Nove tehnologije

Počinje testiranje digitalnih registarskih tablica na kojima će se prikazivati reklame

Nove tehnologije

U SAD-u je počelo testiranje digitalnih registarskih tablica na kojima će moći da se prikazuju različite informacije, uključujući i reklame

 

Nedavno je najavljeno kako će u Dubaiju početi testiranje digitalnih registarskih tablica koje će vlasnicima automobila omogućiti i brojne druge stvari osim (digitalnih) registarskih oznaka. Ove tablice, opremljene GPS-om i odašiljačem, moći će da kontaktiraju policiju i hitnu pomoć u slučaju nesreće, biće povezane s računima vlasnika automobila pa će im se automatski naplaćivati karte za parking i kazne, upozoriće vlasnika na krađu vozila itd.

Testiranje digitalnih tablica počinje i u Kaliforniji te bi ovakve tablice vremenom mogle da zamene klasične registarske tablice.

Digitalne tablice izgledaju poput tableta, opremljene su vlastitim baterijama i čipom, a osim informacija o broju tablice, na njima će se prikazivati i datum isteka registracije. Takođe, korisnici će moći da postave kratku poruku ispod registarske oznake – oznaka će se prikazivati preko većine ekrana tokom vožnje, a kada je vozilo parkirano, korisnik je može pomeriti sa strane i veći deo digitalne tablice iskoristiti za prikazivanje veće poruke ili čak reklame.

Na ovim tablicama moćiće da se prikazuju i neka važna obaveštenja poput informacija o prirodnim nepogodama, saobraćajnim nesrećama i slično.

Digitalne tablice mogle bi biti zanimljive kompanijama koje bi mogle da ih iskoriste kao reklamne panoe jer bi se na tablicama stalno prikazivale njihovo promotivne poruke, usluge i slično.

Cena tablica iznosi 699 dolara za sam uređaj, a još je potrebno platiti troškove instalacije i mesečnu pretplatu od 7 dolara, što su cifre koje će teško pokriti zarada od reklama na registarskim ekranima, ali vremenom kada ovakve tablice postanu standard i puno jeftinije, verovatno će se od reklama moći pokriti deo troškova registracije.

Nakon Kalifornije, testovi s digitalnim tablicama započeće i u Arizoni, a zavisno od njihovih rezultata i zadovoljstvu korisnika, s vremenom se možda prošire i na druge američke savezne države, odnosno druge zemlje širom sveta.

 

Izvor: Zimo.hr

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Nove tehnologije

Fudbalska groznica na Samsung Galaxy S9 i S9+ telefonima

Advertiser Serbia18. juna 2018.

Robot novi voditelj kineske lokalne televizije

Advertiser Serbia1. juna 2018.

RTS Planeta na „Nedelji inovacija“

Advertiser Serbia31. maja 2018.

Samsung otvara globalne centre za veštačku inteligenciju (AI) u Kanadi, Rusiji i Ujedinjenom Kraljevstvu

Advertiser Serbia28. maja 2018.

Coca-Cola predstavila automat koji omogućava kupcima da mešaju ukuse pomoću aplikacije

Advertiser Serbia22. maja 2018.

Posebne zasluge za MCCANN BEOGRAD na The One Show u Njujorku

Advertiser Serbia14. maja 2018.

Zatvara se Google Research i pokreće novo istraživačko odeljenje – Google AI

Advertiser Serbia10. maja 2018.

Samsung, BuzzFeed i Dodo počinju saradnju

Advertiser Serbia20. aprila 2018.

Samsung predstavlja najnovije kućne aparate na sajmu EuroCucina 2018

Advertiser Serbia18. aprila 2018.