Nove tehnologije

Počinje testiranje digitalnih registarskih tablica na kojima će se prikazivati reklame

Nove tehnologije

U SAD-u je počelo testiranje digitalnih registarskih tablica na kojima će moći da se prikazuju različite informacije, uključujući i reklame

 

Nedavno je najavljeno kako će u Dubaiju početi testiranje digitalnih registarskih tablica koje će vlasnicima automobila omogućiti i brojne druge stvari osim (digitalnih) registarskih oznaka. Ove tablice, opremljene GPS-om i odašiljačem, moći će da kontaktiraju policiju i hitnu pomoć u slučaju nesreće, biće povezane s računima vlasnika automobila pa će im se automatski naplaćivati karte za parking i kazne, upozoriće vlasnika na krađu vozila itd.

Testiranje digitalnih tablica počinje i u Kaliforniji te bi ovakve tablice vremenom mogle da zamene klasične registarske tablice.

Digitalne tablice izgledaju poput tableta, opremljene su vlastitim baterijama i čipom, a osim informacija o broju tablice, na njima će se prikazivati i datum isteka registracije. Takođe, korisnici će moći da postave kratku poruku ispod registarske oznake – oznaka će se prikazivati preko većine ekrana tokom vožnje, a kada je vozilo parkirano, korisnik je može pomeriti sa strane i veći deo digitalne tablice iskoristiti za prikazivanje veće poruke ili čak reklame.

Na ovim tablicama moćiće da se prikazuju i neka važna obaveštenja poput informacija o prirodnim nepogodama, saobraćajnim nesrećama i slično.

Digitalne tablice mogle bi biti zanimljive kompanijama koje bi mogle da ih iskoriste kao reklamne panoe jer bi se na tablicama stalno prikazivale njihovo promotivne poruke, usluge i slično.

Cena tablica iznosi 699 dolara za sam uređaj, a još je potrebno platiti troškove instalacije i mesečnu pretplatu od 7 dolara, što su cifre koje će teško pokriti zarada od reklama na registarskim ekranima, ali vremenom kada ovakve tablice postanu standard i puno jeftinije, verovatno će se od reklama moći pokriti deo troškova registracije.

Nakon Kalifornije, testovi s digitalnim tablicama započeće i u Arizoni, a zavisno od njihovih rezultata i zadovoljstvu korisnika, s vremenom se možda prošire i na druge američke savezne države, odnosno druge zemlje širom sveta.

 

Izvor: Zimo.hr

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Nove tehnologije

Elektromreža Srbije osvojila zlatnu medalju u oblasti informacionih tehnologija u međunarodnoj konkurenciji

Advertiser Serbia14. septembra 2018.

Samsung otvorio novi centar za veštačku inteligenciju u Njujorku

Advertiser Serbia13. septembra 2018.

Državna lutrija Srbije nastavlja da izvozi svoje informatičko rešenje

Advertiser Serbia6. septembra 2018.

FDA prvi put odobrila reklamiranje kontraceptivna aplikacije

Advertiser Serbia20. avgusta 2018.

L’Oréal i Facebook razvijaju platformu za virtuelne testove za kupce

Advertiser Serbia17. avgusta 2018.

Od danas u Hrvatskoj možete vršiti plaćanja u prodavnicama i putem mobilnih telefona

Advertiser Serbia1. avgusta 2018.

Telekom i inovacije: „Made in Serbia“

Advertiser Serbia31. jula 2018.

Šta ćemo jesti za 10 godina i kako će na taj odabir uticati tehnologija? Odgovore nudi futurolog u oblasti ishrane

Advertiser Serbia13. jula 2018.

Facebook testira AR reklame u News Feed-u

Advertiser Serbia12. jula 2018.