ANĐELKO TRPKOVIĆ, CEO Publicis Groupe Adriatic

Advertiser Serbia17. juna 2020.

JANKO PAVLOVIĆ: „Imam utisak da ni centri moći ne znaju šta rade“

Advertiser Serbia17. juna 2020.