Oglašavanje

Podsticaji za inovacije, bez praga za reklamne troškove

Oglašavanje

Privrednicima će se, zahvaljujući inicijativi Privredne komore Srbije, od nove godine, umesto samo deset odsto priznavati sva ulaganja u marketinške aktivnosti, odnosno kompletna izdvajanja za reklame knjižiće se kao trošak u poreskim bilansima

 

Zastupajući interese svojih članica Privredna komora Srbije je predložila ukidanje dosadašnjeg praga za marketinške troškove, a Ministarstvo finansija prihvatilo predlog i ovu novinu, uz ranije najavljenu promenu načina obračuna poreske amortizacije, ugradilo u Nacrt zakona o porezu na dobit pravnih lica.
Predloženim zakonskim izmenama uvažena su i zalaganja Privredne komore Srbije za uvođenje podsticaja privredi za inovacije, istraživanje i razvoj.

Kako je predloženo, ulaganja u istraživanje i razvoj priznavaće se kao rashod u to u dvostruko većem iznosu od stvarnog troška, a 30 odsto investicije u nova privredna društva koja će se baviti inovacionom delatnošću, knjižiće se kao poreski kredit. Takođe, od oporezivanja će biti oslobođeno čak 80 odsto prihoda ostvarenog korišćenjem intelektualne svojine.

Ovo je samo deo prihvaćenih inicijativa i predloga za koje se Privredna komora Srbije zalagala u proteklom periodu u procesu zastupanja privrede i koji su, prema oceni ministra finansija Siniše Malog doprineli da se u nova zakonska rešenja ugradi glas privrednika, a pripremljeni paket poreskih zakona donese smanjenje opterećenja i poreske podsticaje kompanijama i preduzetnicima.

null

Uz to najava da su ovo prvi koraci ka rastrećenju privrede, smanjenju troškova i poboljšanju poreskog ambijenta i da će 2019. godina biti godina reformi Poreske uprave i sistema oporezivanja u Srbiji, Privrednoj komori Srbije je priznanje za doprinos unapređenju poslovnog okruženja, a privrednicima dobar signal da će, u relaksiranim uslovima, moći lakše da planiraju proširenje svojih aktivnosti i nova ulaganja.

Podsećanja radi, Privredna komora Srbije je, sa ciljem izgradnje stimulativnog poslovnog ambijenta uputila Ministarstvu finansija inicijative, za smanjenje poreza i doprinosa na zarade zaposlenih, smanjenje poreza na dobit pravnih lica sa 15 odsto na 10 odsto, kao i inicijativu za ponovo uvođenje poreskog kredita za ulaganja u nova sredstva u iznosu od 100 odsto ulaganja.

Usvajanjem ovih inicijativa stimulisao bi se privredni ambijent i stvorili uslovi za otvaranje novih radnih mesta, povećanje plata zaposlenih, privlačenje domaćih i stranih investicija.

 

Izvor: PKS

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Oglašavanje

U Španiji će biti zabranjeno oglašavanje igara na sreću

Advertiser Serbia29. oktobra 2020.

MARIJA JOKSIMOVIĆ: „Globalni igrači poput Gugla pomeraju granice digitalnog prisustva pa je važno razumeti kako ga korisnici percipiraju i koriste“

Advertiser Serbia28. oktobra 2020.

Google pod istragom u Italiji zbog onlajn oglašavanja

Advertiser Serbia28. oktobra 2020.

Blumberg ulaže još 15 miliona dolara u reklame za Bajdena

Advertiser Serbia28. oktobra 2020.

Ako ne može publika Beogradskoj filharmoniji, može Beogradska filharmonija publici

Advertiser Serbia27. oktobra 2020.

Bajden na reklame potrošio najviše u istoriji izbora

Advertiser Serbia27. oktobra 2020.

AcademIAA 2020: Rok za prijavu polaznika traje još samo 2 dana

Advertiser Serbia26. oktobra 2020.

MARIJA MATIĆ: „Modul Mediji u okviru ovogodišnje AcademIAA bavi se aktuelnim trenutkom i pre svega uticajem pandemije na medije i medijsku industriju globalno i lokalno“

Advertiser Serbia25. oktobra 2020.

Engleska zabranjuje angažovanje poznatih ličnosti u reklamama za klađenje i kockanje?

Advertiser Serbia23. oktobra 2020.

Evropski parlament podržao pooštravanje propisa u vezi sa bihejvioralnim oglašavanjem

Advertiser Serbia22. oktobra 2020.

Httpool postao ekskluzivni zastupnik Spotify za oglasna rešenja na Balkanu

Advertiser Serbia20. oktobra 2020.

AcademIAA 2020: Rani rok za prijavu polaznika produžen do 17. oktobra

Advertiser Serbia15. oktobra 2020.

27. Golden Drum od 13. do 15. oktobra 2021

Advertiser Serbia15. oktobra 2020.

Facebook će zabraniti oglase protiv vakcinisanja

Advertiser Serbia14. oktobra 2020.

Hju Džekmen sasvim nag reklamira čizme

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.