Konferencije

Objavljen kompletan program za NEM Dubrovnik 2022: HBO Max drži glavni govor, Beta Film i ZDF Studios prikazuju nove serije, stižu BBC Studios i AMC Networks

Konferencije

Ekskluzivno predstavljanje nove regulative u Zakonu o elektronskim medijima u Hrvatskoj, strategija i planovi streaming platforme HBO Max, uloga i odgovornosti FTA kanala tokom krize, trendovi u svetu u poređenju sa CEE regionom, samo su neke od najavljenih tema

 

Objavljen je program TV marketa NEM Dubrovnik 2022! Omiljen evropski događaj posvećen televiziji, poznat i kao TV market sa najljepšim pogledom, u svom devetom izdanju ponovno će ugostiti donosioce odluka koji kreiraju sadašnjost i budućnost TV industrije. Većina prezentacija, panela, screening-a i networking događanja odvijaće se u poznatom Hotelu Dubrovnik Palace, uz nekoliko dodatnih atraktivnih lokacija, a celovit raspored događanja od 6. do 9. juna 2022. dostupan je na zvaničnoj web-stranici.

Među brojnim potvrđenim govornicima i kompanijama, iščekuje se keynote govor koji će održati Christina Sulebakk, General Manager, HBO Max EMEA, čije odgovornosti uključuju rast i razvoj te streaming platforme na tržištima Evrope, Bliskog istoka i Afrike. Ona će pobliže predstaviti planove i strategiju širenja: „HBO Max širi svoje delovanje na 27 evropskih zemalja, među kojima su i zemlje Srednje i Istočne Evrope, a NEM je savršen trenutak da se predstavimo.“ Ime keynote govora je CREATING A DISTINCTIVE GLOBAL STREAMING PLATFORM WITH BROAD APPEAL & LOCAL RELEVANCE.

Ključni paneli i teme
Neki od najuspešnijih donosioca odluka u TV industriji i ove godine će se okupiti na panelu VIEW FROM THE TOP IN TV INDUSTRY. Koje su se poslovne prakse, vrednosti i pristupi pokazali kao najuspešniji u ovoj dinamičnoj industriji, otkriće govornici:
Hans Troelstra, CEO, M7 Group
Christoph Limmer, Executive Vice President, Video Services and Regional Vice President Eastern and Central Europe, Eutelsat
Branko Čakarmiš, General Director, PRO PLUS

Za tok rasprave i bogatstvo odgovora pobrinuće se ugledna novinarka i voditeljica na mreži BBC World News, Kasia Madera.


Odgovornost za provereno i pouzdano informiranje danas je posebno važno, a o pritom korišćenim strategijama i alatima diskutovaće se na panelu FTA’S KEY ROLE IN A CRISIS. Kako vodeći FTA televizijski kanali razlikuju istinite od lažnih vesti otkriće:
Robert Šveb, General Director, Hrvatska radiotelevizija
Dražen Mavrić, Head of the Management Board, Nova TV
Matthias Settele, General Director TV Markíza and Member of the Editorial Board, CME:
Proveravamo informacije, šaljemo novinare na teren, vestima pružamo kontekst i zato su FTA kanali vrlo važni, ne samo tokom krize. Radujemo se diskusiji sa svima vama i vidimo se na NEM-u u Dubrovniku!“, poručio je g. Settele

Moderator panela je Chris Dziadul, Editorial Director and Chief East European Analyst, Broadband TV News.

O uticaju free-to-air televizija biće reči i na panelu IS FTA STILL THE BEST WAY TO REACH A MASS AUDIENCE? pod sponzorstvom Prve TV. Diskusiji će svakako doprineti Kateryna Edelshtein, SVP East Europe Area Leader, Nielsen.
Globalnu TV industriju, posebno u pay TV segmentu, poremetio je sve veći broj streaming platformi. Ipak, izuzetak je CEE regija koja beleži stabilan rast pay TV korisnika. O tome kako CEE regija pruža otpor globalnim trendovima razgovaraće se na panelu PAY TV: GLOBAL TRENDS VS. CEE TRENDS pod sponzorstvom kompanije AMC Networks International. Jedan je od panelista Zbigniew Pruski, Commercial Director, Branded Services, BBC Studios, s kojim će Kasia Madera nakon panela održati Q&A.


