Mediji

Netflix u Evropi testira još jedan nivo usluge

Mediji

Cene postojećih paketa trebale bi da ostanu iste, dok bi najzahtevniji korisnici mogli da dobiju „Ultra“ uslugu po ceni do 20 evra mesečno

 

Netflix je tiho u Evropi počeo da testira dodavanje još jednog nivoa usluge za svoje pretplatnike, primetili su neki korisnici u Italiji i Nemačkoj. Do sada se pretplata na ovaj streaming servis mogla dobiti po mesečnoj ceni od 7,99 evra (Basic), 10,99 evra (Standard) ili pak 13,99 evra (Premium). Razliku među ovim paketima čini broj uređaja (1, 2 ili 4) na kojima se usluga istovremeno može koristiti, te dostupnost videa u HD i Ultra HD kvalitetu.

Sada, pak, u Netflix-u testiraju i dodatni nivo usluge nazvanu „Ultra“, čija bi mesečna cena bila od 16,99 do 19,99 evra. Različite cene prikazane su različitim korisnicima u evropskim zemljama, pa je očito kako je testiranje ove mogućnosti najskuplje pretplate još u ranoj fazi. Netflix-ov „Ultra“ paket usluga omogućavao bi gledanje videa na četiri uređaja istovremeno, isto kao i sadašnji „Premium“ paket. Jedina bi razlika, prema prvim informacijama, bila u dostupnosti sadržaja u HDR-u (High dynamic range).

Međutim, pojavile su se i špekulacije kako bi s uvođenjem četvrte, najskuplje opcije neke od jeftinijih mogle biti promenjene, pa bi se u njima mogao smanjiti maksimalan broj aktivnih uređaja – što znači da bi oni koji žele imati Netflix istovremeno na četiri televizora, mobilna telefona ili tableta bili prisiljeni da uzmu upravo najskuplju pretplatu.

 

Izvor bug.hr

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Mediji

Telekom Srbija i SES omogućili paket novih satelitskih DTH (Direct-to-home) TV kanala za područje Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore

Advertiser Serbia16. novembra 2018.

AMC predstavio novi menadžment za ključne regije

Advertiser Serbia16. novembra 2018.

Hrvatska Nova TV osvojila Digiday Awards

Advertiser Serbia15. novembra 2018.

RTS i MTS na zajedničkim projektima

Advertiser Serbia14. novembra 2018.

Native studio 24sata.hr u svetskom vrhu

Advertiser Serbia14. novembra 2018.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 29. oktobra do 4. novembra 2018

Advertiser Serbia9. novembra 2018.

Vukosavljević: Nastavak budžetskog finansiranja RTS i RTV jedna od opcija Vlade Srbije

Advertiser Serbia8. novembra 2018.

Crna Gora: Rodni stereotip u svakom petom TV oglasu

Advertiser Serbia7. novembra 2018.

BBC je u opasnosti, upozoravaju britanski parlamentarci

Advertiser Serbia2. novembra 2018.