Agencije

MITJA TUŠKEJ, vođa modula DIRECT MEDIA AKADEMIJE 2018: „Brendovi moraju biti FOKUSIRANI na to što realno jesu“

Mitja Tuškej spada u vrhove savremene marketinške i advertajzing inteligencije u SEE regionu. Reč je o profesionalcu sa višedecenijskom karijerom u kojoj je vertikalno integrisao znanja i veštine iz različitih segmenata teorije i prakse marketinga. Ove godine na Direct Media Akademiji Mitja Tuškej će voditi edukativni modul koji je vrlo značajan i posvećen razvoju savremenog brend menadžmenta i to u njegovoj strateškoj dimenziji…MUST SEE za sve koji imaju ambiciju da saznaju nešto novo i važno kada je reč o strateškom upravljanju brendovima

 

Za početak, molimo vas da predstavite modul koji ćete voditi na predstojećoj DIRECT MEDIA AKADEMIJI: koji je naziv modula, koje su teme i ko su njihovi predavači? Koji su edukativni sadržaji svake od pojedinačnih tema koje će polaznici biti u prilici da prate ove godine?

– Naziv mog modula je Brending i marketinška strategija brenda. U modulu ćemo prolaziti kroz većinu bitnih tematika, koje su kod pripreme strategije određenog brenda danas bitne. Možda na prvi pogled ne zvuči baš atraktivno ali postoji jedna bitna činjenica:

svet oko nas danas se toliko brzo menja, menja se tehnologija, menjaju se trendovi, menja se razmišljanje svih nas kao potrošača, menjaju se naše navike – a strategije brendova više manje rade se još uvek po principima koje smo upotrebljavali pre deset i više godina.

U mom modulu radićemo baš na tim stvarima. Udubićemo se u to kako uhvatiti trenutak, kako u tom trenutku što jasnije ustanoviti šta znači određeni brend potrošačima, ko su potrošači kojima naš brend nešto znači, da bi što jasnije shvatili ono što je bitno u odnosu između našeg brenda i potrošača. Radićemo na tome da naučimo kako „izračunati“ jačinu tog odnosa i kako pronaći one elemente koji stvaraju priču brenda koja će privući u „saradnju“ sa brendom prave potrošače. Radićemo na tome da ustanovimo koji su pravi potrošači našeg brenda, koja je prava i istinita ciljna grupa za naš brend.
Reč koju će polaznici DM Akademije čuti sigurno barem sto puta 😊 će biti fokus. To je jedna od najbitnijih stvari u brendingu danas!

Brendovi moraju biti fokusirani na to što realno jesu, na svoju priču koja je fokusirana na priču njenih potrošača.

Brendovi moraju biti fokusirani na svoju ciljnu grupu, koja se danas mora definisati drugačije nego juče, ne po demografskim kriterijumima, nego po njenom životnom stilu. I na tome ćemo raditi na Akademiji. Ići ćemo i dalje sve do kanala komunikacija. Uz fokus na svoju realnost i uz fokus na stvarno pravu ciljnu grupu danas brendovi moraju biti fokusirani i na to da šalju na tržište poruke kroz komunikacijske kanale i medije koji imaju kod ciljne grupe brenda što većo afinitet. I tu unutar različitih životnih stilova postoje ogromne i za svaki brend jako bitne razlike. Sve to će nas voditi do toga da ćemo jasno upoznati kako danas brendovi moraju da komuniciraju sa svojim ciljnim grupama bitno drugačije nego su to radili juče. Danas živimo u svetu digitalnog, u svetu društvenih mreža … pa i u svetu u kojem još uvek rade komunikacije i na drugim kanalima komunikacija, kojih ima ogroman broj. I ta činjenica stvara probleme brendovima. Zbog toga ćemo i o tome pričati. I ne samo pričati nego i obrađivati problematiku postavljanja strategije brenda u uslovima današnjeg dana na radionicama…
Koncept modula je rađen po principu uči – treniraj – uradi (learn, practice, implement). To znači, da će program biti sastavljen od predavanja, kejsova i ’fizičkog’ rada. Polaznici Akademije će na bazi svega što je potrebno za izradu brenda i raditi na tome da za određeni brend urade pravu strategiju. I pošto je u brendingu dana bitan fokus, i predavači će biti fokusirani. Sanja Lalević i ja ćemo biti jedini predavači, mentori timovima i ujedno biti polaznicima na raspolaganju sve vreme.