Poseban program: Novi zakon u Hrvatskoj
NEM Dubrovnik 2022 ove će godine poslužiti i kao platforma za ekskluzivnu najavu novih zakonskih regulativa o elektronskim medijima koje će uticati na operatere, streaming platforme i nacionalne televizije u Hrvatskoj te hrvatske audiovizuelne poslenike. Poseban program pod nazivom NEW LAW IN CROATIA pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizuelnog centra (HAVC), Agencije za elektroničke medije (AEM) te Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske sastojaće se od panela, prezentacija primera iz prakse i networking evenat-a.

Tema će se detaljno obrađivati kroz pozdravni govor Nine Obuljen Koržinek, ministrarke kulture i medija Republike Hrvatske, a kroz primere iz prakse predstaviće se najuspešnija ulaganja evropskih operatera u originalnu lokalnu produkciju. Panel koji će moderirati Krešimir Partl, državni sekretar u Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske, okupiće predstavnike vodećih hrvatskih operatera, producentskih kuća i HAVC-a. Stižu nam novi sporazumi i stnadardi u koprodukciji između nacionalnih televizija, streamer-a i drugih. Streamer-i u Evropskoj uniji moraju da ponude 30 % evropskog sadržaja pretplatnicima iz Evropske unije te moraju ponovo da ulože postotak svojih prihoda u lokalnu produkciju. O koprodukciji ključnih evropskih igrača TV industrije diskutovaće se na zasebnom panelu pod palicom Jonathana Broughtona, Head of Strategy, EBU.

Prezentacije i networking event-i
Jedni od evropskih lidera TV industrije svakako su produkcijske kuće ZDF Studios, ujedno domaćin prve večeri. „Otvorićemo festival sa screeningom iznenađenja, a posle ćemo imati zabavu, biće to veče ZDF Studiosa. Jako sam srećna što ćemo se uskoro videti!“ izjavila je Mirela Nastase, Director Drama, ZDF Studios.

Beta Film domaćin je druge večeri koji će posetiocima predstaviti najnovije televizijske sadržaje iz vlastite produkcije. Veronika Kovacova, EVP International Sales & Acquisitions Eastern Europe and Turkey, Beta Film, najavila je učestvovanje: „Jako se radujem Beta Nightu na NEM-u, a trebali biste i vi! Trenutno vam ne mogu otkriti šta ćemo prikazati, ali biće fantastično. Vidimo se u Dubrovniku!

Domaćin treće večeri je Telekom Srbija koji će posetiocima prirediti zabavu u legendarnom clubu Lazareti, smeštenom u Starom gradu. Isti dan, Telekom Srbija će prezentovati novi sadržaj.
Tokom četiri dana NEM Dubrovnika 2022. predstaviće se i kompaninje Blue Ant Media, SPI International/FilmBox, Canon i Zattoo.

Tehnološke su inovacije unazad nekoliko godina transformisale industriju i u potpunosti promenile način na koji konzumiramo TV sadržaj. Vionlabs, Brightcove i Whip Media su tehnološke kompanije koje iz prve ruke učestvuju u ovoj novoj eri televizije, a svoja znanja i iskustva podeliće sa potencijalnim poslovnim partnerima tokom TV Tech Showcase prezentacija.Tokom četiri dana event-a na kojem se smenjuju predavanja, panel-diskusije, premijere, razgovori sa učesnicima i gostima te networking, NEM Dubrovnik 2022 nezaobilazno je mesto za sve vodeće ljude televizijske industrije koje zanimaju novi trendovi.
Događanje će se većinom održavati na otvorenom. Zbog sigurnosti posetilaca, svi prisutni će morati da imaju važeće COVID potvrde ili negativan nalaz testa.

