Agencije

Marketinški genijalac Thomas Kolster održao predavanje na Out Of The Box događaju u Zagrebu

Agencije

Poslednji u nizu Journal.hr Out Of The Box event održan je u četvrtak, 30. maja, u ugodnom ambijentu i atmosferi Hotela Canopy By Hilton Zagreb

 

Journal.hr Out Of The Box eventi zamišljeni su kao poslovno druženje na kojima se predstavljaju “out of the box” govornici, ideje i na kojem se povezuju ljudi iz poslovnog sveta.

Ovog puta centralna ideja eventa jeste pojam održivost pa je u goste došao čovek koji pojam živi, neguje, proširuje i aktivno praktikuje u svom profesionalnom radu – Thomas Kolster. Poznat kao pionir dobrog delovanja u svetu oglašavanja, to je čovek s misijom koja postaje rastući pokret. Skovao je termin Goodvertising, zgodnu i na prvi pogled šarmantnu igru rečima ali koji iza sebe nosi opsežno polje komunikacije. Goodvertising je i naziv knjige koja istražuje dobro u komunikaciji i kako ga ostvariti zauvek.

Thomas Kolster savetuje mnoge klijente širom sveta, u svim industrijama; od IKEA-e, Ogilvy-ja, SOS-ovih dečijih sela do malih početnika. Kada situacija od njega to traži on svoje savete pretvara u kampanje. A sve s predznakom Goodvertising-a. Upravo zbog njegovog delovanja jedan od vodećih svetskih medija Huffington Post prozvao ga je Inspirational Leader tj. inspirativnim vodičem.

Održivost je pojam koji je bitan ne samo kao zanimljiva ideja koju treba podržati, već i kao način profesionalnog delovanja i života i drugim većim kompanijama, upravo u onim u kojima Thomas Kolster uspešno sprovodi Goodvertising kampanje.

null

null

Industrija koja u percepciji javnosti nosi predznak najtvrđe i beskompromisne sigurno je ona duvanska. Ali održivost kao poslovni postulat i jedna od krucijalnih elemenata poslovanja prepoznata je i kod najvećih kompanija. Održivost i duvanska industrija možda ne idu na ruku pod ruku ali André Calantzopoulos, glavni izvršni direktor Phillip Morris International, ističe da itekako mogu, a i moraju biti održiva kompanija – „Ali pod uslovom da poduzimamo sve moguće korake kako bismo u potpunosti zamenili cigarete boljim alternativama za punoletne pušače koji bi inače nastavili da puše, tako da rešavamo izazove u našem lancu vrednosti i iskoristimo priliku za davanje dodane vrednosti društvu„.

Održivost čine mnoge stvari i mnogi detalji procesa. Neki od njih su reciklaža, briga o očuvanju te korišćenju voda i okoline. Tako je uspostavljena inicijativa za recikliranje korišćenih IQOS uređaja; CIRCLE (Central Inspection and Recycling for Closed Loop Economy) reciklirajući vraćene uređaje prema najvišim industrijskim standardima. Fabrika u Brazilu dobila je 2018. godine sertifikat organizacije Alliance for Water Stewardship (ASW), dok je cilj kompanije da do 2025 sve fabrike budu sertifikovane prema AWS standardu. Bitno je istaći da je PMI već petu godinu zaredom na vrhu CDP-ove liste za klimatske promene za svoju sveobuhvatnu akciju smanjenja emisija gasova staklene bašte i ublažavanja klimatskih promena te transparentnost izveštavanja.

Činiti dobro u i kroz velike kompanije sada se čini više nego ikada bitnijim. Posebno nakon UN Global izveštaja. Upravljanje društvenim uticajem, smanjenje uticaja na okolinu te doprinos ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija ključni su trenuci ponašanja održivosti velikih kompanija, a kreativci i profesionalci poput Thomasa Kolstera samo doprinose u jačanju svesti i boljem sprovođenju tog cilja.

null

null

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Cannes Lions 2019: Proglašeni dobitnici nagrada u kategorijama Outdoor, Design, Print & Publishing, Health & Wellness i Pharma

Advertiser Serbia18. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] MCCANN ZAGREB: „Mrlja“ za GORENJE

Advertiser Serbia18. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] STUDIO SONDA: „Elan W Studio kolekcija“ za ELAN

Advertiser Serbia17. juna 2019.

Danas počinje Cannes Lions 2019

Advertiser Serbia16. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] MCCANN BEOGRAD: „Srbija je neXt inspiracija“ za NEXT (The Coca-Cola Company)

Advertiser Serbia16. juna 2019.

26. GOLDEN DRUM Festival otvoren za prijavu radova i registracije

Advertiser Serbia14. juna 2019.

[TEMA MESECA – Cannes Lions 2019] VLADIMIR MITROVIĆ, Ovation BBDO: „Preduslov razigravanja u advertajzingu je utemeljen brend identitet“

Advertiser Serbia13. juna 2019.

Dodeljene četiri srebrne i četiri bronzane EFFIE nagrade

Advertiser Serbia13. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] HOMEPAGE.CREATIVE.DIGITAL.: „Postani Saradnik za RRP“ za FILIP MORIS

Advertiser Serbia13. juna 2019.

[TEMA MESECA – Cannes Lions 2019] IGOR MLADINOVIĆ, Imago Ogilvy: „Mi smo prije tri godine dokazali da je moguće i donijeli prvog Lava u Hrvatsku“

Advertiser Serbia12. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] MCCANN BEOGRAD i UM BEOGRAD: „Maxi pijaca – voće i povrće“ za MAXI (Delez Srbija)

Advertiser Serbia12. juna 2019.

21. SEMPL, GREG SATELL: „Problem je suštinski pokretač inovacija“

Advertiser Serbia12. juna 2019.

Koliko smo bili društveno odgovorni u prvom kvartalu ove godine?

Advertiser Serbia11. juna 2019.

[TEMA MESECA – Cannes Lions 2019] JANA SAVIĆ RASTOVAC, McCann Beograd: „Grand Prix for Good i Glass Award na festivalu Eurobest ukazali su nam kanski put za kampanju Neželjena“

Advertiser Serbia11. juna 2019.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] STUDIO SONDA: „Kolekcija Piquentum Sv. Vital“ za VINSKI PODRUM BUZET

Advertiser Serbia11. juna 2019.