Agencije

MARIJA JOKSIMOVIĆ: „Globalni igrači poput Gugla pomeraju granice digitalnog prisustva pa je važno razumeti kako ga korisnici percipiraju i koriste“

Razgovarali smo sa Marijom Joksimović, Managing Director-icom SVA New Concept, o ovogodišnjoj IAA akademiji u okviru koje je koordinator edukativnog modula Digital

 

_____________________________________________________________________________________
AcademIAA 2020, edukativni program u organizaciji udruženja IAA Srbija, ove godine biće realizovana po peti put, pod sloganom Update Yourself, ali u izmenjenom onlajn formatu, u periodu od 29. oktobra do 3. decembra.

Polaznici će svakog četvrtka od 18.00 do 20.00 časova imati priliku da putem onlajn platforme čuju eminentne domaće i strane predavače, raspoređene u pet modula čiji su koordinatori: Marija Matić, VIDA (MEDIJI), Svetlana Ćopić, NO AGENCY (KREATIVA), Marijana Agić Molnar (ISTRAŽIVANJA), Marija Joksimović, SVA New Concept (DIGITAL) i Andreja Milkić, Leo Burnett (BIZNIS) .

Organizator posebno naglašava da ove godine polaznici neće prolaziti proces selekcije – dovoljno je da se jednostavno prijave.
_____________________________________________________________________________________

Za početak, molimo vas da predstavite modul čiji ste koordinator: Koji je naziv modula, ko su predavači, koje su teme i koji su edukativni sadržaji svake od pojedinačnih tema?

– Ovogodišnji Digital modul biće zanimljiv jer će u potpunosti biti realizovan u online okruženju. Trenutna globalna situacija je nametnula nove modele ponašanja i naterala brendove da se više okrenu digitalnim tehnologijama i digitalnim medijima.

Predavači će, svako iz svog ugla, predstaviti prednosti digitalnih aspekata u svakodnevnom poslovanju. Modul će otpočeti predavanjem na temu „Kako se snaći u digitalnom svetu“ na kome ću zajedno sa koleginicom Verom Radanović (Head of Digital, Media House) pričati o odabiru digitalnih kanala za brendove. Ova tema je prilično široka posebeno ako uzmemo u obzir koji sve kanali komunikacije postoje u digitalnom etru. Osnova svakog dobrog planiranja je da se na samom početku izaberu pravi kanali kroz koje želimo da komuniciramo kao i da način komunikacije prilagodimo svakom od njih. Nakon toga će Ljiljana Vučetić (Media and Digital Marketing Manager Srbija, Molson Coors) da približi kako se brendovi pozicioniraju na digitalu i kako se adaptiraju usled epidemije. Brend komunikacija kroz digital kanale je specifična i razlikuje se od drugih medija, ali i dalje prati istu strategiji što je posebno važno u ovoj situaciji sa globalnom pandemijom. Za kraj modula ostavili smo prostor za Momčila Radovanovića (Agency Development Manager Adriatics, Google) da predstavi načine na koji koristimo podatke i kako komuniciramo na globalnim platformama kao što je Jutjub. Globalni igrači poput Gugla pomeraju granice digitalnog prisustva pa je važno razumeti kako ga korisnici percipiraju i koriste i kako brend to može da iskoristi na najbolji način.

Koji su glavni edukativni ciljevi modula čiji ste vi koordinator i kome je ova edukacija namenjena?

– Ideja ovogodišnjeg Digital modula je da se iz više uglova sagleda prisustvo brendova na digitalnim kanalima, kako odabrati prave kanale i postaviti strategiju, kako se radi media planiranje, koliki je značaj podataka i kako YouTube kao vodeća video platforma doprinosi brendovima.

Modul je namenjen pre svega brendovima koji žele da razviju i unaprede svoje prisustvo na digitalnim platformama, a potom i svima onima koji žele da nauče više o medija planiranju u digitalu.

Uputite poziv svim potencijalnim polaznicima, odnosno preporučite ovogodišnju IAA Akademiju

– AcademIAA 2020 je kvalitetan i edukativan program u okviru koga će biti predavanja iz različitih oblasti raspoređena u pet modula: Biznis, Kreativa, Istraživanja, Digital i Mediji. Dobra vest je da ove godine ne postoji proces selekcije za polaznike tako da pozivam sve koji su zainteresovani za ove teme da se prijave.

 
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Jesenja doza edukacije u Represent Communications: Dva nova edukativna programa

Advertiser Serbia18. novembra 2020.

Junior adventures postaje sveobuhvatan portal korisne zabave za decu

Advertiser Serbia18. novembra 2020.

Objavljen prvi regionalni deepfake muzički spot

Advertiser Serbia14. novembra 2020.

Prkosna čuvarkuća Erigeron canadensis

Advertiser Serbia14. novembra 2020.

SVETLANA ĆOPIĆ: „Kreativnost je verovatno neophodnija i važnija nego ikada i potrebni su joj podrška i podsticaj“

Advertiser Serbia2. novembra 2020.

JOVANA SIMIĆ: Covid-19 komunikacija – Stara dobra normalnost

Advertiser Serbia28. oktobra 2020.

Ako ne može publika Beogradskoj filharmoniji, može Beogradska filharmonija publici

Advertiser Serbia27. oktobra 2020.

ANDREJA MILKIĆ: „Ove godine u okviru Biznis modula želimo da razumemo kako se globalna i lokalna ekonomija menjaju“

Advertiser Serbia26. oktobra 2020.

Kreativna podrška prodaji magazina LiceUlice

Advertiser Serbia26. oktobra 2020.

MARIJA MATIĆ: „Modul Mediji u okviru ovogodišnje AcademIAA bavi se aktuelnim trenutkom i pre svega uticajem pandemije na medije i medijsku industriju globalno i lokalno“

Advertiser Serbia25. oktobra 2020.

Represent Communications je zvanična agencija CEFTA sporazuma

Advertiser Serbia21. oktobra 2020.

Proglašeni dobitnici osmog SoMo Borca

Advertiser Serbia8. oktobra 2020.

Kako je Covid-19 stavio tehnologije u fokus poslovanja? Direct PERSPECTIVE Talks webinar u petak, 9.oktobar u 12h

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.

SAATCHI & SAATCHI HRVATSKA osvojio Srebro na Cresta Awards

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.

Komparativna analiza konzumacije medija u regionu u vreme COVID-a – Četvrtak, 8.oktobar WeCann Live webinar

Advertiser Serbia6. oktobra 2020.