Brendovi

Podržite Springfield i National Geographic u očuvanju podvodnih livada

Springfield, modni brend casual garderobe će donirati 1€ za svaki hashtag #salvemosnuestromediterraneo koji se bude podelio na Instagramu, kao deo kampanje za premijeru ovog dokumentarca, u režiji morskog biologa Manu San Félix, koji se fokusira na očuvanje podvodnih livada Posidonia Oceanica na dnu Sredozemnog mora oko Balearskih ostrva

 

Kao deo svoje eko robne marke R[ECO]NSIDER i strateškog opredeljenja da se očuva životna sredina, u sezoni proleće-leto‘19, Springfild je rešio da načini još jedan korak za očuvanje prirode i to udruživanjem sa National Geographic kanalom i njihovim istraživačem Manu San Félix na projektu Posidonia Maps, koji čini deo krovnog programa Nacionalnog Geografskog Društva za obnovu morskog dna širom sveta.

Posidonia oceanica je vrsta morske trave koja se obično nalazi u Sredozemnom moru, vitalna je za opstanak faune jer pruža utočište mnogim vrstama. Kao utočište za biodiverzitet, Posidonia je fundamentalno važna, jer formira drevne grebene visine nekoliko metara i može da proizvede pesak za plaže Balearskih ostrva. Svaki hektar livade oslobađa desetine hiljada litara kiseonika, a procenjuje se da bi Prirodni Park Ses Salines mogao da proizvede dovoljno kiseonika za stanovništvo Ibice.

POSIDONIA MAPS

Tokom proteklih 50 godina, spoljni faktori doveli su do gubitka od 34% ovih podvodnih livada u zapadnom Mediteranu. Ovu situaciju pogoršava sporo rastuća priroda ove biljke i produženi vremenski periodi koji su potrebni da se rekolonizuju područja u kojima je ona eliminisana. U nekim slučajevima, potrebno je do tri veka da bi se ponovo naselile oblasti u kojima je uništena.

null

Manu San Félix je kreirao veb sajt i aplikaciju Posidonia Maps, koji obezbeđuju online pristup prvim tačnim podmorskim mapama. Njegov cilj je da osigura da svi brodovi opremljeni sistemom za automatsku identifikaciju (AID), koji su usidreni u ovom području, budu oprezni i da mogu locirati položaj formacija Posidonia (grebeni, površinske livade …) tako da znaju gde treba ili ne bi trebalo da spuštaju sidro kako ova vrsta ne bi nestala.

Kreiran kao alat za online praćenje u realnom vremenu, Posidonia Maps je dostupan javnosti na Android i iOS uređajima, i omogućava stvaranje tematskih karata koje su izuzetno vredne u smislu očuvanja, turizma, rekreacije i ekološke vrednosti. Za više informacija: www.posidoniamaps.org

SPRINGFIELD POSVEĆEN MEDITERANU

Kao deo svoje posvećenosti okruženju, kroz svoju robnu marku R[ECO]NSIDER, Springfield sarađuje na ovom projektu zajedno sa National Geographic kanalom i Manu San Félix, donirajući 1 € za svaki hashtag #Salvemos-NuestroMediterraneo koji se podeli na Instagramu. Pored toga, firma je dizajnirala set od devet majica (šest za muškarce i tri za žene) sa fotografijama koje su potpisali morski biolog i fotograf, a koji na sebi imaju morske životinje *.
Ovo je druga eko inicijativa koju je kompanija pokrenula ove sezone u korist održivijeg Mediterana, pored projekta koji je pokrenut zajedno sa organizacijom SEAQUAL za vode bez plastike.

* Dostupno od 10. juna na www.myspringfield.com i u odabranim prodavnicama.

null

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Povratak Dr. Martens-a u velikom stilu

Advertiser Serbia19. avgusta 2019.

U Velikoj Britaniji zabranjena reklama za električni Golf zbog rodnih stereotipa

Advertiser Serbia18. avgusta 2019.

Zagrebačka kompanija Zhejiang će morati da uništi svu sportsku obuću koja podseća na Adidas

Advertiser Serbia16. avgusta 2019.

Budućnost fotografije i videografije je u Canon-ovim rukama, zahvaljujući EISA 2019 nagradama

Advertiser Serbia16. avgusta 2019.

Fijat potvrdio da će se novi terenac sa sedam sedišta proizvoditi u Srbiji

Advertiser Serbia14. avgusta 2019.

Walmart povukao iz prodaje nasilne video igre i reklame

Advertiser Serbia13. avgusta 2019.

Verizon prodaje Tumblr vlasniku WordPress-a

Advertiser Serbia13. avgusta 2019.

Mađarska: Blokada kompanije Coca-Cola zbog gej reklame

Advertiser Serbia12. avgusta 2019.

Versace uništio robu i izvinio se Kini zbog pogrešnih naziva na etiketama

Advertiser Serbia12. avgusta 2019.

Beograd od 1. januara zabranjuje plastične kese

Advertiser Serbia12. avgusta 2019.

Jagodinsko pivo se vraća na rafove

Advertiser Serbia10. avgusta 2019.

Mercator prodaje 13 šoping centara u ex-YU zemljama

Advertiser Serbia9. avgusta 2019.

Nova Samsung Galaxy Note serija telefona u Telenoru

Advertiser Serbia8. avgusta 2019.

Mercator-S prikuplja ponude za prodaju Roda centra na Novom Beogradu

Advertiser Serbia7. avgusta 2019.

Rumunija uvodi porez na slatka bezalkoholna pića

Advertiser Serbia7. avgusta 2019.