Agencije

NATAŠA VUKOVIĆ, Alma Quattro: „Uspešne brendove svi vole“

Nedavno je najznačajnija regionalna OOH kompanija, Alma Quattro, dobila jedno prestižno priznanje – Superbrands. Ovim povodom razgovarali smo sa Natašom Vuković, Communication Manager, Alma Quattro…Razgovor vodila Snežana Milić

 

_____________________________________________________________________________________

UVOD.“Svaki Superbrand ima uspostavljeni vrhunski ugled na svom segmentu tržišta kao i na tržištu u celini. Svojim klijentima nudi značajne opipljive ili očigledne prednosti u odnosu na konkurente, što javnost (svesno ili podsvesno) prepoznaje i zahteva.“ Gore navedeni tekst je definicija Superbrenda koja je data upravo od strane platforme Superbrands koja je osnovana 1994 u Velikoj Britaniji i predstavlja vodeću svetsku platformu za promociju brendova a organizuje se u 88 zemalja širom sveta. Prvi put u Srbiji, Superbrands je pokrenuo TGI Group International d.o.o. 2007. godine, pod pokroviteljstvom matične grčke kompanije TGI Symeon G. Tsomokos S.A. (SGT), osnovane 2007. godine u Atini

_____________________________________________________________________________________

Draga Nataša, za početak, recite nam – šta za vas, kao kompaniju, Alma Quattro, znači priznanje Superbrands?

– Svako priznanje je potvrda da ste na dobrom putu. Priznanje statusa Superbrands pokazuje pozitivnu sliku koju kompanija Alma Quattro svojim poslovanjem kreira kod svojih klijenata i kod stručne javnosti. Iskustvo koje smo stekli tokom prethodne 24 godine rada nam omogućava da razumemo različite potrebe naših klijenata i implementiramo uvek nove i inovativne ideje.

Drago nam je da pripadamo kompanijama koje drže do društveno odgovornog odnosa prema okruženju, jer status Superbrands u današnje vreme treba da obuhvati i ovaj aspekt u poslovanju.

Kolika je važnost, po vašem mišljenju, platforme Superbrands za jačanje konkurentnosti roba i usluga na našem tržištu, koje je još uvek u nekoj svojoj tranzicionoj fazi, odnosno u procesu formiranja standardizovanog Zapadnog modela?

– Status Superbrands povećava ugled na tržištu i trebalo bi da pruži prednost kompanijama u odabiru u odnosu na ostala preduzeća iz segmenta njihovog poslovanja. Dobijanjem statusa Superbrands, kompanije iz Srbije pridružuju se internacionalnoj i globalnoj Superbrands porodici što svakako doprinosi boljem imidžu kako na domaćem, tako i na stranom tržištu. Dobra pozicioniranost na tržištu donosi ugled među klijentima i inspiriše vas da budete još bolji i produktivniji.
Konkurencija je neophodna kako bi se dalje razviljali i usavršavali, a potrošači na kraju donose odluke kome će pokloniti svoje poverenje.

Da bi jedan brend postao Superbrands mora najpre da postigne „tvrde“ tržišne ciljeve, pre svega jaku tržišnu poziciju. Kako ocenjujete tržišnu poziciju kompanije Alma Quattro u oblasti outdoor oglašavanja, u Srbiji ali i u SEE regionu?

– Alma Quattro je vodeća kompanija u oblasti spoljnog oglašavanja na tržištu Srbije, a možemo reći i da smo među liderima u regionu.

Tržište se neprestano menja što utiče i na nas da budemo fleksibilni i stalno se transfoirmišemo kako bi zadržali i osnažili našu tržišnu poziciju.

Paralelno radimo na uvođenju novih digitalnih medija (LCD ekrani) u našu ponudu, tehnološki unapređujemo postojeću mrežu po pitanju održavanja, vrste materijala i osvetljenja koje koristimo. Ulažemo u istraživanje i merenje OOH koje pokazuje snagu naših medija i kakav efekat kampanje imaju na okruženje.
U ovom trenutku se oseća blagi porast OOH u odnosu na druge medije. Savremeno društvo postaje sve mobilnije, ljudi sve više vremena provode van kuće gde je OOH medij koji ne možete zaobići niti zanemariti na svojim dnevnim rutama. Prisutan je 24 sata dnevno u vašem okruženju ne možete ga zaobići, blokirati, isključiti i baš u tome leži njegova snaga i značaj.

Kako ocenjujete, pre svega, nivo prepoznatljivosti, ali i ugleda brenda Alma Quattro?

Od samog početka Alma Quattro je imala jasno definisan brend imidž što daje veliku prednost na tržištu.

Unificirali smo mrežu naših medija koji su prepoznatljivi po svom izgledu i karakteristikama, konstantno radimo na podizanju nivou usluge koju pružamo klijentima i nudimo inovativne i zanimljive predloge za korišćenje naših medija.

Uspešne brendove svi vole. Sa jedne strane imamo naše klijente koji nam ukazuju poverenje zato što se njihovi krajnji koirsnici, potrošači, vezuju za određeni imidž kampanja koji se predstavlja putem naših panoa. Sa druge strane imamo zaposlene u AQ koji se identifikuju sa firmom u kojoj rade jer su upravo oni deo tima koji stvaraju taj brend.
Morate da budete drugačiji, inovativni i prepoznatljivi, da verujete u sebe i u svoj brend da bi to i drugi u vama prepoznali.

null

Pouzdanost je jedan od glavnih kriterijuma za dobijanje oznake Superbrands. Na koji način se pouzdanost oslikava i izražava u svakodnevnom radu kompanije Alma Quattro?

