Agencije

#NEŽELJENA na Eurobestu osvojila i Grand Prix for Good!

Eurobest, kao jedan od najvažnijih advertajzing festivala, donosi nove nagrade za #Neželjenu, kampanju koju su za NVO Centar za ženska prava realizovale McCann agencije u Podgorici i Beogradu, uz podršku medijske agencije UM Podgorica

 

Nakon nagrada osvojenih na festivalima Golden Drum, Epica i SEMPL, sa Eurobesta stižu i GLASS The Award for Change, GRAND PRIX FOR GOOD i bronza u kategoriji Entertainment, Use of Original Composition for a Brand or Campaign.

Nagrade predstavljaju ogroman podstrek i motivaciju da nastavimo da dekonstruišemo predrasude prema ženama i da se borimo za pravednije i bezbjednije društvo za žene, a samim tim – za sve. #Neželjena je najmanje priča o selektivnim abortusima, a mnogo više priča o jednakosti, budućnosti i slobodi. To nije priča samo Crne Gore, ona je univerzalna i zato treba da putuje dalje u svijet. Ovo je način da to postignemo i zato smo veoma zahvalne na podršci koju ste joj pružili dodijelivši nam ovu nagradu”, rekla je Maja Raičević, izvršna direktorka NVO Centar za ženska prava.

Sandra Vujović, kreativna direktorka McCann Podgorica dodaje: “Za mene Neželjena nije kampanja. Ona je dobra, divna, hrabra i odvažna djevojčica koja iskrenošću i snagom svojih emocija mijenja cijelo jedno društvo, učeći nas da ništa nije nemoguće. Mislim da je upravo to ono šta svi prepoznaju i što nikoga ne ostavlja ravnodušnim. A to potvrđuju i nagrade u kategorijama Gran Prix for Good i Glass for Change. Teško je opisati količinu ponosa na timski duh naših agencija i divnih ljudi iz NVO Centar za ženska prava, a koju trenutno osjećam. Čestitam timovima na svemu što je #Neželjena postigla tokom proteklih godinu dana!

Veoma sam ponosna na uspeh naših agencija i timova i projekat koji smo više od godinu dana vodili sa ljubavlju i strašću. Grand Prix for Good i GLASS: For Change su zaista prestižne nagrade na najvažnijem evropskom festivalu kreativnosti i predstavljaju ne samo satisfakciju za rad na kampanji nego i podstrek za buduće poduhvate”, rekla je Jana Savić Rastovac, kreativna direktorka agencije McCann Beograd.

Kampanja #Neželjena do sada je osvojila sledeće nagrade: Golden Drum Adriatic za najbolji projekat u regionu, zlato u kategoriji Reach i srebro u kategoriji Craft na festivalu Golden Drum, bronzu u kategoriji Događaji na dodeli Epica Awards, kao i zlato u kategoriji Innovative Use of the Communicatio nChannel na SEMPL festivalu.

Festival Eurobest od 1988. godine prepoznaje velike ideje i dobitnike pozicionira među kreativnu elitu. Na ovoj smotri kreativnosti najviše pažnje obraća se na kampanje koje su dale rezultate, unele inovacije, podigle kriterijume kreativne izvedbe i slično.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

MARIJA MATIĆ: „Modul Mediji u okviru ovogodišnje AcademIAA bavi se aktuelnim trenutkom i pre svega uticajem pandemije na medije i medijsku industriju globalno i lokalno“

Advertiser Serbia25. oktobra 2020.

Represent Communications je zvanična agencija CEFTA sporazuma

Advertiser Serbia21. oktobra 2020.

Proglašeni dobitnici osmog SoMo Borca

Advertiser Serbia8. oktobra 2020.

Kako je Covid-19 stavio tehnologije u fokus poslovanja? Direct PERSPECTIVE Talks webinar u petak, 9.oktobar u 12h

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.

SAATCHI & SAATCHI HRVATSKA osvojio Srebro na Cresta Awards

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.

Komparativna analiza konzumacije medija u regionu u vreme COVID-a – Četvrtak, 8.oktobar WeCann Live webinar

Advertiser Serbia6. oktobra 2020.

Doktori superheroji dobitnici “ACT Responsible” priznanja u kategoriji COVID 19

Advertiser Serbia2. oktobra 2020.

Društvo Srbije za odnose s javnošću dodelilo nagrade

Advertiser Serbia1. oktobra 2020.

Svetla strana pandemije

Advertiser Serbia28. septembra 2020.

Direct PERSPECTIVE Talks: Kako u Covid-19 vremenu gradimo brendove koje će potrošači voleti?

Advertiser Serbia28. septembra 2020.

Najbolja agencija BalCannes-a je Bruketa&Žinić&Grey, a Saatchi&Saatchi Croatia i Violeta zaslužni su za najbolji projekat

Advertiser Serbia25. septembra 2020.

Veliki uspeh MCCANN agencija na BalCannes festivalu

Advertiser Serbia24. septembra 2020.

Saatchi Hrvatska i Kraš prelomili: Dorina ima novu komunikacijsku platformu

Advertiser Serbia23. septembra 2020.

JELENA MIKIĆ: Recept za zadovoljnog i srećnog radnika postoji

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

A šta tebe žulja?

Advertiser Serbia22. septembra 2020.