Agencije

Otvorena sezona EFFIE AWARDS 2018

BEOGRAD – Ovogodišnja sezona Effie Awards zvanično je otvoreno danas lansiranjem kampanje “Zlatni Effie čeka svog vlasnika”

Svi zainteresovani biće u prilici da od 15. februara prijave prošlogodišnje kampanje na ovo prestižno takmičenje koje se od prošle godine održava u Srbiji.
Organizacioni odbor Effie Awards Serbia, uz sagasnost Effie Worldwide, krajem 2017 doneo je odluku da se Effie Festival i ove godine organizuje u istom vremenskom okviru kao i prošle godine (januar – jun 2018). Ovdašnjem tržištu su na raspolaganju ukupno 22 takmičarske kategorije – Proizvodi i usluge (8) i Specijalne (14), a u obzir dolaze marketinške aktivnosti koje su sprovođene u periodu 1. januar – 31. decembar 2017, odnosno rezultati koji su postignuti u tom periodu.

Prema rečima Jelene Ivanović, izvršne direktorke IAA, očekuje se da će i ove godine vladati veliko interesovanje za Effie takmičenje, posebno ako se ima u vidu da je povećan broj takmičarskih kategorija i to na osnovu konsultacija sa agencijama (Pre otvaranja konkursa agencijama je poslat upit da pošalju svoju procenu koje kategorije smatraju najinteresantnijim). S obzirom da smo i prve godine imali veoma kvalitetne prijave, očekujem da ćemo ove godine dodeliti zlato, jer svi imamo više i znanja i iskustva u takmičenju. Novina u odnosu na 2017. su svakako neke kategorije, ali i proširenje Žirija koje će biti realizovano u skladu sa smernicama Effie Worldwide.

Prošle godine od ukupno 44 prijavljena rada, osam je nagrađeno – dva srebra i šest bronzanih trofeja. Više možete pogledati na zvaničnoj stranici www.effie.rs

Festival Effie Awards prvi put je organizovan u Srbiji od strane srpskog ogranka International Advertising Association – IAA Serbia www.iaa.rs
Ovim takmičenjem Srbija se priključila kao 44. zemlja u kojoj se Effie organizuje. Effie nagrade su globalno poznate među oglašivačima i agencijama kao nagrade koje ističu efektivnost komunikacija, odnosno one koje prepoznaju sve oblike komuniciranja koji doprinose uspehu brendova. Njegova posebnost ogleda se i u tome što nagradu određuje broj poena koji određeni rad dobije, odnosno postojanje jedinstvene skale bodovanja, zbog čega je moguće da u jednoj kategoriji bude više dobitnika istog priznanja. Takođe, ukoliko u kategoriji nijedan rad ne dostigne propisani prag poena, nagrade se ne dodeljuju.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Zaključci webinara DIRECT TALKS from home 01: „Komunikacija i oglašavanje u regionu #COVID19”

Advertiser Serbia31. marta 2020.

I&F MCCANN GRUPA kupila 5 respiratora

Advertiser Serbia30. marta 2020.

JOVAN STOJANOVIĆ: Zašto ne smemo stati?

Advertiser Serbia27. marta 2020.

Šta brendovi mogu da rade tokom i posle COVID-19

Advertiser Serbia25. marta 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN SARAJEVO, UM SARAJEVO i DEGORDIAN BiH: „dm Ženska utrka“ za DM DROGERIE MARKT BOSNA i HERCEGOVINA

Advertiser Serbia25. marta 2020.

Dr BORISLAV MILJANOVIĆ: Komunikacija u doba korone

Advertiser Serbia24. marta 2020.

TOMICA OREŠKOVIĆ: Šta sam naučio tokom rada od kuće

Advertiser Serbia20. marta 2020.

ADISA POBRIĆ: Veštine čarobnjaka u doba korone – Kako raditi od kuće kada imate decu

Advertiser Serbia20. marta 2020.

MCCANN WORLDGROUP najefektivnija agencijska mreža prema WARC izveštaju za 2020

Advertiser Serbia20. marta 2020.

Petrol-ov „Pobednički servis“ osvojio Bronzu na European Sponsorship Awards (ESA)

Advertiser Serbia18. marta 2020.

MILEVA SERATLIĆ: Korona alarm – buđenje lične i kolektivne odgovornosti

Advertiser Serbia18. marta 2020.

Stručnjaci komunikacijske industrije odabrali finaliste Effie Awards Croatia 2020

Advertiser Serbia18. marta 2020.

MILOJE SEKULIĆ: Da li u kriznim vremenima treba smanjivati marketinške aktivnosti?

Advertiser Serbia17. marta 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] REPRESENT COMMUNICATIONS: „Beba bira gde“ za brend ROSA (The Coca-Cola Company)

Advertiser Serbia12. marta 2020.

Boris Ličina Borja novo pojačanje digitalnog tima kreativne agencije I TO NIJE SVE!

Advertiser Serbia11. marta 2020.