Brendovi

Platinasta medalja za vino „Barovo“ vinarije Tikveš

Na jednom od najznačajnijih specijalizovanih vinskih takmičenja u Evropi, crveno vino „Barovo 2015“ osvojilo je najvišu nagradu – platinastu medalju i 97 poena

 

Prema mišljenju renomiranog vinskog kritičara, autora i člana žirija na prestižnom međunarodnom vinskom takmičenju Decanter – Darela Džozefa, platinasta medalja za crveno vino „Barovo“ vinarije Tikveš pobedom na ovogodišnjem takmičenju Decanter u Londonu, predstavlja pravu preporuku koja će značajno povećati prepoznatljivost i reputaciju kvalitetnih regionalnih vina širom sveta.

null

Dobijanje platinaste medalje u konkurenciji od gotovo 17.000 vina iz celog sveta predstavlja veliki uspeh, koji naglašava izuzetan kvalitet vina. Procenat vina koji postižu nagrade ovog nivoa je vrlo ograničen, posebno pošto su standardi članova žirija izuzetno strogi i vrlo striktni. Posebno je uzbudljivo videti da su ove godine prepoznatljive osobine i karakteristike Barova – one su mi privukle pažnju i inspirisale da govorim o ovom vinu širom sveta poslednjih nekoliko godina – dobile priznanje i od ostalih sudija ,,Decanter World Wine Awardsa“, kaže Darel Džozef, vinski pisac, sudija i „masterclass“ prezenter specijalista za vina iz jugoistočne Europe.

Prema propozicijama Decanter-a, platinasta medalja dodeljuje se samo vinima – dobitnicima zlatnih medalja, osvajačima više od 95 poena, koje se procenjuju u posebnoj sesiji. Stručni žiri Decanter-a bio je sastavljen od čak 250 vinskih stručnjaka. Crveno vino „Barovo“ iz berbe 2015. dobilo je 97 bodova, što je ovo vrhunsko vino izdvojilo od ostalih ovogodišnjih dobitnika visokih nagrada.

null

Zadovoljni smo i ponosni smo na ovaj uspeh. To je rezultat naših ozbiljnih i dugoročnih napora i ulaganja u sve segmente koji garantuju proizvodnju vrhunskih, autentičnih vina. Svesni smo značaja ovako visokih nagrada, koje se posebno cene u svetu vina. Verujem da će nagrada kreirati dodatne mogućnosti za prodaju vina na stranim tržištima, posebno Evrope, i povećati ukupan izvozni potencijal vinske industrije“, izjavio je generalni direktor Vinarije Tikveš Radoš Vukićević.

Crveno vino „Barovo“ je kombinacija sorte Vranec i Kratošija. Proizvodi se na strogo kontrolisanim vinogradima koji se nalaze u slabo naseljenoj oblasti u podnožju planine Kožuf. Kompleksan spoj jedinstvenih geografskih i klimatskih karakteristika ovog područja, kao i sastav zemljišta na kojem vino uspeva, poznat kao Terroir, odlična su osnova za proizvodnju vina sa jedinstvenim karakterom.

null

Dobitnik platinaste medalje na takmičenju Decanter je ponos kompanije, a posebno enološkog tima, koji tokom cele godine naporno radi, ne samo u vinariji već i u vinogradima u cilju pružanja kvalitetnog grožđa, što je suštinski značajno za proizvodnju premijum vina. Takve nagrade potvrđuju da smo na pravom putu i ​​sigurno nas dodatno motivišu da nastavimo sa usavršavanjem“, rekao je glavni enolog vinarije Tikveš Marko Stojaković.

Pored platinaste medalje za crveno vino „Barovo“, na ovogodišnjem takmičenju Decanter osvojeno je i 12 nagrada za druga Tikveš vina, čime je ukupan broj nagrada na najprestižnijim vinskim takmičenjima u prvoj polovini godine premašio 50 medalja. Pored toga, Tikveš je ojačao reputaciju najpoznatije vinarije u ​​jugoistočnoj Evropi.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Brendovi

Benetton u reklami koristio fotografiju migranata

Advertiser Serbia25. juna 2018.

Brend Shell od nedavno i u Srbiji

Advertiser Serbia22. juna 2018.

Stiže zlatni Samsung Galaxy S9 i S9+

Advertiser Serbia21. juna 2018.

Zadovoljni ste sobom, budite zadovoljni i bankom

Advertiser Serbia20. juna 2018.

Novi uređaji iz kompanije Samsung

Advertiser Serbia20. juna 2018.

Mladi koji menjaju Srbiju – jedanaest projekata u okviru Superste programa dobilo 5.100.000 dinara

Advertiser Serbia18. juna 2018.

Fudbalska groznica na Samsung Galaxy S9 i S9+ telefonima

Advertiser Serbia18. juna 2018.

Nova pravila u deklarisanju i reklamiranju hrane u petak stupila na snagu

Advertiser Serbia18. juna 2018.

Velika Britanija: Uklanjaju se slatkiši ispred kasa u supermarketima?

Advertiser Serbia14. juna 2018.