Analize

Najplaćeniji YouTuber na svetu je osmogodišnjak

Analize

Prema proceni Forbes-a mladi Ryan svojim recenzijama igračaka godišnje zarađuje oko 22 miliona dolara. Popularni PewDiePie tek je deveti na lestvici najplaćenijih

 

Američka poslovna novina Forbes redovno objavljuje liste najbogatijih ljudi na svetu uopšteno, ili pak prema raznim kategorijama. Ovog puta objavili su listu deset najplaćenijih zvezda YouTubea koje su zajedno, u periodu od juna 2017. do juna 2018. godine prihodovale preko 180 miliona dolara.

Forbes navodi kako je reč o listi zasnovanoj na podacima dobijenima iz javnih izvora, od analitičara te kroz intervjue s osobama iz industrije, te kako je reč o prihodima pre oporezivanja i plaćanja raznih agenata, menadžera ili advokata.

Među 10 vodećih YouTubera po zaradi nema ni jedne žene, polovina ih se bavi video igrama, a svi imaju više miliona pretplatnika kao i bogate sponzorske ugovore, a zarađuju i od prodaje raznih predmeta sa svojim imenom i slično.

YouTube ličnosti s najvećom zaradom u industriji:

10. Logan Paul, 14,5 mil. USD – kontroverzni vloger našao se na 10. mestu jer mu je YouTube u jednom slučaju suspendovao plaćanja zbog snimanja tela samoubice koje je pronašao u Japanu. Uprkos tome uspeo je da zaradi 2 miliona dolara više nego prethodne godine.

9. PewDiePie, 15,5 mil. USD – Felix Kjellberg ima preko 70 miliona pretplatnika, nisu mu strani skandali s loše plasiranim šalama, ali mu sponzori za pojedine video zapise plaćaju i do 450.000 dolara.

8. Jacksepticeye, 16 mil. USD – Seán McLoughlin najpopularniji je Irac na YouTube-u, bavi se komentarisanjem video igara, a paralelno radi i ekskluzivne sadržaje za Twitch.

7. Vanoss Gaming, 17 mil. USD – kanadski gamer Evan Fong uglavnom igra popularne naslove i time privlači publiku. Okušao se i u hip hopu.

6. Markiplier, 17,5 mil. USD – havajski gamer Mark Edward Fischbach igra igre na PlayStation-u, ide na turneje, ima oko 22 miliona pretplatnika, a YouTube kanal pokrenuo je nakon što izgubio posao, raskinuo s devojkom i operisao tumor.

5. Jefree Star, 18 mil. USD – makeup umetnik koji je s online „životom“ počeo još u vreme MySpace-a zarađuje od video sadržaja, ali mnogo više od toga zaradi prodajom svoje linije kozmetike.

4. DanTDM, 18,5 mil. USD – Daniel Middleton bio je prošlogodišnji pobednik ove liste. On je britanski gamer specijalizovan za Minecraft. Prati ga preko 20 miliona pretplatnika, a zarađuje i na turnejama te prodajom brandirane odeće i druge opreme.

3. Dude Perfect, 20 mil. USD – peteročlana ekipa sportista koji snimaju viralne sadržaje vezane za sport i razne druge zabavne aktivnosti.

2. Jake Paul, 21,5 mil. USD – brat Logana Paula koji se nije petljao sa samoubicama plasirao se svojim vlogom, prankovima i repovanjem na drugo mesto po prihodima. Karijeru je započeo snimanjem videa za platformu Vine a danas ima oko 17 miliona pretplatnika na YouTube-u.

1. Ryan ToysReview, 22 mil. USD – osmogodišnji klinac koji uz pomoć roditelja radi recenzije igračaka i dobro zarađuje. Zahvaljujući sponzorstvima i činjenici da se smatra „influenserom“ u svetu igračaka popeo se na prvo mesto najplaćenijih

 
Priredio: Sandro Vrbanus
Izvor: bug.hr

Vidi komentar (1)

1 komentar

  1. Pingback: Roditelji devetogodišnjaka koji na YouTube-u zarađuje milione pod istragom - Advertiser Serbia

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Analize

P3 objavio: Telenor mreža ponovo najbolja na testu

Advertiser Serbia18. septembra 2019.

Guardian: Porodica Soprano najbolja TV serija 21. veka

Advertiser Serbia18. septembra 2019.

Coca-Cola HBC najodrživiji proizvođač napitaka u Evropi

Advertiser Serbia16. septembra 2019.

Delez Srbija među najuspešnijim kompanijama

Advertiser Serbia10. septembra 2019.

Vikend u znaku RTS-a

Advertiser Serbia9. septembra 2019.

Sedmično kretanje gledanosti TV programa do septembra 2019

Advertiser Serbia2. septembra 2019.

Više od petine Hrvata nikada nije koristilo internet

Advertiser Serbia26. avgusta 2019.

YouTube-ov izbor najgledanijih bumper oglasa u SAD #2

Advertiser Serbia26. avgusta 2019.

Tehnološke kompanije najvrednije

Advertiser Serbia25. avgusta 2019.

YouTube-ov izbor najgledanijih bumper oglasa u SAD #1

Advertiser Serbia23. avgusta 2019.

Više od dva miliona gledalaca sinoć bilo uz RTS

Advertiser Serbia22. avgusta 2019.

Preko 50% Google pretraga završi se bez klikova

Advertiser Serbia15. avgusta 2019.

Najpopularniji profili na društvenim mrežama imaju više od pedeset odsto lažnih pratilaca

Advertiser Serbia13. avgusta 2019.

Istraživanje: Kako provodimo vreme online?

Advertiser Serbia9. avgusta 2019.

Netflix vredi više od BDP-a pet balkanskih zemalja

Advertiser Serbia4. avgusta 2019.