Analize

Najplaćeniji YouTuber na svetu je osmogodišnjak

Analize

Prema proceni Forbes-a mladi Ryan svojim recenzijama igračaka godišnje zarađuje oko 22 miliona dolara. Popularni PewDiePie tek je deveti na lestvici najplaćenijih

 

Američka poslovna novina Forbes redovno objavljuje liste najbogatijih ljudi na svetu uopšteno, ili pak prema raznim kategorijama. Ovog puta objavili su listu deset najplaćenijih zvezda YouTubea koje su zajedno, u periodu od juna 2017. do juna 2018. godine prihodovale preko 180 miliona dolara.

Forbes navodi kako je reč o listi zasnovanoj na podacima dobijenima iz javnih izvora, od analitičara te kroz intervjue s osobama iz industrije, te kako je reč o prihodima pre oporezivanja i plaćanja raznih agenata, menadžera ili advokata.

Među 10 vodećih YouTubera po zaradi nema ni jedne žene, polovina ih se bavi video igrama, a svi imaju više miliona pretplatnika kao i bogate sponzorske ugovore, a zarađuju i od prodaje raznih predmeta sa svojim imenom i slično.

YouTube ličnosti s najvećom zaradom u industriji:

10. Logan Paul, 14,5 mil. USD – kontroverzni vloger našao se na 10. mestu jer mu je YouTube u jednom slučaju suspendovao plaćanja zbog snimanja tela samoubice koje je pronašao u Japanu. Uprkos tome uspeo je da zaradi 2 miliona dolara više nego prethodne godine.

9. PewDiePie, 15,5 mil. USD – Felix Kjellberg ima preko 70 miliona pretplatnika, nisu mu strani skandali s loše plasiranim šalama, ali mu sponzori za pojedine video zapise plaćaju i do 450.000 dolara.

8. Jacksepticeye, 16 mil. USD – Seán McLoughlin najpopularniji je Irac na YouTube-u, bavi se komentarisanjem video igara, a paralelno radi i ekskluzivne sadržaje za Twitch.

7. Vanoss Gaming, 17 mil. USD – kanadski gamer Evan Fong uglavnom igra popularne naslove i time privlači publiku. Okušao se i u hip hopu.

6. Markiplier, 17,5 mil. USD – havajski gamer Mark Edward Fischbach igra igre na PlayStation-u, ide na turneje, ima oko 22 miliona pretplatnika, a YouTube kanal pokrenuo je nakon što izgubio posao, raskinuo s devojkom i operisao tumor.

5. Jefree Star, 18 mil. USD – makeup umetnik koji je s online „životom“ počeo još u vreme MySpace-a zarađuje od video sadržaja, ali mnogo više od toga zaradi prodajom svoje linije kozmetike.

4. DanTDM, 18,5 mil. USD – Daniel Middleton bio je prošlogodišnji pobednik ove liste. On je britanski gamer specijalizovan za Minecraft. Prati ga preko 20 miliona pretplatnika, a zarađuje i na turnejama te prodajom brandirane odeće i druge opreme.

3. Dude Perfect, 20 mil. USD – peteročlana ekipa sportista koji snimaju viralne sadržaje vezane za sport i razne druge zabavne aktivnosti.

2. Jake Paul, 21,5 mil. USD – brat Logana Paula koji se nije petljao sa samoubicama plasirao se svojim vlogom, prankovima i repovanjem na drugo mesto po prihodima. Karijeru je započeo snimanjem videa za platformu Vine a danas ima oko 17 miliona pretplatnika na YouTube-u.

1. Ryan ToysReview, 22 mil. USD – osmogodišnji klinac koji uz pomoć roditelja radi recenzije igračaka i dobro zarađuje. Zahvaljujući sponzorstvima i činjenici da se smatra „influenserom“ u svetu igračaka popeo se na prvo mesto najplaćenijih

 
Priredio: Sandro Vrbanus
Izvor: bug.hr

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Analize

Rojtersov godišnji izveštaj: Facebook manje popularan, ali i dalje najvažniji za širenje vesti; Rastu Instagram i WhatsApp

Advertiser Serbia17. juna 2019.

Najpopularnije reklame na YouTube-u u periodu između dva Kanska festivala

Advertiser Serbia17. juna 2019.

Amazon prestigao Google i postao vodeći globalni brend

Advertiser Serbia13. juna 2019.

Koliko smo bili društveno odgovorni u prvom kvartalu ove godine?

Advertiser Serbia11. juna 2019.

Microsoft najvrednija kompanija u SAD, premašio bilion dolara

Advertiser Serbia11. juna 2019.

Sedmično kretanje gledanosti TV programa do juna 2019

Advertiser Serbia6. juna 2019.

Brendovi i društvene mreže

Advertiser Serbia5. juna 2019.

Evrovizija – koja država je bila pobednik na društvenim mrežama?

Advertiser Serbia27. maja 2019.

Oko 19,3 miliona gledalaca pratilo finale „Igre prestola“

Advertiser Serbia21. maja 2019.

Sedmično kretanje gledanosti TV programa u prva četiri meseca 2019

Advertiser Serbia13. maja 2019.

Krizni PR i digitalna analitika

Advertiser Serbia8. maja 2019.

Alibaba najvredniji kineski brend

Advertiser Serbia8. maja 2019.

Srbija na 13. mestu u svetu po broju sajber napada koji dolaze sa interneta – svaki treći korisnik interneta bio izložen napadu

Advertiser Serbia7. maja 2019.

10 najgledanijih reklama na YouTube-u u prvom kvartalu 2019

Advertiser Serbia22. aprila 2019.

Rolex četvrtu godinu zaredom proglašen za najugledniju svetsku kompaniju

Advertiser Serbia18. aprila 2019.