Agencije

Novi alat za medija planiranje kampanja na vozilima gradskog prevoza

Info Media Group – nacionalni i regionalni provajder za pružanje usluge oglašavanja u i na vozilima gradskog prevoza je u cilju unapređenja saradnje sa klijentima naručila, a agencije Ipsos sprovela, opsežno istraživanje potencijala gradskog prevoza za komunikaciju sa ciljnim grupama koje je omogućilo kvalitetno medijsko planiranje, budžetiranje i evaluiranje efekata kampanja u tranzitnom oglašavanju

 

Ovim je stvoren novi alat za medijsko planiranje kampanja na vozilima gradskog prevoza, koji je prvi i jedinstven u čitavom regionu.

null

Ulaganje u OOH medije beleži konstantan rast poslednjih godina, a tranzitno oglašavanje predstavlja njegov značajni deo u urbanizovanim zonama u kojima je 90% populacije izloženo ovoj vrsti komunikacije. Inoviranjem voznih parkova gradskih prevoznika, sredstva javnog gradskog prevoza postaju izuzetno atraktivan nosilac reklamnih poruka.

Kakko pored podataka o broju korisnika gradskog prevoza ovaj medij nije raspolagao drugim relevantnim podacima za media buying, sprovođenje istraživanja je bilo od izuzetnog značaja za dolazak do svih ključnih indikatora obima i strukture tranzitnog auditorijuma, a na osnovu kojih je moguće sa velikom preciznošću dimenzionirati ukupan potencijal ovog medija, kako među korisnicima javnog gradskog saobraćaja, tako i u ukupnoj populaciji učesnika u gradskom saobraćajnom sistemu na području Beograda i Novog Sada.

null

null

Inovacije koje je ovo istraživanje donelo su:

Merenje auditorijuma spoljnog oglašavanja, što je inovacija na našim prostorima. Merenjem potencijalnog spoljnog auditorijuma, došlo se do procene ukupnog broja potencijalnih pojedinaca koji su mogli na rutama svog svakodnevnog kretanja da budu izloženi spoljašnjem vidu tranzitnog oglašavanja.
Kupovne i potrošačke navike korisnika gardskog prevoza po linijama – Ispitanici su zabeležili svoju kupovinu i konzumaciju za preko 400 brendova u 38 kategorija roba i usluga čime je dobijen relativno kvalitetan pregled kupovnih i potrošačkih sklonosti korisnika 77 linija javnog gradskog saobraćaja, a time su i planerski potencijali za plasman oglasnih poruka značajno uvećani.
Analitički softver koji obezbeđuje sve relevantne podatke za donošenje odluke o planiranju i kupovini medija, tj. daje projekciju broja ljudi koji će biti izložen unutrašnjoj i/ili spoljnoj reklami na određenoj liniji gradskog prevoza u Beogradu i daje osnovne socio demografske i tržišne karakteristike potencijalne publike.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] SEÑOR: „Prilika života“ za ISKON

Advertiser Serbia20. februara 2020.

Deca biraju operu – zahvaljujući brokoliju

Advertiser Serbia19. februara 2020.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2019/20] ROBERT BOHINEC, Futura DDB: „U kreativnom smislu, 2019. godina bila je sjajna za Futuru“

Advertiser Serbia19. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] DRIVE i MCCANN BEOGRAD: „NeXtvARna Avantura“ za NEXT

Advertiser Serbia19. februara 2020.

Webfluential – Najveća „influencer peformance“ marketinška platforma za brendove i agencije od sada i u Hrvatskoj

Advertiser Serbia18. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] REPRESENT COMMUNICATIONS: „Summer Get Together“

Advertiser Serbia18. februara 2020.

[POGLED SA VRHA 2019/20] MIJA GAČNIK KRPIČ, Futura DDB: „Više od bilo koje nagrade znače nam zadovoljni klijenti, koji uz našu pomoć postižu bolje poslovne rezultate“

Advertiser Serbia14. februara 2020.

Nova studija ističe efikasnost oglasa u trajanju od 2 sekunde

Advertiser Serbia13. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN SARAJEVO, UM SARAJEVO i AQUA DIGITAL: „Olimpija – Manji od 37″ za brend OLIMPIJA (The Coca-Cola Company)

Advertiser Serbia13. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] IMAGO OGILVY: „Spomenik neisklesanom tijelu“ za PIPI

Advertiser Serbia12. februara 2020.

Grayling predstavlja pet ključnih marketinških i komunikacijskih trendova za 2020

Advertiser Serbia11. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN BEOGRAD i DRIVE: „#StayClean“ za EXIT

Advertiser Serbia11. februara 2020.

Saatchi & Saatchi Croatia & Violeta: Ovo pakovanje je smeće i na to smo ponosni

Advertiser Serbia11. februara 2020.

[POGLED SA VRHA 2019/20] BRANISLAV ČERUBDŽIĆ, Homepage.Creative.Digital.: „U 2019 smo iskristalisali neke zamisli i doneli nove strateške odluke“

Advertiser Serbia7. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] REPRESENT COMMUNICATIONS: „125 godina Beogradske berze“ za Beogradsku berzu

Advertiser Serbia7. februara 2020.