Agencije

MARKO KOSOVAC, Plus Media: „AcademIAA predstavlja jedinstveni izvor znanja za mlade profesionalce u oblasti marketinga“

Razgovarali smo sa Markom Kosovcem, Managing Director Plus Media, o ovogodišnjoj IAA akademiji u okviru koje je on koordinator modula pod nazivom Mediji

 

_____________________________________________________________________________________
UVOD. Edukativni projekat AcademIAA, koji treću godinu zaredom organizuje srpski ogranak IAA, počeće 7. septembra i trajati do 14. decembra. Svakog petka i subote, 35 polaznika biće u prilici da odsluša predavanja i učestvuje u radionicama koje će voditi naši najbolji stručnjaci u oblasti marketinških komunikacija. Sedam modula vode koordinatori: Istraživanje – Predrag Kurčubić (Managing Director, Ipsos Strategic Marketing); Biznis – Katarina Šibalić (Marketing Director, Strauss Adriatic); Kreativa – Anja Radulović (Creative Director, Leo Burnett); Mediji – Marko Kosovac (Managing Director, Plus Media); Digital – Sanja Lalević Cvetković (Head of Digital, Direct Media); Inovacija – Ivana Davidov (Marketing Manager, Nordeus); All Stars – Tanja Petrović (Marketing Director, The Coca Cola Company). AcademIAA okuplja vrhunske profesionace na strani predavača i u okviru IAA Worldwide smatra se jednim od 3 najkvalitetnija i najsadržajnija edukativna projekta. Zbog toga je važno da, pored kvalitetnih predavača program upišu talentovani i vredni polaznici. To je razlog zbog kojeg se organizuju dva kruga selekcije (Slanje CV-a i motivacionog pisma, a onda testiranje kandidata). Prijave za program su već otvorene na zvaničnom sajtu academiaa.rs

Marko Kosovac
Managing Director, Plus Media
Diplomirani pravnik, srećno uhlebljen u medijskoj industriji već punih 16 godina. Prošao sve pozicije, počev od media asisitenta u agenciji Media S, preko pozicije media plannera do mid-manager pozicija u agenciji Direct Media. Te nakon 8 godina, 2010. godine dolazi na mesto managing directora Plus Media, afilijacije Mindshare za zemlje južno-istočnog Balkana. Vodi agenciju u Beogradu i koordinira rad svih regionalnih kancelarija u smislu odnosa sa jednim od najvećih global network igrača, Mindshare.
_____________________________________________________________________________________

Za početak, molimo vas da predstavite modul čiji ste koordinator: Koji je naziv modula, koje su teme i ko su njihovi predavači? Koji su edukativni sadržaji svake od pojedinačnih tema koje će polaznici biti u prilici da prate ove godine?

Sa radošću sam prihvatio poziv kolega iz IAA da budem koordinator modula MEDIJI u trećoj godini postojanja AcademIAA. Imajući u vidu da su vrhunski profesionalci iz ove oblasti vodili module u prethodne dve godine, bio je zaista veliki izazov odabrati dovoljno kvalitetne teme i predavače kako bi se održao visok nivo predavanja.

Promene u oblasti medija su konstatne i velike. Predavanja će pokušati da odgovore na sva važnija pitanja iz oblasti, počev od osnova, ali sa jasnim osvrtom na sve značajne trendove u medijskoj industriji.

Predavači i ove godine dolaze sa različitih strana, upravo iz razloga da se što bolje predstavi kompleksnost medija. Oni će težiti da polaznicima približe specifičnosti različitih vrsta medija, efikasne medijske komunikacije i izazove u oblasti medijskih istraživanja. Tokom trajanja modula, polaznici će imati priliku da čuju predavanja predstavnika velikih medijskih kuća, kolega iz medijskih agencija, odnosno istraživačkih agencija.

Kome su namenjeni edukativni sadržaji mudula čiji ste koordinator i koji su ciljevi edukacije?

Cilj je pre svega da, približavanjem tema, polaznici zavole medije i medijsku industriju. Da im bude podsticaj za dalje usavršavanje u ovoj oblasti, koja će svakako imati sve veći uticaj na lični i profesionalni život svih nas.

Uputite poziv svim potencijalnim polaznicima, odnosno preporučite na najbolji mogući način ovogodišnju IAA Akademiju

Sve ono što će polaznici imati prilike da nauče za nešto manje od 4 meseca predavanja je ono što smo mi, koji smo u ovom poslu duže od 15 godina, morali da učimo mnogo duži vremenski period.

AcademIAA predstavlja jedinstveni izvor znanja za mlade profesionalce u oblasti marketinga i mogućnost da sve ovo čuju i nauče od najboljih.

Zavidim mladima na ovakvoj mogućnosti i svim srcem ih pozivam da iskoriste jedinstvenu priliku za učenje i upoznavanje. 😊

 
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Bilbordi duž celog Marsa: ALMA QUATTRO proslavila 25 godina rada

Advertiser Serbia21. novembra 2019.

Konkurs za tradicionalna UEPS priznanja otvoren do 6. decembra

Advertiser Serbia21. novembra 2019.

SANJA PEŠIĆ, Generalna direktorka ALMA QUATTRO: Biti žena među ljudima

Advertiser Serbia20. novembra 2019.

Rađanje jedne zvezde: Nastanak kompanije ALMA QUATTRO

Advertiser Serbia19. novembra 2019.

Kompletiran program četvrtog DIABLOG-a

Advertiser Serbia18. novembra 2019.

Autorski članak KRISTINE MAKSIMOVIĆ, Represent Communications: Šta ni najiskusniji PR ne može da predvidi na eventu? LSPR iz ugla jedne polaznice

Advertiser Serbia14. novembra 2019.

KOMferencija: Iako kritikovani od mnogih, influenseri su nova generacija javnih ličnosti

Advertiser Serbia6. novembra 2019.

Na konferenciji DIABLOG o budućnosti influencers marketinga – Vrednost industrije do 2022. godine 15 milijardi dolara

Advertiser Serbia4. novembra 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #13: Prosto da pocrveniš

Advertiser Serbia1. novembra 2019.

Objavljen program Effie Awards 2020

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

McCann Beograd agencija godine u Srbiji

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Autorski članak TAMARE JOKANOVIĆ, Represent Communications: Golden Drum iz ugla jednog PR-a

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Proglašen pobednički tim takmičenja MarTech Challenge: Emitto najbolji mladi startap u oblasti marketinga!

Advertiser Serbia30. oktobra 2019.

Na četvrtom DIABLOG-u tema društvena odgovornost blogera i influensera

Advertiser Serbia29. oktobra 2019.

Agencija Grayling osvojila nagradu Global SABRE Awards za Global Public Affairs Agency za 2019. godinu

Advertiser Serbia28. oktobra 2019.