Brendovi

Kompanija Nectar osnovala „Nije svejedno“ fondaciju

Brendovi

Kompanija Nectar, lider u preradi voća i proizvodnji voćnih sokova u Srbiji i u regionu, osnovala je „Nije svejedno” fondaciju čiji će fokus biti na projektima sa ciljem povećanja nataliteta u Srbiji, povratku dece prirodi i edukaciji i osnaživanju mladih iz oblasti agrarnog poslovanja

 

Prvi konkretan projekat fondacije u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, biće osnivanje savetovališta za vantelesnu oplodnju u domovima zdravlja i otvaranje centra za vantelesnu oplodnju kao i uspostavljanje besplatnog nacionalnog broja na kojem će građani moći da dobiju sve neophodne informacije i psihološku podršku u ovom procesu.

null

Ana Radun, zamenica generalnog direktora kompanije Nectar i predstavnik porodice Radun koja je od osnivanja 100% vlasnik kompanije, obratila se skupu kao Upravitelj fondacije i predstavila prvi projekat.
Kao porodična kompanija koja postoji pune dve decenije, verni smo „Nije svejedno“ filozofiji poslovanja i rukovodimo se ključnim rečima zdravo, kvalitetno, domaće. Društveno odgovorno poslovanje je uvek bila naša dodatna aktivnost, a sada, osnivanjem „Nije svejedno” fondacije želimo da na strateški i kontinuiran način ostavimo trag u oblastima u kojima možemo najviše da doprinesemo svojim trudom, sredstvima, znanjem i iskustvom”, rekla je Ana Radun na predstavljanju „Nije svejedno“ fondacije.

Svaki šesti par u Srbiji ima problem da prirodnim putem dobije potomstvo. Akcijom „Nije svejedno kad bebe dolaze”, zajedno sa Ministarstvom zdravlja, kompanija Nectar je rekonstruisala odeljenje za vantelesnu oplodnju klinike GAK Narodni front, i stvorila uslove da se višestruko poveća broj parova koji će imati šansu da ovaj proces obave u svojoj zemlji. Fondacija zajedno sa Ministarstvom, nastavlja delovanje u ovoj oblasti otvaranjem savetovališta za parove pri domovima zdravlja, ali i otvaranjem besplatnog nacionalnog broja za sve kojima je potreban savet ili prihološka pomoć a napravljen je i vodič za vantelesnu oplodnju koji će biti distribuiran u sve domove zdravlja. Uskoro će biti obezbeđeno i vozilo kojim će stručna lica moći da dođu i do onih kojima ova vrsta informacije ili stručnosti nije lako dostupna. Fondacija je uvezala sve činioce u ovaj projekat – Ministarstvo zdravlja, Udruženje „Šansa za roditeljstvo”, Centar za mentalno zdravlje Grada Beograda.

Pitanje vantelesne oplodnje od strateškog je značaja za nas. Tokom prošle godine nešto više od 3740 žena prošlo je postupak VTO. Nizom projekata trudili smo se da povećamo broj parova koji bi mogli da prodju kroz ovaj proces. Podigli smo starosnu granicu za ulazak u postupak sa 38 na 42 godine, a zajedno sa Nectarom rekonstruisali smo odeljenje VTO u GAK Narodni front. Sam proces nije jednostavan, zato je važno da parovi budu svesni da treba da se jave što ranije, čemu će doprineti otvaranje savetovališta odnosno projekat koji danas predstavljamo” – izjavio je Ferenc Vicko, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja i naznačio da će Ministarstvo zdravlja i dalje fokusirano raditi na temama koje su vitalne za povećanje nataliteta u Srbiji I lečenje neplodnosti.

Na događaju su predstavljene i druge dve oblasti u kojima će Fondacija razvijati čitav niz projekata i programa usmerenih na povratak prirodi koji će omogućiti deci da što više vremena provedu u prirodi, i na edukaciju u oblasti agrarnog poslovanja, kako bi se podelila znanja i kroz prakse i stipendije iz ove oblasti.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Coca-Cola neće odbaciti jednokratne plastične boce jer ih potrošači i dalje žele

Advertiser Serbia22. januara 2020.

Ovogodišnji Kopaonik biznis forum potvrđuje veliki regionalni značaj

Advertiser Serbia22. januara 2020.

Google pokreće online kurs za poslove u tehnološkom sektoru

Advertiser Serbia20. januara 2020.

Telenor uložio 210 miliona evra u ekonomiju Srbije

Advertiser Serbia17. januara 2020.

Pobuna u Indiji protiv najbogatijeg čoveka na svetu

Advertiser Serbia16. januara 2020.

Meksiko dobija marku piva „El Čapo“

Advertiser Serbia16. januara 2020.

Nestlé KitKat Gold uskoro u Evropi

Advertiser Serbia16. januara 2020.

Forma Ideale na prestižnom Sajmu nameštaja u Kelnu

Advertiser Serbia15. januara 2020.

Od 31. januara proizvodi moraju da imaju bar-kod ili QR kod

Advertiser Serbia14. januara 2020.

Usvojena nova pravila za zaštitu potrošača u EU

Advertiser Serbia10. januara 2020.

Svečano uručena nagrada pobednicima četvrtog „Ne prljaj. Nemaš izgovor! – IZAZOVA” SBB fondacije

Advertiser Serbia9. januara 2020.

PayPal preuzeo Honey Science Corporation za 4 milijarde dolara

Advertiser Serbia8. januara 2020.

Grad Beograd prodaje Sava centar i Beograđanku

Advertiser Serbia6. januara 2020.

Spotify zabranio političko oglašavanje u 2020

Advertiser Serbia30. decembra 2019.

Ćerka Brusa Lija tužila restoran zbog očeve fotografije

Advertiser Serbia27. decembra 2019.