Agencije

[POGLED SA VRHA 2019/20] BRANISLAV ČERUBDŽIĆ, Homepage.Creative.Digital.: „U 2019 smo iskristalisali neke zamisli i doneli nove strateške odluke“

Završetak kalendarske i poslovne godine je i ovog puta povod da sa vodećim ljudima iz advertajzing, medijskih i PR agencija porazgovaramo o postignutim ciljevima u prethodnoj godini, planovima za 2020. godinu, kao i o „faktoru okruženje“, u kojem te iste planove treba realizovati. Ovoga puta čast je pripala Branislavu Čerubdžiću, Direktoru agencije Homepage.Creative.Digital.…Razgovor vodio Nenad Danilović

 

Kako je za vašu agenciju protekla 2019. godina? Koji su značajni projekti i aktivnosti koje je vaša agencija sprovela tokom prethodne godine?

Prošle godine imali smo puno posla, a novi klijenti koji su nam ukazali poverenje bili su za nas snažna motivacija da radimo bolje.

Pored toga, rekao bih da je 2019. godina bila i godina u kojoj smo iskristalisali neke zamisli. Doneli smo nove strateške odluke, verujem veoma važne za naše dalje delovanje.

Kako ocenjujete prethodnu poslovnu godinu u industriji tržišnih komunikacija? Koja su najznačajnija poslovna iskušenja sa kojima ste se susreli u 2019?

– Kako se ne bih ponavljao iz godine u godinu, samo ću reći da se ništa suštinski nije promenilo. Pokušavamo i dalje da uradimo posao sa manjim budžetima od prethodnih, uz dodatnu optimizaciju resursa, na već urađenu optimizaciju resursa i tako do tačke pucanja.

Kada kažem do tačke pucanja, mislim na celu industriju, jer danas kada tražite usluge marketinških agencija kao da nije važno šta će vam one uraditi, već samo za koliko novca će to uraditi, što je pogrešno na više nivoa. To svakako ne vodi prosperitetu svih nas.

Naravno, uvek ima izuzetaka i kompanija koje gledaju da, uz dobre uslove angažovanja agencija, dobiju i kvalitet i neophodan nivo angažmana agencije što na kraju za posledicu ima dobru kampanju i svakako dobar poslovni rezultat.

Koji su vaši predlozi i preporuke za poboljšanje uslova u kojima posluju agencije za tržišno komuniciranje? Navedite tri najbitnija faktora poboljšanja položaja komunikacijskih agencija u ovdašnjem privrednom okruženju.

– Uvođenje određene forme pitch procesa i tela koje reguliše taj proces, kao i podizanje svesti svih aktera, do te mere da uvidimo koliko nam je to svima važno, može dovesti do poboljšanja. Večiti sam optimista, ali po ovom pitanju mi je teško da to budem.

Kakva su Vam očekivanja za 2020. godinu u pogledu poslovnih uslova u industriji tržišnih komunikacija? Imate li nekih značajnijih planova za tekuću godinu, a koje možete predstaviti javnosti?

– Neko vreme smo dosta radili na rebrendingu agencije, postavci našeg prisustva sa kancelarijom i u Beogradu, kadrovskom osnaživanju agencije, jačanju kompetencije tima i širenju portfolija usluga prateći trendove. Zato nismo pravili veće iskorake.

Mislim da je sada sazrelo u nama kuda želimo da idemo dalje, te smo spremni da učinimo veliki korak napred u 2020. godini.

Imam velika očekivanja od ove godine i radujem se da vidim sve što će nam ona doneti.☺

Poželite nešto svojim klijentima i svim budućim oglašivačima u 2020. godini.

– Naravno. Sadašnjim, kao i našim budućim klijentima, želim pre svega da imamo odnose sa više međusobnog poverenja i razumevanja, kao i da izgradimo čvrste partnerske odnose, jer jedino na taj način možemo da gradimo velike stvari. Mi smo spremni! 😉

 
Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

JOVAN STOJANOVIĆ: Zašto ne smemo stati?

Advertiser Serbia27. marta 2020.

Šta brendovi mogu da rade tokom i posle COVID-19

Advertiser Serbia25. marta 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN SARAJEVO, UM SARAJEVO i DEGORDIAN BiH: „dm Ženska utrka“ za DM DROGERIE MARKT BOSNA i HERCEGOVINA

Advertiser Serbia25. marta 2020.

Dr BORISLAV MILJANOVIĆ: Komunikacija u doba korone

Advertiser Serbia24. marta 2020.

TOMICA OREŠKOVIĆ: Šta sam naučio tokom rada od kuće

Advertiser Serbia20. marta 2020.

ADISA POBRIĆ: Veštine čarobnjaka u doba korone – Kako raditi od kuće kada imate decu

Advertiser Serbia20. marta 2020.

MCCANN WORLDGROUP najefektivnija agencijska mreža prema WARC izveštaju za 2020

Advertiser Serbia20. marta 2020.

Petrol-ov „Pobednički servis“ osvojio Bronzu na European Sponsorship Awards (ESA)

Advertiser Serbia18. marta 2020.

MILEVA SERATLIĆ: Korona alarm – buđenje lične i kolektivne odgovornosti

Advertiser Serbia18. marta 2020.

Stručnjaci komunikacijske industrije odabrali finaliste Effie Awards Croatia 2020

Advertiser Serbia18. marta 2020.

MILOJE SEKULIĆ: Da li u kriznim vremenima treba smanjivati marketinške aktivnosti?

Advertiser Serbia17. marta 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] REPRESENT COMMUNICATIONS: „Beba bira gde“ za brend ROSA (The Coca-Cola Company)

Advertiser Serbia12. marta 2020.

Boris Ličina Borja novo pojačanje digitalnog tima kreativne agencije I TO NIJE SVE!

Advertiser Serbia11. marta 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] SEÑOR: „Veliki hrvatski naivci“ za CERT.hr (CARNET – Hrvatska akademska i istraživačka mreža)

Advertiser Serbia10. marta 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN BEOGRAD, UM BEOGRAD i DRIVE: „Ne odričem se“ za NVO DA SE ZNA

Advertiser Serbia9. marta 2020.