– Da bi kao kompanija mogli da se pohvalimo da smo Superbrand potrebna je konstantna posvećenost kvalitetu jer upravo to klijenti/potrošači prepoznaju i emotivno se vezuju. Potrošačima je bitno da imaju poverenje u ono što kupuju. U tom smislu pouzdanost je važna jer utiče na donošenje njihove odluke jer znaju da će za svoj novac dobiti ono što očekuju.

Prilikom formiranja naše ponude vodimo računa kako o kompanijama sa malim budžetima koje za svoj novac dobijaju efektne pakete, tako i o tradicionalno velikim oglašivačima koji očekuju veći uticaj na tržištu i povećanje prodaje.

Želimo da pokažamo da je oglašavanje dostupno svima, da pokrenemo i inspirišemo kompanije da predstave svoje proizvode i usluge na interaktivan i interesantan način.

Pouzdanost u poslovanju svake kompanije stvara dobre i jake odnose sa klijentima jer tada i oni cene rad i energiju koju ulažete brinući o njihovim potrebama.

Za kraj, kako menadžment kompanije Alma Quattro tumači pojam korporativne odgovornosti, i gde i u kojim sve dimenzijama svog svakodnevnog poslovanja primenjuje njene principe?

– Korporativna odgovornost podrazumeva odgovoran odnos kompanije prema društvu i prema zaštiti životne sredine. Uspešne kompanije znaju da ostvarivanjem svog poslovnog uspeha doprinose i boljem okruženju. Osim toga, veći profit omogućuje dodatna ulaganja u zajednicu i podstiče bolje uslove za kvalitetniji način života u svim segmentima društva.

U poslednje vreme se dosta govori o zaštiti životne sredine i koliko je važno da se preduzmu mere za njeno očuvanje. Neprestano radimo na podizanju kvaliteta u pogledu održavanja, osvetljenja i funkcionalnosti naših medija. Na taj način pokazujemo poštovanje koje imamo prema našim potrošačima, oglašivačima, poslovnim partnerima i životnoj sredini. Mi čistimo i održavamo konstrukcije naših medija sredstvima (koristimo demineralizovanu vodu) koja su ekološki bezbedna po životnu okolinu. Nakon isteka kampanja, recikliramo reklamne postere.

Vodimo računa i o našem timu zaposlenih. U prilog tome govori i činjenica da je većina zaposlenih u AQ tu od osnivanja. Izrasli smo u kompaniju u kojoj vlada međusobno poštovanje i razumevanje. Organizujemo razne edukacije zaposlenih, podržavamo se međusobno i pomažemo jedni drugima u ostvarivanju poslovnih ideja i projekata.
Outdoor je važan komunikacijski kanal i za nekomercijalne poruke. Svake godine, u zavisnosti od raspoloživog oglasnog prostora, Alma Quattro podržava kampanje raznih neprofitnih grupa, organizacija i institucija koje promovišu socijalne, humanitarne i društveno afirmativne akcije i inicijative. Putem ovakve saradnje promovišemo društvene vrednosti, pomažemo ostvarivanje dobrih ciljeva i ideja i nadamo se inspirišemo i druge da budu od pomoći društvu.

Vizija kompanije Alma Quattro je da naše OOH okruženje učini uspešnijim i boljim mestom za život. U društvu koje se stalno menja, društvena odgovornost postaje neophodnost za poslovanje i opstanak na tržištu.

Ulaganje u dobre međuljudske odnose donosi stabilnost unutar firme i mogućnosti za dalji I produktivniji razvoj.

 

Autor: Snežana Milić
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Više u Agencije

Medijski trend 2019: Svetla budućnost za četbotove

Advertiser Serbia15. februara 2019.

#ijaseborim za novu Roditeljsku kuću

Advertiser Serbia14. februara 2019.

Media trend 2019: Da li koristimo vizuelnu pretragu u Srbiji?

Advertiser Serbia14. februara 2019.

Google, Microsoft i NASA ne mogu bez njega – na Danima komunikacija upoznajte svetski poznatog etičkog hakera

Advertiser Serbia14. februara 2019.

ORANGE STUDIO & ALMA QUATTRO: “Don’t believe in horoscopes. Believe in artists.”

Advertiser Serbia13. februara 2019.

Marketing preko mobilnih uređaja u 2019

Advertiser Serbia13. februara 2019.

HGK izdao analizu trendova u korišćenju medijskih i marketinških agencija među svojim članicama

Advertiser Serbia12. februara 2019.

Dominacija videa u 2019: “Snack Adds”, vertikalni video i „bite sized“ video

Advertiser Serbia12. februara 2019.

Predavač koji je (ponovo) definisao ljudsko ponašanje dolazi na Dane komunikacija

Advertiser Serbia11. februara 2019.

Medijski trend 2019: Doba sveprisutnog TV-a

Advertiser Serbia11. februara 2019.

Najbolje Super Bowl reklame po izboru kreativnih direktora I&F GRUPE

Advertiser Serbia7. februara 2019.

Otvorene prijave za EFFIE takmičenje

Advertiser Serbia5. februara 2019.

Nove kategorije IdejeX i Mixx – digitalcima, dizajnerima i produkcijskim kućama otvorene prijave za IdejuX, a izdavačima prilika za Mixx

Advertiser Serbia4. februara 2019.

Stručnjak za digitalnu transformaciju sa IEDC Bled dolazi na Digital Takeover

Advertiser Serbia4. februara 2019.

RADOJKA BOŠKOVIĆ novi Client Service Director agencije MCCANN BEOGRAD

Advertiser Serbia1. februara 2019.