Agencije

Otvorene prijave za konkurse IdejaX i Mixx

U ponedjeljak, 16. januara zvanično su otvorene prijave za 2 prestižna takmičenja Dana komunikacija – hrvatsko kreativno takmičenje IdejaX i takmičenje Mixx za najbolje digitalne projekte, izrađeno po međunarodnoj licenci IAB-a

S otvorenjem prijava, predstavljeni su i novi pravilnici takmičenja. Agencije svoje projekte na Mixx mogu prijaviti do 5. marta a prijave na IdejaX biće otvorene sve do 10. marta.
S razvojem tržišta i pojavom novih trendova u industriji, organizatori Dana komunikacija, HURA i IAB, unapredili su pravilnike takmičenja. Jedna od novosti koju svakako treba izdvojiti je dodeljivanje zlatnih, srebrnih i bronzanih nagrada u sklopu takmičenja IdejaX. Organizatori pozivaju sve zainteresovane agencije, bez obzira na veličinu i specijalizaciju, da se prijave u što većem broju i predstave svoje kreativne projekte.

Nacionalno kreativno takmičenje IdejaX nagrađuje IdejaX, originalne ideje koje pomeraju granice, nezavisno od vrsti medija u kojem su realizovane na tržištu. U proteklih šest godina za nagradu se borilo čak 779 različitih radova, a s obzirom na sjajne rezultate koje su na prošlogodišnjem takmičenju postigle neke veće, ali i neke manje agencije koje su prvi put učestvovale u takmičenjima, dokazano je da svi imaju jednake šanse za uspeh.

Takmičenje Mixx dodeljuje nagrade za najbolje digitalne projekte te digitalne alatke ili platforme u segmentu tržišnih komunikacija. Prijavljeni projekti ocenjuju se na osnovu kreativnosti, strategije, realizacije i korišćenja medija te postignutih rezultata, pri čemu su za članove žirija i profesionalce iz digitalne industrije svi jednako važni za izbor pobednika.

Sve informacije o takmičenjima i načinu prijave dostupni su na zvaničnim stranicama www.danikomunikacija.com. Pobednici takmičenja IdejaX i Mixx biće proglašeni na ovogodišnjem izdanju nacionalnog festivala Dani komunikacija 2017.

HURA:
Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje je vodeće strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članovi HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih domaćih agencija. HURA organizuje nacionalni festival oglašavanja Dane komunikacija sa pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistika u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu EACA-e (Evropskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje) te kao ekskluzivni predstavnik Cannes Lions i Effie Worldwide organizacija za Hrvatsku. Više o HURA-i na www.hura.hr.

IAB Hrvatska:
IAB Hrvatska je neprofitna udruženja posvećena interaktivnom marketingu, osnovana sa ciljem da stimulisanjem i usmeravanjem industrije potpomogne razvoj interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska je zamišljen kao forum profesionalca interaktivnog marketinga, s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promoviše ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savetovanjem i edukacijom, kako industrije u celosti, tako i njenih članova. IAB Hrvatska je osnivač Evropskog udruženja IAB Europe i deo globalne mreže IAB udruženja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

SANJA PEŠIĆ, Generalna direktorka ALMA QUATTRO: Biti žena među ljudima

Advertiser Serbia20. novembra 2019.

Rađanje jedne zvezde: Nastanak kompanije ALMA QUATTRO

Advertiser Serbia19. novembra 2019.

Kompletiran program četvrtog DIABLOG-a

Advertiser Serbia18. novembra 2019.

Autorski članak KRISTINE MAKSIMOVIĆ, Represent Communications: Šta ni najiskusniji PR ne može da predvidi na eventu? LSPR iz ugla jedne polaznice

Advertiser Serbia14. novembra 2019.

KOMferencija: Iako kritikovani od mnogih, influenseri su nova generacija javnih ličnosti

Advertiser Serbia6. novembra 2019.

Na konferenciji DIABLOG o budućnosti influencers marketinga – Vrednost industrije do 2022. godine 15 milijardi dolara

Advertiser Serbia4. novembra 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #13: Prosto da pocrveniš

Advertiser Serbia1. novembra 2019.

Objavljen program Effie Awards 2020

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

McCann Beograd agencija godine u Srbiji

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Autorski članak TAMARE JOKANOVIĆ, Represent Communications: Golden Drum iz ugla jednog PR-a

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Proglašen pobednički tim takmičenja MarTech Challenge: Emitto najbolji mladi startap u oblasti marketinga!

Advertiser Serbia30. oktobra 2019.

Na četvrtom DIABLOG-u tema društvena odgovornost blogera i influensera

Advertiser Serbia29. oktobra 2019.

Agencija Grayling osvojila nagradu Global SABRE Awards za Global Public Affairs Agency za 2019. godinu

Advertiser Serbia28. oktobra 2019.

Kolumna DARKA JOVANČIĆA, Digital Group Account Manager DIRECT MEDIA United Solutions: Da li možemo u potpunosti verovati veb-sajt analitici i zašto ne?

Advertiser Serbia28. oktobra 2019.

M2COMMUNICATIONS sa dva projekta u finalu za event godine na Eventiada IPRA festivalu u Moskvi

Advertiser Serbia28. oktobra 2019.