Agencije

Kreativni direktor Twitter-a i direktor digitalnih medija Trampove predsedničke kampanje na Danima komunikacija

Tehnologija i kreativnost teme su šestog izdanja festivala na kojem se okupljaju stručnjaci za komunikaciju s tržištem

Festival Dani komunikacija koji će se održati od 12. do 15. aprila 2018.godine u Rovinju donosi primere svetskih kampanja koje su ostvarile veliki uticaj na industriju, ali i na način na koji konzumiramo medije te doživljavamo svet oko sebe. Na festivalu se promovišu dobre prakse, ali i propituju kontroverze koje pomeraju granice te utiču na percepciju industrije u javnosti. Na tom tragu prvi najavljeni govornici s kojima ćemo imati priliku da diskutujemo su globalni kreativni direktor Twitter-a, Jayanta Jenkins te direktor digitalnih medija predsedničke kampanje Donalda J. Trumpa, Brad Parscale.

Veliki je uspeh u Hrvatsku dovesti svetske lidere i stručnjake koji diktiraju trendove naše industrije pa sam posebno ponosna na ovogodišnji sastav govornika koji je zasigurno najjači do sada. Dani komunikacija jedinstvena su prilika da poslušamo šta imaju da kažu, propitujemo ih i postavljamo im pitanja, a pritom se odlično zabavimo uz društvo kolega i druženje u sunčanom Rovinju.” – izjavila je direktorica Dana komunikacija i direktorica programa festivala, Dunja Ivana Ballon najavivši da će nova imena i predavače od sada predstavljati na nedeljnom nivou.

Predsednik Uprave HURA-e Davor Bruketa posebno je istakao “Iz godine u godinu na festival dovodimo predavače koji pomeraju granice, a u istom tonu nastavljamo i 2018. Prošle godine ugostili smo stručnjake sa Univerziteta u Cambridgeu specijalizovane za big data psihologiju s kojima smo razgovarali kako odgovorno upravljati tim podacima, a ove godine razgovaraćemo s direktorom za digital Trampove kapanje kojem su real time data i social response pomogli da formiraju političke poruke. I jednima i drugima želimo da postavljamo pitanja. Raspravljamo o kontroverznim temama i najboljoj praksi.“

U rovinjski hotel Lone na Dane komunikacija od 12. do 15. aprila 2018. iz Sjedinjenih Američkih Država dolaze:

Brad Parscale, direktor za digitalne medije predsedničke kampanje Donalda J. Trampa
Na Danima komunikacija o Trampovoj kampanji govoriće jedna od njenih ključnih osoba, Brad Parscale. S gotovo 20 godina iskustva u strategijama digitalnih medija, Brad Parscale danas je predsednik kompanije Parscale Strategy koja se bavi političkim konsaltingom i digitalnim medijima za Fortune 500 najvećih američkih korporacija. U Rovinju će otkriti kako je Trampov tim privukao glasove neodlučnih birača koji su bili ključni za pobedu te kako su real time data i social response omogućili formiranje političkih poruka na način kakav pre nije primenjen ni u jednoj kampanji.

Jayanta Jenkins, glavni globalni kreativni direktor Twitter-a
Kao glavni globalni kreativni direktor Twitter-a, Jayanta Jenkins zauzima najvišu kreativnu poziciju u kompaniji. Redovno predaje na poznatim svetskim festivalima poput Cannes Lionsa, gde osvaja i top nagrade poput Outdoor Grand Prixa u Kanu 2017. Tokom svoje karijere radio je u poznatim oglašivačkim agencijama poput Wieden+Kennedy, TBWA\Chiat\Day te na funkciji globalnog kreativnog direktora oglašavanja za Apple/Beatsby Dre. U svome portfoliju ima nagrađivane projekte za Nike, Gatorade i Powerade te saradnju za slavnim sportskim zvezdama poput Kevina Duranta, Paytona Manninga i LeBrona Jamesa.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Agencije

Sve što treba da znate o novoj GDPR regulativi saznajte na seminaru HURA-e

Advertiser Serbia21. februara 2018.

Seminar prezentacijskih veština – Govori jasno i nosi znanje sa sobom

Advertiser Serbia20. februara 2018.

Produžene prijave za CROATIA EFFIE 2018

Advertiser Serbia20. februara 2018.

Na Dane komunikacija dolazi nagrađivani multimedijalni umetnik koji „crta pogledom“

Advertiser Serbia15. februara 2018.

DANKA TRBOJEVIĆ i IGOR ŽEŽELJ novi rukovodioci IAB Serbia

Advertiser Serbia14. februara 2018.

Natalia Wiechowski, višestruko nagrađivani marketinški stručnjak iz Dubaija dolazi u Zagreb

Advertiser Serbia13. februara 2018.

Kako su događaji organizovani u Srbiji od strane M2COMMUNICATIONS postali benchmark za BMW

Advertiser Serbia10. februara 2018.

Mr.Bingo, kojeg je Guardian prozvao „troll for hire“, dolazi na Dane komunikacija

Advertiser Serbia9. februara 2018.

EFFIE AWARDS 2018: Kreće trka za najbolje marketinške kampanje

Advertiser Serbia6. februara 2018.