Brendovi

Podržite Springfield i National Geographic u očuvanju podvodnih livada

Springfield, modni brend casual garderobe će donirati 1€ za svaki hashtag #salvemosnuestromediterraneo koji se bude podelio na Instagramu, kao deo kampanje za premijeru ovog dokumentarca, u režiji morskog biologa Manu San Félix, koji se fokusira na očuvanje podvodnih livada Posidonia Oceanica na dnu Sredozemnog mora oko Balearskih ostrva

 

Kao deo svoje eko robne marke R[ECO]NSIDER i strateškog opredeljenja da se očuva životna sredina, u sezoni proleće-leto‘19, Springfild je rešio da načini još jedan korak za očuvanje prirode i to udruživanjem sa National Geographic kanalom i njihovim istraživačem Manu San Félix na projektu Posidonia Maps, koji čini deo krovnog programa Nacionalnog Geografskog Društva za obnovu morskog dna širom sveta.

Posidonia oceanica je vrsta morske trave koja se obično nalazi u Sredozemnom moru, vitalna je za opstanak faune jer pruža utočište mnogim vrstama. Kao utočište za biodiverzitet, Posidonia je fundamentalno važna, jer formira drevne grebene visine nekoliko metara i može da proizvede pesak za plaže Balearskih ostrva. Svaki hektar livade oslobađa desetine hiljada litara kiseonika, a procenjuje se da bi Prirodni Park Ses Salines mogao da proizvede dovoljno kiseonika za stanovništvo Ibice.

POSIDONIA MAPS

Tokom proteklih 50 godina, spoljni faktori doveli su do gubitka od 34% ovih podvodnih livada u zapadnom Mediteranu. Ovu situaciju pogoršava sporo rastuća priroda ove biljke i produženi vremenski periodi koji su potrebni da se rekolonizuju područja u kojima je ona eliminisana. U nekim slučajevima, potrebno je do tri veka da bi se ponovo naselile oblasti u kojima je uništena.

null

Manu San Félix je kreirao veb sajt i aplikaciju Posidonia Maps, koji obezbeđuju online pristup prvim tačnim podmorskim mapama. Njegov cilj je da osigura da svi brodovi opremljeni sistemom za automatsku identifikaciju (AID), koji su usidreni u ovom području, budu oprezni i da mogu locirati položaj formacija Posidonia (grebeni, površinske livade …) tako da znaju gde treba ili ne bi trebalo da spuštaju sidro kako ova vrsta ne bi nestala.

Kreiran kao alat za online praćenje u realnom vremenu, Posidonia Maps je dostupan javnosti na Android i iOS uređajima, i omogućava stvaranje tematskih karata koje su izuzetno vredne u smislu očuvanja, turizma, rekreacije i ekološke vrednosti. Za više informacija: www.posidoniamaps.org

SPRINGFIELD POSVEĆEN MEDITERANU

Kao deo svoje posvećenosti okruženju, kroz svoju robnu marku R[ECO]NSIDER, Springfield sarađuje na ovom projektu zajedno sa National Geographic kanalom i Manu San Félix, donirajući 1 € za svaki hashtag #Salvemos-NuestroMediterraneo koji se podeli na Instagramu. Pored toga, firma je dizajnirala set od devet majica (šest za muškarce i tri za žene) sa fotografijama koje su potpisali morski biolog i fotograf, a koji na sebi imaju morske životinje *.
Ovo je druga eko inicijativa koju je kompanija pokrenula ove sezone u korist održivijeg Mediterana, pored projekta koji je pokrenut zajedno sa organizacijom SEAQUAL za vode bez plastike.

* Dostupno od 10. juna na www.myspringfield.com i u odabranim prodavnicama.

null

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Coca-Cola neće odbaciti jednokratne plastične boce jer ih potrošači i dalje žele

Advertiser Serbia22. januara 2020.

Ovogodišnji Kopaonik biznis forum potvrđuje veliki regionalni značaj

Advertiser Serbia22. januara 2020.

Google pokreće online kurs za poslove u tehnološkom sektoru

Advertiser Serbia20. januara 2020.

Telenor uložio 210 miliona evra u ekonomiju Srbije

Advertiser Serbia17. januara 2020.

Pobuna u Indiji protiv najbogatijeg čoveka na svetu

Advertiser Serbia16. januara 2020.

Meksiko dobija marku piva „El Čapo“

Advertiser Serbia16. januara 2020.

Nestlé KitKat Gold uskoro u Evropi

Advertiser Serbia16. januara 2020.

Forma Ideale na prestižnom Sajmu nameštaja u Kelnu

Advertiser Serbia15. januara 2020.

Od 31. januara proizvodi moraju da imaju bar-kod ili QR kod

Advertiser Serbia14. januara 2020.

Usvojena nova pravila za zaštitu potrošača u EU

Advertiser Serbia10. januara 2020.

Svečano uručena nagrada pobednicima četvrtog „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOVA” SBB fondacije

Advertiser Serbia9. januara 2020.

PayPal preuzeo Honey Science Corporation za 4 milijarde dolara

Advertiser Serbia8. januara 2020.

Grad Beograd prodaje Sava centar i Beograđanku

Advertiser Serbia6. januara 2020.

Spotify zabranio političko oglašavanje u 2020

Advertiser Serbia30. decembra 2019.

Ćerka Brusa Lija tužila restoran zbog očeve fotografije

Advertiser Serbia27. decembra 2019.