Mediji

Netflix u Evropi testira još jedan nivo usluge

Mediji

Cene postojećih paketa trebale bi da ostanu iste, dok bi najzahtevniji korisnici mogli da dobiju „Ultra“ uslugu po ceni do 20 evra mesečno

 

Netflix je tiho u Evropi počeo da testira dodavanje još jednog nivoa usluge za svoje pretplatnike, primetili su neki korisnici u Italiji i Nemačkoj. Do sada se pretplata na ovaj streaming servis mogla dobiti po mesečnoj ceni od 7,99 evra (Basic), 10,99 evra (Standard) ili pak 13,99 evra (Premium). Razliku među ovim paketima čini broj uređaja (1, 2 ili 4) na kojima se usluga istovremeno može koristiti, te dostupnost videa u HD i Ultra HD kvalitetu.

Sada, pak, u Netflix-u testiraju i dodatni nivo usluge nazvanu „Ultra“, čija bi mesečna cena bila od 16,99 do 19,99 evra. Različite cene prikazane su različitim korisnicima u evropskim zemljama, pa je očito kako je testiranje ove mogućnosti najskuplje pretplate još u ranoj fazi. Netflix-ov „Ultra“ paket usluga omogućavao bi gledanje videa na četiri uređaja istovremeno, isto kao i sadašnji „Premium“ paket. Jedina bi razlika, prema prvim informacijama, bila u dostupnosti sadržaja u HDR-u (High dynamic range).

Međutim, pojavile su se i špekulacije kako bi s uvođenjem četvrte, najskuplje opcije neke od jeftinijih mogle biti promenjene, pa bi se u njima mogao smanjiti maksimalan broj aktivnih uređaja – što znači da bi oni koji žele imati Netflix istovremeno na četiri televizora, mobilna telefona ili tableta bili prisiljeni da uzmu upravo najskuplju pretplatu.

 

Izvor bug.hr

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Mediji

Rezultati Netflix-a slabiji od očekivanja

Advertiser Serbia17. jula 2018.

RTS juče bio najgledanija televizija

Advertiser Serbia16. jula 2018.

Obrazovni serijal o filantropiji na TV O2

Advertiser Serbia13. jula 2018.

BK televizija konkurisala za nacionalnu frekvenciju

Advertiser Serbia12. jula 2018.

Mardok povećao ponudu za Sky na 32,5 milijarde dolara

Advertiser Serbia11. jula 2018.

Dnevno upijamo čak 479 minuta medija

Advertiser Serbia10. jula 2018.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 25. juna do 1. jula 2018

Advertiser Serbia6. jula 2018.

JoomBoos srušio još jedan rekord i dosegnuo 400.000 YouTube pretplatnika

Advertiser Serbia2. jula 2018.

Deset godina Internet portala RTS-a na .rs domenu

Advertiser Serbia28. juna 2018.