Konferencije

Novi datum održavanja Future Tense konferencije

ZAGREB – U skladu sa preporukama zdravstvenih službi i institucija, organizator menja datum Future Tense konferencije koja će biti održana 9. septembra 2020 u Zagrebu

 

U skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije i Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske kojima je cilj sprečavanje širenja koronavirusa, druga Future Tense konferencija menja termin održavanja i biće održana 9. septembra 2020., umesto ranije planiranog termina u maju ove godine.

Kako ističe organizator, agencija Komunikacijski Laboratorij, prevencija je ključna, a sigurnost i dobrobit svih osoba uključenih u konferenciju, od partnera, predavača do gostiju, na prvom su mestu. U skladu s tim te sigurnosnim merama zaštite doneta je odluka o novom terminu konferencije.

Osim datuma održavanja, jesenje izdanje konferencije sadržajno i programski ostaje jednako uzbudljivo, a svi najavljeni futurolozi potvrdili su učestvovanje u novom terminu Future Tensea.

Prvi dan konferencije, 9. septembar, u zagrebačku Laubu dolaze najpoznatija svetska futurološka imena koja će govoriti o budućnosti poslovanja različitih industrija. Jedini svetski profesionalni futurolog usko specijalizovan za budućnost putovanja i turizma dr. Ian Yeoman govoriće o budućnost razvoja turizma, u budućnost hrane uputiće nas dr. Irwin Adam dok će o budućnosti i razvoju profesija i tržišta rada govoriti futurolog dr. Daniel Susskind čiji je TED govor na tu temu pogledan gotovo 1,5 milijun puta. Direktorica Kopenhagenskog instituta za studije budućnosti i futurološkinja, Daria Krivonos, u svom predavanju baviće se budućnošću održivosti, danas središnje teme svakog biznisa.

Novost Future Tensea jest drugi dan, 10. septembar, koji je rezervisan za dve specijalizovane radionice za zainteresovanu javnost. Radionica o turizmu dr. Iana Yeomana namenjena je svim poslenicima turističkog sektora koji žele da čuju kako će industrija izgledati 2050. godine. Naime, predviđanja govore kako će kroz sledećih tridesetak godina gotovo 50 posto svetskog stanovništva putovati van granica svoje zemlje, a sigurno je da taj trend neće zaobići ni Hrvatsku kojoj je turizam jedna od najvažnijih privrednih grana. Kako kombinovati hranu, dizajn, biologiju, tehnologiju i inženjerstvo biće samo neke od tema radionice dr. Irwina Adama.

Scenarijo 2030
Koliko kompanije u svetu pažljivo promišljaju scenarije 2030 govori podatak da vodeće svetske kompanije i brendovi unazad par godine zapošljavaju futurologe kako bi savetovali uprave pri upravljanju rizicima i donošenju odluka. Futurulozi zapravo kreiraju predviđanja budućnosti na osnovu brojnih analiza, a do spoznaja dolaze propitkivanjem kakve promene bi se trebale dogoditi kako bi se ostvarila zamišljena stanja ili pojave u budućnosti.

Jedinstven vizualan identitet

Lansiran 2018. godine, logotip konferencije i dalje ostaje jedinstven i inovativan. Reč je o logotipu, odnosno botu, specifičnom po tome što se u svojoj digitalnoj verziji, u realnom vremenu menja, zavisno od korišćenja hashtagova iz celog sveta na Twitteru. Ove godine zadati pojmovi su vezani za teme predavanja o budućnosti biznisa, turizma i putovanja i profesija.

Značaj konferencije prepoznale su i partnerski podržale uspešne kompanije, među kojima se ističu Husqvarna, Nestle, Wiener osiguranje VIG i Zvijezda.
Više informacija o konferenciji potražite na www.futuretense.eu

Komunikacijski laboratorij
Komunikacijski laboratorij je nezavisna regionalna agencija za tržišno komuniciranje, odnose s javnošću, upravljanje digitalnom komunikacijom i organizaciju događaja. Osnovana je 2004. godine i u potpunom je domaćem vlasništvu. Agencija je član brojnih strukovnih udruženja u zemlji i u svetu, poput međunarodne mreže nezavisnih agencija Novum Worldwide, organizacije nezavisnih kreativnih, marketinških i agencija za odnose s javnošću – the network one, strukovnog udruženja koje okuplja poslenike iz oblasti odnosa s javnošću HUOJ i Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA).

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Konferencije

Transformacija u vreme Korone

Advertiser Serbia8. aprila 2020.

Webinar: Kako skalirati online prodavnicu bez ulaganja u reklame – Aleksandar Gligorić

Advertiser Serbia6. aprila 2020.

Odlaže se najveći regionalni summit i expo, Digital Takeover

Advertiser Serbia9. marta 2020.

Još bolja i još veća – ovogodišnja Future Tense konferencija podiže lestvicu

Advertiser Serbia28. februara 2020.

Performer koji je na sebi razvio treće uho stiže u Zagreb

Advertiser Serbia6. februara 2020.

NEM Dubrovnik 2020: Ključni događaj TV industrije u CEE regiji

Advertiser Serbia1. februara 2020.

Digital Takeover: Požurite po kotizacije! Cene rastu 1. februara

Advertiser Serbia30. januara 2020.

Budite deo do sada neviđenog spektakla na Digital Takeover-u

Advertiser Serbia27. januara 2020.

4. industrijska revolucija, digitalizacija, obrazovanje i „odliv mozgova“ u fokusu narednog Kopaonik biznis foruma

Advertiser Serbia26. decembra 2019.

KOMferencija: Uticaj i odgovornost odnosa s javnošću nikada nisu bili veći

Advertiser Serbia6. decembra 2019.

Mate Rimac tajnu svog uspeha otkriva na Digital Takeover-u

Advertiser Serbia5. decembra 2019.

SEMPL: 10 komunikacijskih trendova za 2020. godinu

Advertiser Serbia3. decembra 2019.

Future is NOW 2019

Advertiser Serbia28. novembra 2019.

Sve više influensera koristi svoj uticaj za razvijanje vlastitih biznisa i brendova

Advertiser Serbia23. novembra 2019.

Kompletiran program četvrtog DIABLOG-a

Advertiser Serbia18. novembra 2019.