Agencije

Mladi profesionalci, prijavite se na Young Lions i predstavljajte Hrvatsku u Kanu

HURA! u saradnji s Cannes Lions organizuje najnovije izdanje Young Lions takmičenja. Prijave su otvorene u kategorijama: Design, Digital, Media, Print i PR

 

Otvoreno je najpopularnije takmičenje za mlade profesionalce u komunikacijskoj industriji – Young Lions Croatia. Pobednici takmičenja predstavljaće Hrvatsku na međunarodnom takmičenju u Kanu, gde će odmeriti snage s kolegama iz celog sveta. Odlazak u Kan, nagrada u vrednosti od 45.000 kuna, čeka najbolji takmičarski par.

Da su mladi talenti oglašivačke i PR industrije vrlo brzo prepoznali važnost takmičenja govori činjenica da je prošlogodišnje izdanje bilo rekordno po broju prijava – gotovo 60% više nego godinu dana ranije. Grand Prix pobednici bili su Matko Buntić (Designer) i FranMubrin (Creative Director) iz agencije 404 te su povodom otvaranja prijava na ovogodišnje takmičenje svima koji još razmišljaju hoće li se prijaviti poručili: „Young Lions jedno je od najzanimljivijih iskustava u našoj karijeri. Odlazak u Kan definitivno je najbolji deo, ali i celo takmičenje odlična je prilika za sticanje novih znanja koja nam pomažu da još bolje i kreativnije rešimo izazove u svakodnevnom radu. Stoga, svi koji se dvoume da li da se prijave ili ne, nemojte previše razmišljati jer odlazak u Kan nešto je što ćete pamtiti ceo život. Sretno i uživajte na takmičenju!

Četvrto izdanje takmičenja drugo je po redu koje će se održati u Zagrebu, dok će nagrade biti dodeljene u Rovinju na festivalu Dani komunikacija koji okuplja najbolje iz hrvatske industrije. Mladi će, osim prilike za profesionalnim usavršavanjem, svojim projektom učiniti i dobro delo. Takmičarski zadatak zapravo je kreiranje rešenja koje će bez naknade biti ustupljeno neprofitnoj organizaciji.

Mogu da učestvuju nezavisni profesionalci ili zaposleni agencija u timu od dvoje ljudi do 30 godina starosti, a za finalno rešenje imaju 24 sata. Organizatori poručuju da samim takmičenjem i bogatom nagradom žele da ulože u mlade hrvatske profesionalce i time ih podstaknu da ostanu da rade i žive u Hrvatskoj.

Upravo zbog toga, za razliku od prethodnih, ove godine priliku za odlazak u Kan imaju svi takmičarski parovi koji osvoje prvo mesto u jednoj od pet kategorija – Design, Digital, Media, Print i PR. Organizatori tradicionalno sponzorišu troškove puta, smeštaja i kotizacije pobedničkog para Grand Prixa za festival Cannes Lions 2019, dok agencije imaju mogućnost da finansiraju troškove svojih zaposlenih ako osvoje prvo mesto u pojedinim kategorijama.

Nakon pozitivnog iskustvo prošle godine, organizatori Dana komunikacija odlučili su i ove godine da uključe predstavljanje radova finalista takmičenja u zvanični program festivala.

Timovi se na takmičenje mogu prijaviti do 10. marta 2019. godine pomoću obrasca dostupnog na www.danikomunikacija.com.

O Danima komunikacija:

Iz godine u godinu Dani komunikacija beleže sve veći porast posetioca. Organizatori najavljuju zanimljiv i raznolik sadržaj te pozivaju sve oglašivače, agencije, stručnjake za odnose s javnošću, predstavnike medija, studente i ostale profesionalce iz komunikacijske industrije na festival koji je još prošle godine oborio sve rekorde posećenosti. Za više informacija o Danima komunikacija posetite zvanične stranice festivala www.danikomunikacija.com.

***

HURA:
Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje vodeće je strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članovi HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih hrvatskih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje) te kao ekskluzivni predstavnik Cannes Lions i Effie Worldwide organizacija za Hrvatsku. Više o HURA-i na www.hura.hr.

IAB Hrvatska:
IAB Hrvatska neprofitno je udruženje posvećeno interaktivnom marketingu, osnovano s ciljem da stimulisanjem i usmeravanjem industrije potpomogne razvitak interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska je zamišljen kao forum profesionalca interaktivnog marketinga, s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promoviše ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savetovanjem i edukacijom, kako industrije u celini, tako i njenih članova. IAB Hrvatska je osnivač Evropskog udruženja IAB Europe i deo globalne mreže IAB udruženja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Veliki Sempler za projekat „Ne odričem se svoga deteta“

Advertiser Serbia30. novembra 2019.

Grand Sempler i dva Zlata za UM Beograd na SEMPL festivalu

Advertiser Serbia29. novembra 2019.

Širom gradova Srbije osvanula bilbord kampanja za program „Podrška, ne perfekcija”

Advertiser Serbia28. novembra 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] ALMA QUATTRO: „Od Glavne pošte do Marsa – 25 godina rada AQ“

Advertiser Serbia28. novembra 2019.

weCAN: Na oglašavanje u CEE regionu u 2018 potrošeno 13,8 milijardi evra

Advertiser Serbia28. novembra 2019.

DIRECT MEDIA United Solutions donirala savremeni dijagnostički aparat Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“

Advertiser Serbia25. novembra 2019.

Sve više influensera koristi svoj uticaj za razvijanje vlastitih biznisa i brendova

Advertiser Serbia23. novembra 2019.

Bilbordi duž celog Marsa: ALMA QUATTRO proslavila 25 godina rada

Advertiser Serbia21. novembra 2019.

Konkurs za tradicionalna UEPS priznanja otvoren do 6. decembra

Advertiser Serbia21. novembra 2019.

SANJA PEŠIĆ, Generalna direktorka ALMA QUATTRO: Biti žena među ljudima

Advertiser Serbia20. novembra 2019.

Rađanje jedne zvezde: Nastanak kompanije ALMA QUATTRO

Advertiser Serbia19. novembra 2019.

Kompletiran program četvrtog DIABLOG-a

Advertiser Serbia18. novembra 2019.

Autorski članak KRISTINE MAKSIMOVIĆ, Represent Communications: Šta ni najiskusniji PR ne može da predvidi na eventu? LSPR iz ugla jedne polaznice

Advertiser Serbia14. novembra 2019.

KOMferencija: Iako kritikovani od mnogih, influenseri su nova generacija javnih ličnosti

Advertiser Serbia6. novembra 2019.

Na konferenciji DIABLOG o budućnosti influencers marketinga – Vrednost industrije do 2022. godine 15 milijardi dolara

Advertiser Serbia4. novembra 2019.