Brendovi

Platinasta medalja za vino „Barovo“ vinarije Tikveš

Na jednom od najznačajnijih specijalizovanih vinskih takmičenja u Evropi, crveno vino „Barovo 2015“ osvojilo je najvišu nagradu – platinastu medalju i 97 poena

 

Prema mišljenju renomiranog vinskog kritičara, autora i člana žirija na prestižnom međunarodnom vinskom takmičenju Decanter – Darela Džozefa, platinasta medalja za crveno vino „Barovo“ vinarije Tikveš pobedom na ovogodišnjem takmičenju Decanter u Londonu, predstavlja pravu preporuku koja će značajno povećati prepoznatljivost i reputaciju kvalitetnih regionalnih vina širom sveta.

null

Dobijanje platinaste medalje u konkurenciji od gotovo 17.000 vina iz celog sveta predstavlja veliki uspeh, koji naglašava izuzetan kvalitet vina. Procenat vina koji postižu nagrade ovog nivoa je vrlo ograničen, posebno pošto su standardi članova žirija izuzetno strogi i vrlo striktni. Posebno je uzbudljivo videti da su ove godine prepoznatljive osobine i karakteristike Barova – one su mi privukle pažnju i inspirisale da govorim o ovom vinu širom sveta poslednjih nekoliko godina – dobile priznanje i od ostalih sudija ,,Decanter World Wine Awardsa“, kaže Darel Džozef, vinski pisac, sudija i „masterclass“ prezenter specijalista za vina iz jugoistočne Europe.

Prema propozicijama Decanter-a, platinasta medalja dodeljuje se samo vinima – dobitnicima zlatnih medalja, osvajačima više od 95 poena, koje se procenjuju u posebnoj sesiji. Stručni žiri Decanter-a bio je sastavljen od čak 250 vinskih stručnjaka. Crveno vino „Barovo“ iz berbe 2015. dobilo je 97 bodova, što je ovo vrhunsko vino izdvojilo od ostalih ovogodišnjih dobitnika visokih nagrada.

null

Zadovoljni smo i ponosni smo na ovaj uspeh. To je rezultat naših ozbiljnih i dugoročnih napora i ulaganja u sve segmente koji garantuju proizvodnju vrhunskih, autentičnih vina. Svesni smo značaja ovako visokih nagrada, koje se posebno cene u svetu vina. Verujem da će nagrada kreirati dodatne mogućnosti za prodaju vina na stranim tržištima, posebno Evrope, i povećati ukupan izvozni potencijal vinske industrije“, izjavio je generalni direktor Vinarije Tikveš Radoš Vukićević.

Crveno vino „Barovo“ je kombinacija sorte Vranec i Kratošija. Proizvodi se na strogo kontrolisanim vinogradima koji se nalaze u slabo naseljenoj oblasti u podnožju planine Kožuf. Kompleksan spoj jedinstvenih geografskih i klimatskih karakteristika ovog područja, kao i sastav zemljišta na kojem vino uspeva, poznat kao Terroir, odlična su osnova za proizvodnju vina sa jedinstvenim karakterom.

null

Dobitnik platinaste medalje na takmičenju Decanter je ponos kompanije, a posebno enološkog tima, koji tokom cele godine naporno radi, ne samo u vinariji već i u vinogradima u cilju pružanja kvalitetnog grožđa, što je suštinski značajno za proizvodnju premijum vina. Takve nagrade potvrđuju da smo na pravom putu i ​​sigurno nas dodatno motivišu da nastavimo sa usavršavanjem“, rekao je glavni enolog vinarije Tikveš Marko Stojaković.

Pored platinaste medalje za crveno vino „Barovo“, na ovogodišnjem takmičenju Decanter osvojeno je i 12 nagrada za druga Tikveš vina, čime je ukupan broj nagrada na najprestižnijim vinskim takmičenjima u prvoj polovini godine premašio 50 medalja. Pored toga, Tikveš je ojačao reputaciju najpoznatije vinarije u ​​jugoistočnoj Evropi.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Brendovi

NBA aplikacija ekskluzivno u Telenoru

Advertiser Serbia15. oktobra 2018.

Viber i Golden State Warriors: U susret novoj NBA sezoni, šampioni razmišljaju o svojim obožavateljima širom sveta

Advertiser Serbia12. oktobra 2018.

Uživajte u svakom trenutku uz Samsung Galaxy A9

Advertiser Serbia11. oktobra 2018.

Od danas kupovina u Lidlu

Advertiser Serbia11. oktobra 2018.

MK Group donirala 3,5 tona svojih proizvoda Crvenom krstu Srbije

Advertiser Serbia10. oktobra 2018.

Lactalis kupuje Nestle Malaysia za 40 miliona dolara

Advertiser Serbia10. oktobra 2018.

Ovo je struktura srpske maloprodaje – koliko će osvojiti Lidl?

Advertiser Serbia9. oktobra 2018.

Best Global Brands 2018: Amazon najviše napredovao na listi najvrednijih brendova

Advertiser Serbia9. oktobra 2018.

Lidl se izvinio zbog kampanje u Srbiji koja je percipirana kao mizogina

Advertiser Serbia7. oktobra 2018.