Agencije

Nove kategorije IdejeX i Mixx – digitalcima, dizajnerima i produkcijskim kućama otvorene prijave za IdejuX, a izdavačima prilika za Mixx

Prijave za IdejuX otvorene su za sve digitalce, dizajnere i produkcijske kuće, dok nova kategorija takmičenja Mixx sada pruža priliku izdavačima da na festivalu prezentiraju svoje radove. Najbolji će imati čast da se takmiče i na prestižnim takmičenjima Cannes Lions i Mixx Europe

 

Ovogodišnji festival Dani komunikacija održaće se od 28. do 31. marta na već tradicionalnoj lokaciji, u hotelu Lone u Rovinju. Kao i svake godine do sada, pozivaju se agencije da prijave svoje projekte na prestižna takmičenja IdejuX i Mixx sa svojim kreativnim projektima i digitalnim kampanjama. Za projekat koji se na IdejiX pokaže najuspješnijim i osvoji Grand Prix organizatori će snositi trošak prijave za Cannes Lions 2019, dok će rad koji dobije titulu Best in Show IdejeX svoje snage moći da odmeri na takmičenju Mixx Europe 2020, čije će učešće takođe finansirati organizatori.

Nacionalno kreativno takmičenje IdejaX nagrađuje najoriginalnije ideje koje su jedinstvene i pomeraju granice, nezavisno od vrste medija u kojem su realizovane, kao i umetnost zanata i izvođenja, dok se s druge strane u sklopu takmičenja Mixx dodeljuju nagrade najboljim digitalnim kampanjama i digitalnim alatima/platformama u oblasti tržišnih komunikacija.

IdejaX

Media Neutral naziv je za grupu od 11 kategorija prema poslovnim kategorijama industrija u kojoj posluju klijenti (hrana, alkoholna pića, bezalkoholna pića, trgovina i domaćinstvo, moda, zdravlje i lepota, turizam, kultura i slobodno vreme, telekomunikacije, finansijske i osiguravajuće usluge, društvene akcije, korporativne komunikacije i razno), čime je iskazan bitan značaj oglašivača na takmičenju. Ovogodišnje takmičenje IdejaX biće posebno primamljivo digitalcima, dizajnerima i produkcijskim kućama – upravo za njih prvi put je otvorena nova grupa naziva Craft u kojoj se nagrađuju kategorije digital, film i dizajn. Ideje prijavljene za neku od kategorija u ovoj grupi moraće pokazati svoje umeće produciranja izvanrednih rešenja pomoću inovativnih tehnika i veština.

Na IdejiX mogu konkurisati celovite kampanje, kao i pojedinačni radovi koji su se sprovodili od 1. januara 2018. do 4. marta 2019. Projekte će biti moguće prijaviti do 10. marta, što je ujedno i poslednji prijavni rok. Za tri kategorije iz nove grupe (Craft) kvalifikacijski je period duži i traje čak dvže godine, počevši od 1. januara 2017.

Mixx

Takmičenje Mixx izrađeno je po međunarodnoj licenci IAB-a, a kriterijumi ocenjivanja uključuju kreativnost, strategiju, izvođenje i korišćenje medija te postignute rezultate. Svaki od navedenih kriterijuma podjednako je važan pri odabiru pobednika ovog takmičenja.

Za takmičenje Mixx moguće su prijave sve do 22. februara 2019. godine. Mogu da se prijave svi projekti koji su se sprovodili od 1. januara 2018. do 1. marta 2019. Kao što i priliči takmičenju svetskog ranga, pristigle radove ocenjuje žiri koji se sastoji od profesionalaca iz svih segmenata digitalne industrije – strategije, kreativnosti, produkcije i zakupa medija. Predsednik ovogodišnjeg žirija je Marko Črne iz Omnicom Media Group Hrvatske, dok će u žiriju biti 12 predstavnika. Mixx nam ove godine donosi jednu važnu novost – uvođenje nove kategorije u kojoj će odsad moći da se takmiče izdavači kojima je ovo nova prilika da predstave svoje najbolje radove na festivalu Dani komunikacija.

Pobednici oba takmičenja biće proglašeni na dodelama nagrada najboljim agencijama i oglašivačima u industriji na nacionalnom festivalu tržišnog komuniciranja Dani komunikacija u Rovinju od 28. do 31. ožujka 2019. godine.

O Danima komunikacija:

Iz godine u godinu Dani komunikacija beleže sve veći porast posetioca. Organizatori najavljuju zanimljiv i raznolik sadržaj te pozivaju sve oglašivače, agencije, stručnjake za odnose s javnošću, predstavnike medija, studente i ostale profesionalce iz komunikacijske industrije na festival koji je još prošle godine oborio sve rekorde posećenosti. Rane prijave za kotizacije i smeštaj biće otvorene do 8. februara 2019. Za više informacija o Danima komunikacija posetite zvaničnu stranicu festivala www.danikomunikacija.com

***

HURA:
Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje vodeće je strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članovi HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih hrvatskih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje) te kao ekskluzivni predstavnik Cannes Lions i Effie Worldwide organizacija za Hrvatsku. Više o HURA-i na www.hura.hr.

IAB Hrvatska:
IAB Hrvatska neprofitno je udruženje posvećeno interaktivnom marketingu, osnovano s ciljem da stimulisanjem i usmeravanjem industrije potpomogne razvitak interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska je zamišljen kao forum profesionalca interaktivnog marketinga, s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promoviše ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savetovanjem i edukacijom, kako industrije u celini, tako i njenih članova. IAB Hrvatska je osnivač Evropskog udruženja IAB Europe i deo globalne mreže IAB udruženja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Više u Agencije

Medijski trend 2019: Svetla budućnost za četbotove

Advertiser Serbia15. februara 2019.

#ijaseborim za novu Roditeljsku kuću

Advertiser Serbia14. februara 2019.

Media trend 2019: Da li koristimo vizuelnu pretragu u Srbiji?

Advertiser Serbia14. februara 2019.

Google, Microsoft i NASA ne mogu bez njega – na Danima komunikacija upoznajte svetski poznatog etičkog hakera

Advertiser Serbia14. februara 2019.

ORANGE STUDIO & ALMA QUATTRO: “Don’t believe in horoscopes. Believe in artists.”

Advertiser Serbia13. februara 2019.

Marketing preko mobilnih uređaja u 2019

Advertiser Serbia13. februara 2019.

HGK izdao analizu trendova u korišćenju medijskih i marketinških agencija među svojim članicama

Advertiser Serbia12. februara 2019.

Dominacija videa u 2019: “Snack Adds”, vertikalni video i „bite sized“ video

Advertiser Serbia12. februara 2019.

Predavač koji je (ponovo) definisao ljudsko ponašanje dolazi na Dane komunikacija

Advertiser Serbia11. februara 2019.

Medijski trend 2019: Doba sveprisutnog TV-a

Advertiser Serbia11. februara 2019.

Najbolje Super Bowl reklame po izboru kreativnih direktora I&F GRUPE

Advertiser Serbia7. februara 2019.

Otvorene prijave za EFFIE takmičenje

Advertiser Serbia5. februara 2019.

Stručnjak za digitalnu transformaciju sa IEDC Bled dolazi na Digital Takeover

Advertiser Serbia4. februara 2019.

RADOJKA BOŠKOVIĆ novi Client Service Director agencije MCCANN BEOGRAD

Advertiser Serbia1. februara 2019.

11 profesionalaca iz ex-YU regiona među članovima žirija prestižnog Njujorškog Festivala Advertajzinga

Advertiser Serbia1. februara 2019.