***

Nezaobilazan B2B događaj za celu jugoistočnu Evropu
NEM Dubrovnik je B2B konferencija koja se održava svake godine i posvećena je razvitku TV industrije u zemljama jugoistočne Evrope. Redovni su gosti na konferenciji predstavnici televizijskih kuća koje nude program na pretplatu, program na nekodiranim kanalima, davaoci usluga streaming-ai telekomunikacijskih usluga te drugi operateri koji omogućavaju gledanje televizijskih programa, ali isto tako i mnogi glumci, producenti, režiseri, scenaristi i drugi profesionalci iz audiovizualne industrije. Dubrovnik će ove godine biti domaćin i finalistima konkursa NEM Networka za najbolji scenario kojima će ovaj događaj biti prilika da se upoznaju s potencijalnim poslovnim partnerima, kupcima i investitorima.
Proteklih godina na NEM-u Dubrovnik su učestvovali predstavnici više od 180 velikih globalnih i lokalnih kompanija, između ostalih Eutelsat, Deutsche Telekom, A1 Telekom Austria Group, United Group, Comcast, Irdeto, Global Agency i HBO Adria te BBC Studios, ViacomCBS, Disney, NBCUniversal, Warner Bros., Fremantle, Sony Pictures Television, Pickbox, MGM, ITV Studios Global Entertainment, Viasat World, Telekom Srbija Group, ZDF, BETA Film, HRT, Nova TV, RTL Hrvatska, RTL Hungary i mnogi drugi.

New Europe Market
New Europe Market (NEM) zajednički je naziv za niz događaja koje organizuje Mediavision, hrvatska agencija za marketing i televizijsku industriju. NEM se već tradicionalno održava u Dubrovniku, a 2019. godine prvi je put održan i NEM Zagreb posvećen televizijskom stvaralaštvu. Kako je 2020. godina bila godina velikih izazova, putem nove platforme NEM Network omogućeno je profesionalcima koji rade u TV industriji da, usprkos ograničenim mogućnostima putovanja, i dalje budu u kontaktu.

Tokom sledećih nekoliko sedmica biće objavljen potpun program NEM-a Dubrovnik 2022. Sve informacije o događaju i cenama dostupne su na zvaničnoj stranici NEM Dubrovnik 2022.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Konferencije

Ian Yeoman na konferenciji Future Tense – Ko je turista budućnosti i kako ga privući na odmor baš u Hrvatsku?

Advertiser Serbia23. maja 2022.

Meka moć ekrana Balkana – U čemu je „meka moć” balkanskih filmova i serija?

Advertiser Serbia23. maja 2022.

ROBERT WESTER, Berenschot Consultancy: „Komunikacija je od najveće važnosti za suzbijanje dezinformacija“

Advertiser Serbia20. maja 2022.

CHRIS POMEROY, Interface Tourism Spain: „U eri u kojoj su reputacija i snaga brenda ključni elementi vrednosti kompanije, PR zauzima centralnu poziciju“

Advertiser Serbia16. maja 2022.

ANDRAS SZTANISZLAV, PersonaR: „Globalna pandemija je pomogla da se PR razvije u ogromnoj meri“

Advertiser Serbia13. maja 2022.

Daniel Susskind na konferenciji Future Tense: Kako će izgledati „svet bez posla“ i da li je bliži nego što mislimo?

Advertiser Serbia12. maja 2022.

SCOTT GOULD, Konsultant i Govornik: „Posao PR profesionalca nije samo angažovanje javnosti, već i dobro angažovanje klijenta“

Advertiser Serbia11. maja 2022.

MAXIM BEHAR, M3 Communications Group, Inc.: „PR stručnjaci su umesto savetnika postali donosioci odluka“

Advertiser Serbia10. maja 2022.

Transparentne komunikacije

Advertiser Serbia9. maja 2022.

MAŠA VODUŠEK, Pro Plus: „Glavni problem PR-a danas je to što se nikada nije oporavio od krize iz 2008. godine“

Advertiser Serbia5. maja 2022.

SVEN WILKE, Financer.com: „PR-u je potreban PR“

Advertiser Serbia3. maja 2022.

Jedan od najboljih svetskih govornika dolazi u Zagreb: „Promene u našem ponašanju kreiraju budućnost“

Advertiser Serbia28. aprila 2022.

LUKA STEINER, Športna Loterija: „PR je danas konkurentna oblast“

Advertiser Serbia27. aprila 2022.

Produžen rok za prijave za MIXX AWARDS – nagrade za najbolje digitalne kampanje i projekte

Advertiser Serbia21. aprila 2022.

SIMONA KRUHAR GABERŠČEK, Marketing Magazin: „PRO PR konferencija je jedan od onih događaja kojima morate da prisustvujete, koji svaki komunikator treba da poseti“

Advertiser Serbia21. aprila 2022.