Agencije

Mladi profesionalci, prijavite se na Young Lions i predstavljajte Hrvatsku u Kanu

HURA! u saradnji s Cannes Lions organizuje najnovije izdanje Young Lions takmičenja. Prijave su otvorene u kategorijama: Design, Digital, Media, Print i PR

 

Otvoreno je najpopularnije takmičenje za mlade profesionalce u komunikacijskoj industriji – Young Lions Croatia. Pobednici takmičenja predstavljaće Hrvatsku na međunarodnom takmičenju u Kanu, gde će odmeriti snage s kolegama iz celog sveta. Odlazak u Kan, nagrada u vrednosti od 45.000 kuna, čeka najbolji takmičarski par.

Da su mladi talenti oglašivačke i PR industrije vrlo brzo prepoznali važnost takmičenja govori činjenica da je prošlogodišnje izdanje bilo rekordno po broju prijava – gotovo 60% više nego godinu dana ranije. Grand Prix pobednici bili su Matko Buntić (Designer) i FranMubrin (Creative Director) iz agencije 404 te su povodom otvaranja prijava na ovogodišnje takmičenje svima koji još razmišljaju hoće li se prijaviti poručili: „Young Lions jedno je od najzanimljivijih iskustava u našoj karijeri. Odlazak u Kan definitivno je najbolji deo, ali i celo takmičenje odlična je prilika za sticanje novih znanja koja nam pomažu da još bolje i kreativnije rešimo izazove u svakodnevnom radu. Stoga, svi koji se dvoume da li da se prijave ili ne, nemojte previše razmišljati jer odlazak u Kan nešto je što ćete pamtiti ceo život. Sretno i uživajte na takmičenju!

Četvrto izdanje takmičenja drugo je po redu koje će se održati u Zagrebu, dok će nagrade biti dodeljene u Rovinju na festivalu Dani komunikacija koji okuplja najbolje iz hrvatske industrije. Mladi će, osim prilike za profesionalnim usavršavanjem, svojim projektom učiniti i dobro delo. Takmičarski zadatak zapravo je kreiranje rešenja koje će bez naknade biti ustupljeno neprofitnoj organizaciji.

Mogu da učestvuju nezavisni profesionalci ili zaposleni agencija u timu od dvoje ljudi do 30 godina starosti, a za finalno rešenje imaju 24 sata. Organizatori poručuju da samim takmičenjem i bogatom nagradom žele da ulože u mlade hrvatske profesionalce i time ih podstaknu da ostanu da rade i žive u Hrvatskoj.

Upravo zbog toga, za razliku od prethodnih, ove godine priliku za odlazak u Kan imaju svi takmičarski parovi koji osvoje prvo mesto u jednoj od pet kategorija – Design, Digital, Media, Print i PR. Organizatori tradicionalno sponzorišu troškove puta, smeštaja i kotizacije pobedničkog para Grand Prixa za festival Cannes Lions 2019, dok agencije imaju mogućnost da finansiraju troškove svojih zaposlenih ako osvoje prvo mesto u pojedinim kategorijama.

Nakon pozitivnog iskustvo prošle godine, organizatori Dana komunikacija odlučili su i ove godine da uključe predstavljanje radova finalista takmičenja u zvanični program festivala.

Timovi se na takmičenje mogu prijaviti do 10. marta 2019. godine pomoću obrasca dostupnog na www.danikomunikacija.com.

O Danima komunikacija:

Iz godine u godinu Dani komunikacija beleže sve veći porast posetioca. Organizatori najavljuju zanimljiv i raznolik sadržaj te pozivaju sve oglašivače, agencije, stručnjake za odnose s javnošću, predstavnike medija, studente i ostale profesionalce iz komunikacijske industrije na festival koji je još prošle godine oborio sve rekorde posećenosti. Za više informacija o Danima komunikacija posetite zvanične stranice festivala www.danikomunikacija.com.

***

HURA:
Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje vodeće je strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članovi HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih hrvatskih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje) te kao ekskluzivni predstavnik Cannes Lions i Effie Worldwide organizacija za Hrvatsku. Više o HURA-i na www.hura.hr.

IAB Hrvatska:
IAB Hrvatska neprofitno je udruženje posvećeno interaktivnom marketingu, osnovano s ciljem da stimulisanjem i usmeravanjem industrije potpomogne razvitak interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska je zamišljen kao forum profesionalca interaktivnog marketinga, s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promoviše ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savetovanjem i edukacijom, kako industrije u celini, tako i njenih članova. IAB Hrvatska je osnivač Evropskog udruženja IAB Europe i deo globalne mreže IAB udruženja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

MCCANN WORLDGROUP mreža godine na CANNES LIONS 2019 kao i svetska Healthcare mreža godine

Advertiser Serbia26. juna 2019.

Završen Cannes Lions 2019 dodelom i trećeg Grand Prix-a za FCB NEW YORK USA i BURGER KING

Advertiser Serbia22. juna 2019.

MCCANN TALKS: “Mobilni telefoni vratili moć nazad u ruke potrošača”

Advertiser Serbia20. juna 2019.

Cannes Lions 2019: Dodeljene nagrade u kategorijama Creative Data, Creative Strategy, Direct, Media, PR i Social & Influencer

Advertiser Serbia20. juna 2019.

Otvoreno Young Drummers takmičenje 2019

Advertiser Serbia20. juna 2019.

21. SEMPL, EMMA RODERO: „Veštačkim glasom teško je izazvati emocije“

Advertiser Serbia19. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] MCCANN BEOGRAD: „Krcko Oraščić“

Advertiser Serbia19. juna 2019.

Bronzani Lav za STUDIO SONDA na Kanskom festivalu

Advertiser Serbia18. juna 2019.

Cannes Lions 2019: Poznati dobitnici nagrada u još šest kategorija

Advertiser Serbia18. juna 2019.

Cannes Lions 2019: Proglašeni dobitnici nagrada u kategorijama Outdoor, Design, Print & Publishing, Health & Wellness i Pharma

Advertiser Serbia18. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] MCCANN ZAGREB: „Mrlja“ za GORENJE

Advertiser Serbia18. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] STUDIO SONDA: „Elan W Studio kolekcija“ za ELAN

Advertiser Serbia17. juna 2019.

Danas počinje Cannes Lions 2019

Advertiser Serbia16. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] MCCANN BEOGRAD: „Srbija je neXt inspiracija“ za NEXT (The Coca-Cola Company)

Advertiser Serbia16. juna 2019.

26. GOLDEN DRUM Festival otvoren za prijavu radova i registracije

Advertiser Serbia14. juna 2019.