Dizajn

Otvoreni konkursi iz oblasti dizajna plakata i fotografije

Dizajn

PDP Conference 2017 te poziva da se prijaviš na internacionalne konkurse iz dizajna plakata i fotografije i sa svojim radovima učestvuješ na ovogodišnjoj izložbi

Deveta po redu PDP konferencija biće posvećena pitanjima šta je to što je “As It Should Be” u oblastima kreativnih medija. Organizator raspisuje konkurse za radove koji će biti izloženi na konferenciji i objavljeni u Zborniku radova.

Konkursi su otvoreni do 15. septembra, a raspisani su u dve kategorije: dizajn plakata i fotografija.

Design As It Should Be

Konkurs za izložbu plakata na temu “Design As It Should Be” traži odgovore na pitanje šta (danas) predstavlja dobar dizajn. Kažu da je dobar dizajn empatičan. Kažu da usrećuje i pomaže. Kažu da priča priču. Da podstiče i ohrabruje. Da iznenađuje, zasmejava, postavlja pitanja, podstiče razmišljanje. PDP konferencija te poziva da učestvuješ na konkursu i kroz oblik, tipografiju, boju ili kombinaciju više izražajnih sredstava, odgovoriš na pitanje – Šta je za tebe dobar dizajn?

Više informacija o konkursu, pogledaj ovde.
Svoje radove, kao i sva pitanja možeš poslati na pdp.plakat@gmail.com

Capture THE Moment: As It Should Be

Foto konkurs na temu “Capture THE Moment: As It Should Be” otvoren je za sve profesionalne ili amaterske fotografe. Kroz pojedinačne fotografije ili serije fotografija želimo da vidimo koji su to mali, ali neprocenjivi trenuci koji te pokreću kao pojedinca? Šta ti izvuče dan i zbog čega voliš da si ti baš ti i da si tu baš gde jesi. U tom trenutku. Jednom. Ali neponovljivom. Trenutak u kom je sve baš kako treba. Tegla neotvorenog čokoladnog krema. Tvoja baka kako pravi palačinke. Nešto što voli da ti se sklupča u krilo i dremne tu. Ma sve i da te dotakne zeleno svetlo na semaforu, u gluvo doba noći – uhvati trenutak, pošalji nam fotografiju semafora i ispričaj nam tvoju i njegovu priču. Priču o sreći.

Više informacija o konkursu, pogledaj ovde.
Svoje fotografije, kao i sva pitanja možeš poslati na pdp.fotografija@gmail.com

O PDP Konferenciji

Od 19. do 22. oktobra 2017. godine biće održana deveta po redu PDP konferencija kreativnih medija, u prostoru Studentskog kulturnog centra Fabrika. Tema konferencije “As It Should Be” će govoriti o tome da baviti se vizuelnom komunikacijom znači preuzeti odgovornost za kreiranje, podsticanje i menjanje kolektivnog mišljenja. Snažan alat je u rukama vizuelnih stvaraoca, stoga temom As It Should Be podstičemo razmišljanje – da li i na koji način umetnikov rad olakšava ili ulepšava čovekovu stvarnost? Kroz predavanja i radionice učićemo šta je stvarno važno u procesu kreiranja koncepta, kao i kako kroz flert forme i funkcije postići estetski i upotrebni maksimum. Takođe, tema As It Should Be će dati odgovor na pitanje na koji način kreativne industrije mogu da utiču na regeneraciju društva i poboljšanje života ljudi na ličnom i kolektivnom nivou.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Dizajn

Proglašeni dobitnici Epica Awards 2017

Advertiser Serbia20. novembra 2017.

Samsung osvojio čak 36 nagrada CES 2018 Innovation Awards za neverovatan dizajn i izradu

Advertiser Serbia11. novembra 2017.

Juče otvoren Sajam nameštaja

Advertiser Serbia8. novembra 2017.

HOWtoWOW radionica koju dizajneri i kreativci neće želeti da propuste

Advertiser Serbia6. novembra 2017.

Atlantic u prvih devet meseci 2017 ostvario rast prihoda i profitabilnosti

Advertiser Serbia31. oktobra 2017.

SLAVIMIR STOJANOVIĆ redizajnirao vizuelni identitet Zvezdara teatra

Advertiser Serbia26. oktobra 2017.

Otvorena izložba „List Student u istoriji grafičkog dizajna, ilustracije, karikature, stripa i fotografije“

Advertiser Serbia25. oktobra 2017.

NEW MOMENT osvojio Zlato na GOLDEN DRUM festivalu u kategoriji „Najkreativnija agencija u regiji“

Advertiser Serbia23. oktobra 2017.

DRIVE predstavlja Kérastase sajtove

Advertiser Serbia18. oktobra 2017.