Kome su namenjeni edukativni sadržaji mudula koji ćete voditi i koji su ciljevi edukacije?

Cilj modula je osnaživanje polaznika u njihovim nastojanjima da uhvate novi talas i savladaju trendove u intimnoj komunikaciji između brenda i ciljne grupe.

Program je namenjen marketing stručnjacima koji se bave brendingom (direktori marketinških odeljenja, risrčeri, brend menadžeri, pa i studenti treće i četvrte godine fakulteta) i svima koji imaju interes da saznaju kuda ide brending danas i gde će biti sutra.

Uputite poziv svim potencijalnim polaznicima, odnosno preporučite ovogodišnju DIRECT MEDIA AKADEMIJU

– Sa Sanjom vas čekamo puni pozitivnog uzbuđenja 😊. Daćemo vam sve svoje znanje i iskustva koja će vas voditi kroz priče koje žive brendovi zajedno sa njihovim zaljubljenicima, vernim potošačima.

 

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Webfluential – Najveća „influencer peformance“ marketinška platforma za brendove i agencije od sada i u Hrvatskoj

Advertiser Serbia18. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] REPRESENT COMMUNICATIONS: „Summer Get Together“

Advertiser Serbia18. februara 2020.

[POGLED SA VRHA 2019/20] MIJA GAČNIK KRPIČ, Futura DDB: „Više od bilo koje nagrade znače nam zadovoljni klijenti, koji uz našu pomoć postižu bolje poslovne rezultate“

Advertiser Serbia14. februara 2020.

Nova studija ističe efikasnost oglasa u trajanju od 2 sekunde

Advertiser Serbia13. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN SARAJEVO, UM SARAJEVO i AQUA DIGITAL: „Olimpija – Manji od 37″ za brend OLIMPIJA (The Coca-Cola Company)

Advertiser Serbia13. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] IMAGO OGILVY: „Spomenik neisklesanom tijelu“ za PIPI

Advertiser Serbia12. februara 2020.

Grayling predstavlja pet ključnih marketinških i komunikacijskih trendova za 2020

Advertiser Serbia11. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN BEOGRAD i DRIVE: „#StayClean“ za EXIT

Advertiser Serbia11. februara 2020.

Saatchi & Saatchi Croatia & Violeta: Ovo pakovanje je smeće i na to smo ponosni

Advertiser Serbia11. februara 2020.

[POGLED SA VRHA 2019/20] BRANISLAV ČERUBDŽIĆ, Homepage.Creative.Digital.: „U 2019 smo iskristalisali neke zamisli i doneli nove strateške odluke“

Advertiser Serbia7. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] REPRESENT COMMUNICATIONS: „125 godina Beogradske berze“ za Beogradsku berzu

Advertiser Serbia7. februara 2020.

Novi alat za medija planiranje kampanja na vozilima gradskog prevoza

Advertiser Serbia6. februara 2020.

Izložba „Srpski kraljevski portreti”

Advertiser Serbia6. februara 2020.

IVANA BOGDANOVIĆ iz Represent Communications dobitnica prestižne nagrade magazina PC Press

Advertiser Serbia5. februara 2020.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2019/20] ADORJAN KURUCZ, Homepage.Creative.Digital.: „Jako cenim kampanje koje imaju gerilsku notu, koje „hakuju“ postojeće, razmrdavaju ustaljeno“

Advertiser Serbia4. februara 2020.