Agencije

MITJA TUŠKEJ, vođa modula DIRECT MEDIA AKADEMIJE 2018: „Brendovi moraju biti FOKUSIRANI na to što realno jesu“

Mitja Tuškej spada u vrhove savremene marketinške i advertajzing inteligencije u SEE regionu. Reč je o profesionalcu sa višedecenijskom karijerom u kojoj je vertikalno integrisao znanja i veštine iz različitih segmenata teorije i prakse marketinga. Ove godine na Direct Media Akademiji Mitja Tuškej će voditi edukativni modul koji je vrlo značajan i posvećen razvoju savremenog brend menadžmenta i to u njegovoj strateškoj dimenziji…MUST SEE za sve koji imaju ambiciju da saznaju nešto novo i važno kada je reč o strateškom upravljanju brendovima

 

Za početak, molimo vas da predstavite modul koji ćete voditi na predstojećoj DIRECT MEDIA AKADEMIJI: koji je naziv modula, koje su teme i ko su njihovi predavači? Koji su edukativni sadržaji svake od pojedinačnih tema koje će polaznici biti u prilici da prate ove godine?

– Naziv mog modula je Brending i marketinška strategija brenda. U modulu ćemo prolaziti kroz većinu bitnih tematika, koje su kod pripreme strategije određenog brenda danas bitne. Možda na prvi pogled ne zvuči baš atraktivno ali postoji jedna bitna činjenica:

svet oko nas danas se toliko brzo menja, menja se tehnologija, menjaju se trendovi, menja se razmišljanje svih nas kao potrošača, menjaju se naše navike – a strategije brendova više manje rade se još uvek po principima koje smo upotrebljavali pre deset i više godina.

U mom modulu radićemo baš na tim stvarima. Udubićemo se u to kako uhvatiti trenutak, kako u tom trenutku što jasnije ustanoviti šta znači određeni brend potrošačima, ko su potrošači kojima naš brend nešto znači, da bi što jasnije shvatili ono što je bitno u odnosu između našeg brenda i potrošača. Radićemo na tome da naučimo kako „izračunati“ jačinu tog odnosa i kako pronaći one elemente koji stvaraju priču brenda koja će privući u „saradnju“ sa brendom prave potrošače. Radićemo na tome da ustanovimo koji su pravi potrošači našeg brenda, koja je prava i istinita ciljna grupa za naš brend.
Reč koju će polaznici DM Akademije čuti sigurno barem sto puta 😊 će biti fokus. To je jedna od najbitnijih stvari u brendingu danas!

Brendovi moraju biti fokusirani na to što realno jesu, na svoju priču koja je fokusirana na priču njenih potrošača.

Brendovi moraju biti fokusirani na svoju ciljnu grupu, koja se danas mora definisati drugačije nego juče, ne po demografskim kriterijumima, nego po njenom životnom stilu. I na tome ćemo raditi na Akademiji. Ići ćemo i dalje sve do kanala komunikacija. Uz fokus na svoju realnost i uz fokus na stvarno pravu ciljnu grupu danas brendovi moraju biti fokusirani i na to da šalju na tržište poruke kroz komunikacijske kanale i medije koji imaju kod ciljne grupe brenda što većo afinitet. I tu unutar različitih životnih stilova postoje ogromne i za svaki brend jako bitne razlike. Sve to će nas voditi do toga da ćemo jasno upoznati kako danas brendovi moraju da komuniciraju sa svojim ciljnim grupama bitno drugačije nego su to radili juče. Danas živimo u svetu digitalnog, u svetu društvenih mreža … pa i u svetu u kojem još uvek rade komunikacije i na drugim kanalima komunikacija, kojih ima ogroman broj. I ta činjenica stvara probleme brendovima. Zbog toga ćemo i o tome pričati. I ne samo pričati nego i obrađivati problematiku postavljanja strategije brenda u uslovima današnjeg dana na radionicama…
Koncept modula je rađen po principu uči – treniraj – uradi (learn, practice, implement). To znači, da će program biti sastavljen od predavanja, kejsova i ’fizičkog’ rada. Polaznici Akademije će na bazi svega što je potrebno za izradu brenda i raditi na tome da za određeni brend urade pravu strategiju. I pošto je u brendingu dana bitan fokus, i predavači će biti fokusirani. Sanja Lalević i ja ćemo biti jedini predavači, mentori timovima i ujedno biti polaznicima na raspolaganju sve vreme.

Kome su namenjeni edukativni sadržaji mudula koji ćete voditi i koji su ciljevi edukacije?

Cilj modula je osnaživanje polaznika u njihovim nastojanjima da uhvate novi talas i savladaju trendove u intimnoj komunikaciji između brenda i ciljne grupe.

Program je namenjen marketing stručnjacima koji se bave brendingom (direktori marketinških odeljenja, risrčeri, brend menadžeri, pa i studenti treće i četvrte godine fakulteta) i svima koji imaju interes da saznaju kuda ide brending danas i gde će biti sutra.

Uputite poziv svim potencijalnim polaznicima, odnosno preporučite ovogodišnju DIRECT MEDIA AKADEMIJU

– Sa Sanjom vas čekamo puni pozitivnog uzbuđenja 😊. Daćemo vam sve svoje znanje i iskustva koja će vas voditi kroz priče koje žive brendovi zajedno sa njihovim zaljubljenicima, vernim potošačima.

 

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Uskoro u Zagrebu PRpitch, 2. konferencija o odnosima s javnošću za preduzetnike i zanatlije

Advertiser Serbia18. septembra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] DAWID SZCZEPANIAK, izvršni kreativni direktor i partner VMLY&R Poland: Oglašavanje će nastaviti da prelazi sa „poruke“ na „povezivanje“

Advertiser Serbia17. septembra 2019.

Istraživanje HURA-e i Ipsosa dokazalo kontinuiran rast pozitivne percepcije oglasa među Hrvatima

Advertiser Serbia17. septembra 2019.

BORISLAV MILJANOVIĆ, Represent System: Kuda ide content marketing i šta ćemo posle kraha društvenih mreža?

Advertiser Serbia17. septembra 2019.

Mladi besplatno na SEMPL

Advertiser Serbia16. septembra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] RICCARDO FREGOSO, izvršni kreativni direktor McCann Paris: „Advertajzing je mrtav, živeo advertajzing…ma šta mi odlučili“

Advertiser Serbia15. septembra 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #7: Dobro došli u El Dorado – OOH 90-ih

Advertiser Serbia11. septembra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] ANDREA HENAO, Direktorica 360 Agency: „Budućnost oglašavanja treba da bude održivija“

Advertiser Serbia11. septembra 2019.

Produžen rok za prijave na takmičenje Young Drummers 2019

Advertiser Serbia10. septembra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] RENA EFFENDI, fotografkinja National Geographic: „Verujem u bazičnu snagu vizuelnog pripovedanja”

Advertiser Serbia9. septembra 2019.

IGOR ČERNIŠEVSKI, Direct Media United Solutions: „DIMAQ sertifikat svedoči o vašim znanjima i kompetencama u oblasti digitalnog marketinga i priznat je u celoj Evropi“

Advertiser Serbia7. septembra 2019.

HUOJ: Javni poziv za prijave radova na 5. takmičenje za studentsku nagradu Mlada nada

Advertiser Serbia6. septembra 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #6: (Stvarnost) kroz ram bilborda

Advertiser Serbia5. septembra 2019.

Poznat žiri za nagrade Sempler

Advertiser Serbia5. septembra 2019.

Osmi Creative Express – „Timski rad za najbolje kreativne rezultate”

Advertiser Serbia3. septembra 2019.