Analize

Osim ulagača i posetioci polako okreću leđa Facebook-u

Analize

Podaci sa servisa SimilarWeb pokazuju kako je posećenost Facebook-a u SAD-u u padu, i kako bi mogao da izgubi mesto druge najposećenije stranice

 

Godina u kojoj je Mark Zuckerberg sam sebi zadao „domaći zadatak“ da popravi Facebook pokazala se poprilično izazovnom, i sasvim je jasno kako se na tom polju ima šta popravljati. Skandali s privatnim podacima pokrenuli su lavinu nezadovoljstva, pa su poslednji finansijski rezultati pokazali da je rast Facebook-a kao platforme usporen – što je dovelo do drastičnog pada cene njegove deonice.

Međutim, nisu investitori jedini kojima se ne sviđa Facebook kakav je danas. Čini se kako i posetioci sve manje posećuju ovu društvenu mrežu, bez obzira što im broj i dalje, doduše usporeno, raste. Prema podacima servisa za praćenje posećenosti web stranica SimilarWeb Facebook i prema tom pokazatelju gubi poverenje korisnika.

U SAD-u je, naime, Google daleko najposjećenija stranica dok je Facebook već duže vreme na drugom mestu. Ali, tokom poslednjih meseci, pa čak i više od godinu dana, posete Facebook-u padaju, da bi se u julu ove godine gotovo poklopile s brojem poseta treće rangiranom YouTube-u. Nastavi li se ovakav trend Facebook bi ubrzo mogao i zvanično da padne na treće mesto.

U kompaniji se oko toga možda i neće toliko zabrinuti jer im korišćenje mobilnih aplikacija, pogotovo Messengera i Instagrama, ne beleži pad, ali je ovaj preokret još jedan pokazatelj da Facebook, pogotovo kao desktop društvena mreža, polako ali sigurno gubi privlačnost.

Inače, prema SimilarWebu Amazon se plasirao na četvrto mesto najposećenijih stranica u SAD-u tek nedavno pretekavši već gotovo pa zaboravljeni Yahoo.

 

Izvor: bug.hr

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Analize

Nemačka: Štampa odlazi u zaborav?

Advertiser Serbia15. avgusta 2018.

Gledanost TV programa s nacionalnom pokrivenošću u julu 2018

Advertiser Serbia7. avgusta 2018.

EACA objavila novi indeks poslovnog oglašavanja

Advertiser Serbia6. avgusta 2018.

Velika Britanija: Oglašivači razočarani online medijima, vraćaju se štampanim

Advertiser Serbia3. avgusta 2018.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 23. do 29. jula 2018

Advertiser Serbia3. avgusta 2018.

Gledanost TV programa s nacionalnom pokrivenošću u junu 2018

Advertiser Serbia25. jula 2018.

RTS juče bio najgledanija televizija

Advertiser Serbia16. jula 2018.

10 najgledanijih reklama na YouTube-u u junu 2018

Advertiser Serbia12. jula 2018.

Dnevno upijamo čak 479 minuta medija

Advertiser Serbia10. jula 2018.