Agencije

LEO BURNETT i VIP MOBILE donose prvi Euro Effie u Srbiju!

BRISEL – Na svečanosti Effie Awards Europe održanoj u Briselu, beogradska agencija Leo Burnett osvojila je EURO EFFIE za kampanju BUDI NEO klijenta Vip mobile, u kategoriji Best of the Best Europe. Ovo je prva nagrada ove vrste koja je dodeljena marketinškoj kampanji kreiranoj u Srbiji

 

Radi se o posebnom takmičenju koje je ustanovljeno povodom 50 godina postojanja Effie Awards i u okviru koje se mogu prijaviti isključivo radovi koji su osvojili Zlato ili Grand Prix na nacionalnim Effie takmičenjima (24 zemlje u Evropi).

Mi smo druga priča u svakoj oblasti našeg poslovanja i to se ogleda u našim proizvodima, uslugama, u odnosu prema korisnicima i u načinu na koji komuniciramo sa javnošću. U oblasti komunikacija smo u proteklim godinama osvajali mnogobrojne lokalne i regionalne nagrade na šta smo izuzetno ponosni. Ipak, posebna je čast kada se naš rad prepozna i nagradi veoma prestižnim evropskim priznanjem kakvo je Euro Effie, jer potvrđuje da je način na koji komuniciramo jednako efikasan koliko i kreativan i prema evropskim, a ne samo lokalnim kriterijumima“, izjavio je Dejan Turk, CEO Vip Mobile i A1 Slovenija.

null

Effie nije samo jedan u nizu marketinških trofeja. To je globalna inicijativa koja podržava tržišne komunikacije kao delotvorno marketinško sredstvo. Effie Awards donosi precizna i jasna merila pokazujući da se ulaganje u marketing isplati, i tako predstavlja najbolji vid promocije marketinške industrije, kao dokaz saradnje oglašivača i agencija u stvaranju i razvijanju uspešnih brendova.
Već tri godine ova nagrada se dodeljuje u Srbiji u organizaciji IAA Serbia (International Advertising Association). Do sada je dodeljeno samo jedno zlatno priznanje i to za kampanju BUDI NEO agencije Leo Burnett, oglašivača Vip mobile.

Uvek je dobro kada potvrdu o kvalitetu svog rada dobijete na internacionalnoj sceni, Leo Burnett Beograd je u svojoj dvadesetogodišnjoj istoriji osvojio mnoge značajne domaće i internacionalne nagrade, ali prvi Euro Effie koji donosimo u Srbiju predstavlja jedan od naših najvećih uspeha. Specifičnost ovog priznanja je što se kroz pažljivo određeni sistem žiriranja nagrađuje kreativnost koja stvara poslovne rezultate. Ova nagrada je ujedno i prizanje za dosegnuti nivo profesionalne saradnje i međusobnog poverenja kompanije Vip Mobile i naše agencije. Čestitam timovima na ovom velikom uspehu“, istakao je Anđelko Trpković, CEO Publicis Groupe Adriatic.

Evropski žiri sastavljen od marketing stručnjaka iz cele Evrope dodelio je ovoj kampanji Srebrno priznanje i na taj način potvrdio odluku žirija Effie Awards Serbia 2018 da je upravo ova kampanja zaslužila najviše ocene. IAA Serbia (International Advertising Association) organizuje Effie festival u Srbiji od 2017. godine. Dodeljeno je više Bronzanih i Srebrnih Effie-ja, ali je jedino Zlato dodeljeno kampanji Budi Neo (kategorija Internet i telekomunikacije).

Srđan Bogosavljević, predsednik Žirija Effie Awards Serbia, ovim povodom je izjavio: „Effie Awards Serbia se pridružio velikoj Effie familiji 2017. godine i od tada sam imao privilegiju da predsedavam našim žirijem. Glavni napor nam je bio da u fokus stavimo efektivnost kampanja, podržan evidencijama o poslovnim rezultatima i ispunjenim ciljevima kampanje i da se držimo standarda ocenjivanja radova, zbog čega je Effie Awards postao tako prestižno priznanje. Vest da je naše jedino Zlatno priznanje za kampanju Budi Neo, oglašivača Vip Srbija i agencije Leo Burnett, nagrađeno na evropskom takmičenju, dvostruko me je obradovala. Prvo, jer je jedna naša kampanja prepoznata kao vrhunska u evropskom kontekstu, i drugo, jer me je uverila da smo uspeli sa našim žiriranjem da se uklopimo u standarde i ideje Effie, te da je ona kampanja koja je kod nas ocenjena kao najbolja, priznanje dobila i u najoštrijoj mogućoj konkurenciji na evropskom nivou.“

Effie Awards je priznanje koje se dodeljuje na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou agencijama i oglašivačima koji stoje iza uspešnih marketinških kampanja koje su ostvarile ili premašile postavljene ciljeve i na taj način rešile izazove pred kojima su se našli njihovi brendovi i kompanije. Podrazumeva precizna pravila, procedure i merenja i na taj način promoviše marketinšku industriju pokazujući da ulaganje u marketinško komuniciranje rezultira stvaranjem jakih brendova. www.effie.rs

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Rađanje jedne zvezde: Nastanak kompanije ALMA QUATTRO

Advertiser Serbia19. novembra 2019.

Kompletiran program četvrtog DIABLOG-a

Advertiser Serbia18. novembra 2019.

Autorski članak KRISTINE MAKSIMOVIĆ, Represent Communications: Šta ni najiskusniji PR ne može da predvidi na eventu? LSPR iz ugla jedne polaznice

Advertiser Serbia14. novembra 2019.

KOMferencija: Iako kritikovani od mnogih, influenseri su nova generacija javnih ličnosti

Advertiser Serbia6. novembra 2019.

Na konferenciji DIABLOG o budućnosti influencers marketinga – Vrednost industrije do 2022. godine 15 milijardi dolara

Advertiser Serbia4. novembra 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #13: Prosto da pocrveniš

Advertiser Serbia1. novembra 2019.

Objavljen program Effie Awards 2020

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

McCann Beograd agencija godine u Srbiji

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Autorski članak TAMARE JOKANOVIĆ, Represent Communications: Golden Drum iz ugla jednog PR-a

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Proglašen pobednički tim takmičenja MarTech Challenge: Emitto najbolji mladi startap u oblasti marketinga!

Advertiser Serbia30. oktobra 2019.

Na četvrtom DIABLOG-u tema društvena odgovornost blogera i influensera

Advertiser Serbia29. oktobra 2019.

Agencija Grayling osvojila nagradu Global SABRE Awards za Global Public Affairs Agency za 2019. godinu

Advertiser Serbia28. oktobra 2019.

Kolumna DARKA JOVANČIĆA, Digital Group Account Manager DIRECT MEDIA United Solutions: Da li možemo u potpunosti verovati veb-sajt analitici i zašto ne?

Advertiser Serbia28. oktobra 2019.

M2COMMUNICATIONS sa dva projekta u finalu za event godine na Eventiada IPRA festivalu u Moskvi

Advertiser Serbia28. oktobra 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #12: Kako banka opipava puls

Advertiser Serbia24. oktobra 2019.