Ljudi

Manja Grčić preuzima rukovođenje operacijama Antena Grupe za Srbiju i Crnu Goru

U svojoj novoj ulozi, Manja će realizovati strategiju za tekuće medijske poslove zemaljskih kanala Prva, Prva Crna Gora, kablovskog kanala Prva Plus kao i digitalni pristup portfoliju, uključujući internet strane www.prva.rs i www.vice.com/rs

Grčićeva će i dalje rukovoditi korporativnim i regulatornim poslovima Antena Grupe u Jugiostočnoj Evropi.

Piter Ajnstajn će u okviru Antena Grupe biti zadužen za vođenje novih globalnih poduhvata. U okviru svojih dužnosti, Piter će razvijati geografsko širenje investicija i tako dovesti nove digital i medija poduhvate sa svetskog i evropskog tržista u kojima trenutno posluje Antena.

Pit Smit, generalni direktor Antena Grupe, zahvalio se gospodinu Ajnštajnu na dosadašnjem doprinosu kompaniji i izrazio svoju uverenost da će kao iskusan profesionalac u medijskim poslovima nastaviti da pravi nove poslovne poteze važne za globalni rast Grupe.

Nastavićemo da širimo našu ponudu TV kanala i digitalnih sadržaja na ovom tržištu i uveren sam da će Manja, svojim velikim iskustvom u regionalnim medijskim poslovanjima, ubrzati naš dalji rast u Jugiostočnoj Evropi. Oba ova imenovanja poklapaju se sa strategijom naše korporacije koja želi da iskoristi nove poduhvate i poslovne mogućnosti kako regionalno tako i globalno”, rekao je Pit Smit, generalni direktor Antene.

Skorija širenja Antena grupe uključuju otvaranje muzičke televizije i četiri muzičke radio stanice u Rumuniji 2014, a sve na osnovu prethodnog uspeha sa televizijama PRVA Crna Gora, Planet TV u Sloveniji i PRVA u Srbiji.


 

Antena grupa

Antena grupa je međunarodna korporacija za medije i zabavu koja posluje širom Evrope, Severne Amerike i Australije. Kancelarije im se nalaze u Amsterdamu, Londonu, Atini I Njujorku, a distribucijski sadržaj u preko 40 zemalja.

Osnovana 1989, Antena poseduje i posluje sa portfolijom medijskih sadržaja preko raznih tehnoloških platformi, uključijući vodeće komercijalne distributere, tematske kanale, digitalni medij, audio-vizuelne produkcije, izdavaštvo i srodan sadržaj. Sadržaj I kanali sa Antene prenose se mrežama među kojima su Time Warner Cable, DISH, Foxtel i Unity Media. Antena investira u probran medijski sadržaj I sredstva za distribiciju i tako obezbeđuje visok prihod po investiciji svojom ekspertizom upravljanja u kombinaciji sa produkcijskim i marketinškim veštinama. Kao deo novijih investicija, Antena je pretvorila Prvu TV u tržišnog lidera među srpskim komercijalnim televizijama, preuzevši od News Corporation nekadasnju free-to-air mrežu Fox Televizije. Ona je 2011. proširila brend Prve do Crne Gore, gde je stekla Pro TV/FM i od nje izgradila drugi po veličini gledanosti kanal u zemlji. U Sloveniji, Antena je ove godine stvorila zajednički poduhvat sa Telekomom Slovenije da vode i razvijaju Planet TV, koji je u poslednjih 6 meseci duplirao broj svojih gledalaca. 2014. Antena grupa je završila preuzimanje od nemačke grupe ProSiebenSat.1 Kiss TV, prve muzičke televizije Rumunije, kao i četri radio stanice.

Ostali uspešni poduhvati uključuju TV i produkcijski sadržaj, digitalni medij, radio, muziku i izdavaštvo. Uspešna strategija investiranja je i Nova TV u Bugarskoj, koju je Antena kupila za 3.6 miliona dolara 2000, a 2008 prodala za 620 miliona evra, što je jedan od najvećih prihoda po investiciji ikad ostvarenih u evropskom medijskom sektoru.
Antena grupa je kompanija u privatnom vlasništvu porodice Kirijaku. Osim medijskim poslovima, Kirijaku porodica takođe ima znatna ulaganja u špediciji preko Athenian Holdingsa, koji se bave špedicijom nafte. Teo Kirijaku je generalni direktor Antene.​

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Ljudi

Preminuo direktor lista Danas Dušan Mitrović

Advertiser Serbia20. oktobra 2020.

NEVENA RAŠIĆ, Avon: „Vreme je da pokažemo da smo moderan i odvažan beauty brend“

Advertiser Serbia18. oktobra 2020.

Mario Aunedi Medek novi predsednik Hrvatske udruge za odnose s javnošću

Advertiser Serbia15. oktobra 2020.

Marko Albunović postavljen za novog v.d. glavnog urednika Politike

Advertiser Serbia1. oktobra 2020.

Švajcarski sud: Mediji u Srbiji objavili neistine o Draganu Šolaku

Advertiser Serbia28. septembra 2020.

JELENA MIKIĆ: Recept za zadovoljnog i srećnog radnika postoji

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

Osnivač Lidla najbogatiji Nemac

Advertiser Serbia21. septembra 2020.

Bezos prvi čovek sa bogatstvom većim od 200 milijardi dolara

Advertiser Serbia27. avgusta 2020.

Upravni odbor RTS-a nije izabrao generalnog direktora

Advertiser Serbia19. avgusta 2020.

Bojan Kočovski imenovan za novog direktora agencije McCann Skopje

Advertiser Serbia11. avgusta 2020.

Bogatstvo Zakerberga premašilo 100 milijardi dolara

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.

Apple-ov direktor marketinga Phil Schiller odlazi sa te pozicije

Advertiser Serbia6. avgusta 2020.

JOVANA SIMIĆ, Ovation BBDO: Cancel Culture i brendovi

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

MARIJA MATIĆ: „VIDA je najmoćniji kanal advertajzing komunikacije koji je do sada postojao“

Advertiser Serbia27. jula 2020.

Jeff Bezos u jednom danu bogatiji za 13 milijardi dolara

Advertiser Serbia22. jula 2020.