Brendovi

Održana završna izložba trećeg ciklusa Nelt edukativnog programa

Brendovi

BEOGRAD – Interaktivnom izložbom na tri lokacije – Plato kod Filozofskog fakulteta, Pristanište Beograd i Ostavinska galerija, završen je treći ciklus Nelt edukativnog programa koji kompanija Nelt realizuje u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12Hub

 

Ovom prilikom, predstavljeni su interaktivni automati, zajednički rad učesnika treće generacije Nelt edukativnog programa pod mentorstvom umetničkog kolektiva Karkatag.

null

Nelt edukativni program okupio je 23 studenta različitih fakulteta koji su kroz sadržajno koncipirane radionice i predavanja izašli iz okvira formalnog obrazovanja i upoznali se sa znanjima iz domena novih tehnologija, umetnosti, savremenih veština i preduzetništva. Od 2014. godine kada je program zaživeo, kroz radionice i predavanja prošlo je više od 60 studenata koji su proširili vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, sarađujući sa istaknutim stručnjacima iz zemlje i inostranstva.

Nelt edukativni program koji je već sada prepoznat kao jedan od vodećih programa za podršku mladima, uspeo je da objedini potrebe biznisa sa kulturom, umetnošću ali i modernim tehnologijama i da na taj način motiviše sve one koji žele da izađu iz okvira formalnog i svakidašnjeg“, izjavio je Marko Milanković, menadžer komunikacija u Nelt-u.

Završnicu interdisciplinarnog, eksperimentalnog obrazovnog programa za studente, obeležilo je izlaganje intrigantnih instalacija prostorno specifičnih, koje su se na zanimljiv način poigrale sa temom otuđenosti i birokratskim procedurama, elitizmom i shvatanjem umetnosti, njenog sadržaja i prostora, kao i temom turizma te mitova i predrasuda u ovoj oblasti.

Tokom jednogodišnjeg programa studentima nudimo intenzivne kreativne radionice, mentorski rad, kao i seriju predavanja iz različitih oblasti od arhitekture, IT, start-up programa, preduzetništva do društvenih mreža. Pokušavamo da im pružimo najširi uvid u različite discipline koje mogu koristiti u profesionalnom razvoju, bez obzira na to šta studiraju“, navela je Milica Pekić, kustos Galerije 12 Hub.

Prilikom odabira polaznika povezujemo ljude različitih fakulteta, kao i stepena profesionalnog iskustva. Polaznici ne moraju imati specifične veštine. Ono što nam je odlučujuće je motivacija onih koji se prijavljuju“, ističe Nana Radenković, Creative Hub Manager, Nova Iskra.

Završne izložbe istovremeno su i najava četvrtog ciklusa Nelt edukativnog programa i raspisivanja novog konkursa za zainteresovane polaznike koji počinje 1. a završava se 20. oktobra.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

MK Group domaćin naše košarkaške reprezentacije na Kopaoniku

Advertiser Serbia19. jula 2019.

Hennessy predstavio novu flašu ograničene serije konjaka

Advertiser Serbia19. jula 2019.

Propao pokušaj iznajmljivanja BIP-a

Advertiser Serbia18. jula 2019.

Schneider Electric učvršćuje prisustvo u Srbiji kao najveća IT kompanija u zemlji

Advertiser Serbia18. jula 2019.

MasterIndex istraživanje 2019

Advertiser Serbia18. jula 2019.

Amazon se suočava sa istragom EU o upotrebi izvora podataka o trgovcima

Advertiser Serbia17. jula 2019.

Volkswagen još nije odlučio da gradi fabriku u Turskoj

Advertiser Serbia17. jula 2019.

Nestle stvara novu čokoladu koja bi mogla da donese revoluciju u prehrambenoj industriji

Advertiser Serbia16. jula 2019.

Kompanija Henkel pokrenula akciju podrške Crvenom krstu Srbije „Zajedno sa vama pomažemo porodicama kojima je to potrebno“

Advertiser Serbia15. jula 2019.

Apatinska pivara tokom „Ulaz“ festivala podsećala na značaj bezbedne i sigurne vožnje

Advertiser Serbia15. jula 2019.

Prekida se sklapanje Fiata 500L u Kragujevcu?

Advertiser Serbia14. jula 2019.

Volkswagen novu fabriku gradi blizu Izmira

Advertiser Serbia13. jula 2019.

Američke vlasti će ublažiti sankcije Huawei-ju, ali i dalje ostaje na crnoj listi

Advertiser Serbia12. jula 2019.

Nema više lažnih sniženja, uvode se dve totalne rasprodaje godišnje

Advertiser Serbia11. jula 2019.

Amerikanci kupili Merkurove tržne centre za 100 miliona evra

Advertiser Serbia11. jula 2019.