Agencije

Otvorene prijave za konkurse IdejaX i Mixx

U ponedjeljak, 16. januara zvanično su otvorene prijave za 2 prestižna takmičenja Dana komunikacija – hrvatsko kreativno takmičenje IdejaX i takmičenje Mixx za najbolje digitalne projekte, izrađeno po međunarodnoj licenci IAB-a

S otvorenjem prijava, predstavljeni su i novi pravilnici takmičenja. Agencije svoje projekte na Mixx mogu prijaviti do 5. marta a prijave na IdejaX biće otvorene sve do 10. marta.
S razvojem tržišta i pojavom novih trendova u industriji, organizatori Dana komunikacija, HURA i IAB, unapredili su pravilnike takmičenja. Jedna od novosti koju svakako treba izdvojiti je dodeljivanje zlatnih, srebrnih i bronzanih nagrada u sklopu takmičenja IdejaX. Organizatori pozivaju sve zainteresovane agencije, bez obzira na veličinu i specijalizaciju, da se prijave u što većem broju i predstave svoje kreativne projekte.

Nacionalno kreativno takmičenje IdejaX nagrađuje IdejaX, originalne ideje koje pomeraju granice, nezavisno od vrsti medija u kojem su realizovane na tržištu. U proteklih šest godina za nagradu se borilo čak 779 različitih radova, a s obzirom na sjajne rezultate koje su na prošlogodišnjem takmičenju postigle neke veće, ali i neke manje agencije koje su prvi put učestvovale u takmičenjima, dokazano je da svi imaju jednake šanse za uspeh.

Takmičenje Mixx dodeljuje nagrade za najbolje digitalne projekte te digitalne alatke ili platforme u segmentu tržišnih komunikacija. Prijavljeni projekti ocenjuju se na osnovu kreativnosti, strategije, realizacije i korišćenja medija te postignutih rezultata, pri čemu su za članove žirija i profesionalce iz digitalne industrije svi jednako važni za izbor pobednika.

Sve informacije o takmičenjima i načinu prijave dostupni su na zvaničnim stranicama www.danikomunikacija.com. Pobednici takmičenja IdejaX i Mixx biće proglašeni na ovogodišnjem izdanju nacionalnog festivala Dani komunikacija 2017.

HURA:
Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje je vodeće strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članovi HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih domaćih agencija. HURA organizuje nacionalni festival oglašavanja Dane komunikacija sa pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistika u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu EACA-e (Evropskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje) te kao ekskluzivni predstavnik Cannes Lions i Effie Worldwide organizacija za Hrvatsku. Više o HURA-i na www.hura.hr.

IAB Hrvatska:
IAB Hrvatska je neprofitna udruženja posvećena interaktivnom marketingu, osnovana sa ciljem da stimulisanjem i usmeravanjem industrije potpomogne razvoj interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska je zamišljen kao forum profesionalca interaktivnog marketinga, s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promoviše ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savetovanjem i edukacijom, kako industrije u celosti, tako i njenih članova. IAB Hrvatska je osnivač Evropskog udruženja IAB Europe i deo globalne mreže IAB udruženja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Jana 800 by Saatchi&Saatchi Hrvatska

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Doktori superheroji deo digitalne izložbe “Great ads for good”

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Novi letnji Master class u Represent Communications: TikTok like a PRO

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Budućnost maloprodaje: Sinergija razumevanja, efikasnosti i empatije

Advertiser Serbia30. juna 2020.

POLARIS otkriva kako COVID-19 kriza utiče na advertajzing industriju

Advertiser Serbia26. juna 2020.

PREDRAG VOJINOVIĆ: „Živimo u doba egzibicionizma, voajerizma, materijalizma i egoizma“

Advertiser Serbia26. juna 2020.

DAVOR BRUKETA: „Nadam se da ćemo pronaći način da prestanemo nanositi bol jedni drugima kao i drugim vrstama“

Advertiser Serbia25. juna 2020.

ROBERT BOHINEC: „Želim svet bez maski. Čak i bez onih na licu“

Advertiser Serbia24. juna 2020.

Otvaranjem poslovne jedinice u Srbiji agencija Will Marlow proširuje svoje poslovanje

Advertiser Serbia23. juna 2020.

IVAN TANIĆ: „Želim svet malo suosjećajniji i mrvicu tiši“

Advertiser Serbia22. juna 2020.

VELJKO GOLUBOVIĆ: „Ovaj svet više ne pripada nama, niti mi njemu“

Advertiser Serbia19. juna 2020.

W+K: Sarađivaćemo samo sa klijentima koji podržavaju BLM pokret

Advertiser Serbia18. juna 2020.

Ask an expert: ANĐELKO TRPKOVIĆ, CEO Publicis Groupe Adriatic

Advertiser Serbia17. juna 2020.

JANKO PAVLOVIĆ: „Imam utisak da ni centri moći ne znaju šta rade“

Advertiser Serbia17. juna 2020.

BOJAN ŠAPTOVIĆ: „Ovo je utakmica u kojoj sanjari i utopisti gube od iskusnih napadača“

Advertiser Serbia17. juna 2020.