Brendovi

PepsiCo i češki KMV preuzimaju Knjaz Miloš

Vodeći privatni investicioni fond u centralnoj i istočnoj Evropi Mid Europa Partners dogovorio je prodaju kompanije Knjaz Miloš kompanijama PepsiCo iz Amerike i Karlovarske mineralne vode (KMV) iz Češke

 

Zbog uobičajenih odobrenja nadležnih organa iz oblasti konkurencije, cela transakcija bi trebalo da bude okončana u trećem kvartalu ove godine, saznaje „Blic Biznis“.

Investicioni fond Mid Europa Partners kupio je Knjaz Miloš 2015. godine zajedno sa kompanijama Bambi i Imlek, vodećim regionalnim igračima u svojim oblastima koji su tada nastavili poslovanje u okviru holding kompanije Moji Brendovi. Kompanija Knjaz Miloš je takođe vodeći proizvođač mineralne vode i lider u proizvodnji vode i bezalkoholnih pića u Srbiji i regionu. Kompanija je prepoznata od strane potrošača po inovativnim proizvodima koji su je i postavili na mesto lidera u tim kategorijama.

Povodom prodaje kompanije Knjaz Miloš Robert Knorr, izvršni partner u fondu Mid Europa Partners je rekao da je Knjaz Miloš još jedan primer vizije i sposobnosti da se jedna srednjeevropska kompanija transformiše u kompaniju lidera u kategoriji brendova u okviru fonda Mid Europa Partners.

Nakon što smo nedavno prodali Bambi, kompanija Knjaz Miloš je takođe našla svoje mesto u okviru vodećih međunarodnih kompanija iz iste branše„, rekao je Knorr.

Andrej Babache, partner u fondu Mid Europa Partners je rekao da je Knjaz Miloš uveo niz inovativnih proizvoda i novina u proizvodnju, a u cilju jačanja vodeće pozicije u kategoriji vode i bezalkoholnih pića.

Postupak osvežavanja brenda je doveo do toga da se kompanija direktnom digitalnom komunikacijom poveže sa mlađim potrošačima. Ovaj inovativni rast je učinio da je posao više nego dupliran za vreme dok je Knjaz Miloš bio u vlasništvu fonda Mid Europa Partners„, rekao je Babache i poželeo uspeh aranđelovačkoj fabrici u daljem radu, a kao delu kompanija KMV i PepsiCo.

Miloš Stojisavljević, generalni direktor u Knjaz Milošu je rekao da su ponosni na uspeh koji su postigli zajedno sa fondom Mid Europa Partners i kompanijom Moji Brendovi.

Radujemo se pridruživanju vodećim brendovima KMV i PepsiCo i verujemo u dalji nastavak rasta„, ocenio je Stojisavljević.

PepsiCo je svetski lider u proizvodnji hrane i pića. Ova američka kompanija je u Srbiji 2008. godine kupila srpsku fabriku Marbo, proizvođača grickalica, a organski rast joj je uvek bio među prioritetima. Češka kompanija Karlovarske mineralne vode (KMV) je najveći proizvođač mineralne i izvorske vode u Češkoj.

Izvor: Blic

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Dan mladih na SBB festivalu u Beogradu

Advertiser Serbia26. juna 2019.

Vlasnik Novog lista želi da preuzme trgovinski lanac Metro

Advertiser Serbia24. juna 2019.

Samsung transformiše bioskopski doživljaj sa Onyx Cinema LED ekranom u Evropi i širom sveta

Advertiser Serbia24. juna 2019.

Campari masterclass i nezaboravna žurka u srcu Beograda

Advertiser Serbia24. juna 2019.

Kanski lavovi za kampanju kompanije Coca-Cola „Try not to hear this”

Advertiser Serbia24. juna 2019.

Kako će se promeniti kupovina na internetu u Srbiji

Advertiser Serbia24. juna 2019.

Vlada Srbije usvojila prеdlog zakona o trgovini

Advertiser Serbia22. juna 2019.

U Crnoj Gori od jeseni prodavnice i supermarketi ne rade nedeljom

Advertiser Serbia22. juna 2019.

Telenor pustio u rad prvu 5G baznu stanicu

Advertiser Serbia21. juna 2019.

SBERBANK SRBIJA s Tamarom u akciji

Advertiser Serbia21. juna 2019.

Predlozi za novi Zakon o zaštiti potrošača do 28. juna

Advertiser Serbia20. juna 2019.

Telenor sutra pušta u rad prvo 5G okruženje

Advertiser Serbia20. juna 2019.

Smart digitalni servisi SBERBANKE

Advertiser Serbia19. juna 2019.

Logo kompanije Adidas nevažeći, nedostaje mu posebnost

Advertiser Serbia19. juna 2019.

Beiersdorf kupuje Coppertone od kompanije Bayer

Advertiser Serbia18. juna 2019.