Internet

[POGLED SA VRHA 2018/19] BOJAN LEKOVIĆ, KupujemProdajem.com: „2018 je za nas bila još jedna uspešna godina, bili smo usmereni na dalji održivi rast“

Završetak kalendarske i poslovne godine je i ovog puta povod da sa vodećim ljudima iz najznačajnijih kompanija u Srbiji porazgovaramo o postignutim ciljevima u prethodnoj godini, planovima za 2019. godinu, kao i o „faktoru okruženje“, u kojem te iste planove treba realizovati. Ovoga puta čast je pripala Bojanu Lekoviću, osnivaču i generalnom direktoru vodećeg oglasnog portala KupujemProdajem.com…Razgovor vodio Nenad Danilović

 

Kako je za vašu kompaniju protekla 2018. godina? Koji su značajni projekti i aktivnosti koje je vaša kompanija sprovela tokom prethodne godine?

Za nas, 2018 je bila još jedna uspešna godina. Imajući u vidu specifičnosti naše industrije i poslovnog modela, za nas su najznačajnije aktivnosti bile usmerene ka daljem održivom rastu.

Naš sistem mora da podržava konstanti rast od 20-30% godišnje. To je istovremeno i tehnološki i organizacioni izazov. Zato smo sproveli niz aktivnosti i projekata koji su dodatno ojačali našu tehnološku platformu, ali smo puno pažnje posvetili i razvoju ključnih ljudi, kao i strateškim pojačanjima tima.

Kako ocenjujete prethodnu poslovnu godinu u pogledu uslova poslovanja? Koja su najznačajnija poslovna iskušenja sa kojima ste se susreli u 2018?

– Prethodna godina nam, imajući u vidu generalne trendove, nije donela previše iznenađenja u pogledu opštih uslova poslovanja. Uopšteno gledano, utisak je da se ti uslovi, mada sporije nego što bismo voleli, postepeno poboljšavaju.

Kada su u pitanju konkretna iskušenja, izdvojio bih možda ona koja su specifična za tehnološki sektor uopšte, a radi se o pristupu kvalitetnom IT kadru.

S jedne strane naš obrazovni i privredni sistem ne mogu da dovoljno brzo odneguju dovoljan broj stručnjaka, a sa druge imamo činjenicu da ljudski potencijal koji kao društvo uspemo da kreiramo, često dodatnu vrednost, na ovaj ili onaj način, isporučuje van granica naše zemlje.

Koji su vaši predlozi i preporuke za poboljšanje poslovnog okruženja za kompaniju kao što je vaša? Navedite tri najbitnija faktora poboljšanja poslovnog okruženja

– Mislim da se naše preporuke u ovom smislu ne razlikuju puno od onoga što bi tražile kompanije iz drugih sektora.

Koliko god to bilo izazovno sa aspekta kratkoročne ekonomske stabilnosti zemlje, treba tražiti način da se smanje porezi i doprinosi na zarade.

Visoko optrećenje zarada je univerzalni problem, a kada gledamo uže, iz perspektive tehnološkog sektora, čini se da dosta odmaže u naporima da se u Srbiji kreira nova vrednost.

Dodatno, voleli bismo da u narednim godinama vidimo konstantno jačanje opšte pravne sigurnosti, kao i dalju modernizaciju pravne regulative.


Kakva su Vam očekivanja za 2019. godinu u pogledu uslova poslovanja vaše kompanije? Imate li nekih značajnijih planova za tekuću godinu a koje možete predstaviti javnosti?

– Očekujemo, svakako, da nastavimo sa stabilnim rastom.

Uputite poruku oglašivačima u cilju poboljšanja saradnje sa njima

– Pa, za nas ovo nije baš jednostavan zadatak, budući da u našem ekosistemu “žive” različiti tipovi oglašivača – od fizičkih lica, preko malih firmi i preduzetnika, do velikih kompanija sa kompleksnim marketinškim planovima. To je i naša jedinstvena prednost, jer svi oni zapravo trebaju jedni drugima i uživaju benefite jedni od drugih.

Ako bismo morali da objedinimo jednu poruku, poručio bih im da ćemo nastaviti da razumevamo njihove realne potrebe i nudimo im jednostavna i inovativna rešenja. Kao velika online platforma, nastavićemo da spajamo pravu ponudu sa pravom potražnjom.

 
Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Internet

Google na sudu zbog kršenja GDPR-a, a isto se sprema i Facebook-u

Advertiser Serbia26. juna 2019.

Direktor Instagrama: „Ne špijuniramo korisnike“

Advertiser Serbia26. juna 2019.

Znate li koliko vrede vaši podaci? Google i Facebook bi uskoro mogli to da otkriju

Advertiser Serbia25. juna 2019.

Na Instagram-u, Telegram-u i WhatsApp-u dostupni stikeri za borbu protiv dezinformacija

Advertiser Serbia21. juna 2019.

Digitalna piraterija „košta“ SAD preko 29 milijardi dolara godišnje

Advertiser Serbia20. juna 2019.

Facebook otkrio detalje o vlastitoj digitalnoj valuti

Advertiser Serbia18. juna 2019.

Neki od trenutno najvažnijih internet trendova

Advertiser Serbia18. juna 2019.

Rojtersov godišnji izveštaj: Facebook manje popularan, ali i dalje najvažniji za širenje vesti; Rastu Instagram i WhatsApp

Advertiser Serbia17. juna 2019.

Nemačka: Influenseri će plaćene postove morati da označavaju kao reklame?

Advertiser Serbia16. juna 2019.

Facebook će plaćati korisnicima koji dopuste praćenje onoga što rade na mobilnim telefonima

Advertiser Serbia14. juna 2019.

Tintor: U 2020 spremna aukcija za spektar 5G

Advertiser Serbia9. juna 2019.

Prva „Twitter knjiga“ na svetu „izdata“ je u Srbiji

Advertiser Serbia31. maja 2019.

Kraj za WhatsApp? Korisnici prete odlaskom zbog uvođenja reklama

Advertiser Serbia29. maja 2019.

Ilon Mask: Brza internet mreža nastaje u svemiru

Advertiser Serbia27. maja 2019.

Facebook pooštrava pravila za korišćenje prenosa uživo

Advertiser Serbia16. maja 2019.