Dizajn

Otvoreni konkursi iz oblasti dizajna plakata i fotografije

Dizajn

PDP Conference 2017 te poziva da se prijaviš na internacionalne konkurse iz dizajna plakata i fotografije i sa svojim radovima učestvuješ na ovogodišnjoj izložbi

Deveta po redu PDP konferencija biće posvećena pitanjima šta je to što je “As It Should Be” u oblastima kreativnih medija. Organizator raspisuje konkurse za radove koji će biti izloženi na konferenciji i objavljeni u Zborniku radova.

Konkursi su otvoreni do 15. septembra, a raspisani su u dve kategorije: dizajn plakata i fotografija.

Design As It Should Be

Konkurs za izložbu plakata na temu “Design As It Should Be” traži odgovore na pitanje šta (danas) predstavlja dobar dizajn. Kažu da je dobar dizajn empatičan. Kažu da usrećuje i pomaže. Kažu da priča priču. Da podstiče i ohrabruje. Da iznenađuje, zasmejava, postavlja pitanja, podstiče razmišljanje. PDP konferencija te poziva da učestvuješ na konkursu i kroz oblik, tipografiju, boju ili kombinaciju više izražajnih sredstava, odgovoriš na pitanje – Šta je za tebe dobar dizajn?

Više informacija o konkursu, pogledaj ovde.
Svoje radove, kao i sva pitanja možeš poslati na pdp.plakat@gmail.com

Capture THE Moment: As It Should Be

Foto konkurs na temu “Capture THE Moment: As It Should Be” otvoren je za sve profesionalne ili amaterske fotografe. Kroz pojedinačne fotografije ili serije fotografija želimo da vidimo koji su to mali, ali neprocenjivi trenuci koji te pokreću kao pojedinca? Šta ti izvuče dan i zbog čega voliš da si ti baš ti i da si tu baš gde jesi. U tom trenutku. Jednom. Ali neponovljivom. Trenutak u kom je sve baš kako treba. Tegla neotvorenog čokoladnog krema. Tvoja baka kako pravi palačinke. Nešto što voli da ti se sklupča u krilo i dremne tu. Ma sve i da te dotakne zeleno svetlo na semaforu, u gluvo doba noći – uhvati trenutak, pošalji nam fotografiju semafora i ispričaj nam tvoju i njegovu priču. Priču o sreći.

Više informacija o konkursu, pogledaj ovde.
Svoje fotografije, kao i sva pitanja možeš poslati na pdp.fotografija@gmail.com

O PDP Konferenciji

Od 19. do 22. oktobra 2017. godine biće održana deveta po redu PDP konferencija kreativnih medija, u prostoru Studentskog kulturnog centra Fabrika. Tema konferencije “As It Should Be” će govoriti o tome da baviti se vizuelnom komunikacijom znači preuzeti odgovornost za kreiranje, podsticanje i menjanje kolektivnog mišljenja. Snažan alat je u rukama vizuelnih stvaraoca, stoga temom As It Should Be podstičemo razmišljanje – da li i na koji način umetnikov rad olakšava ili ulepšava čovekovu stvarnost? Kroz predavanja i radionice učićemo šta je stvarno važno u procesu kreiranja koncepta, kao i kako kroz flert forme i funkcije postići estetski i upotrebni maksimum. Takođe, tema As It Should Be će dati odgovor na pitanje na koji način kreativne industrije mogu da utiču na regeneraciju društva i poboljšanje života ljudi na ličnom i kolektivnom nivou.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Dizajn

Cannes Lions: Proglašeni dobitnici nagrada u kategorijama Design, Mobile, Outdoor, Radio&Audio i Print&Publishing

Advertiser Serbia19. juna 2018.

Vizual koji nas vodi u budućnost

Advertiser Serbia14. juna 2018.

Brending konferencija i ove godine organizuje Young Lions takmičenje

Advertiser Serbia21. maja 2018.

Zlato za SDG knjigu “Rockets and Rebels”

Advertiser Serbia5. maja 2018.

Gmail je dobio dugoočekivani redizajn i nove funkcije

Advertiser Serbia26. aprila 2018.

Karim Rashid 1. juna dolazi na Brending konferenciju

Advertiser Serbia19. aprila 2018.

Google menja izgled i funkcije Gmail-a

Advertiser Serbia13. aprila 2018.

JELENA STEVANOVIĆ, MPG: „Moć je i dalje u rukama muškaraca…“

Advertiser Serbia10. aprila 2018.

Dodatno pojačanje već bogatom programu Dana komunikacija – u Rovinju jedna od deset najuticajnijih dizajnerki u poslednjih 100 godina

Advertiser Serbia3. aprila 2018.