Mediji

Kompanija Discovery Communications usklađuje poslovanje u zemljama EMEA regiona i imenuje novi rukovodeći tim

Mediji

Kompanija Discovery Communications reorganizuje strukturu svog regionalnog poslovanja širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike (EMEA) kako bi učvrstila svoju poziciju globalnog lidera u produkciji zabavnih programa širom svih ekrana i uređaja

U skladu sa tim Kasja Kieli (Kasia Kieli) je imenovana za predsednicu i generalnu direktorku za područje EMEA.

Kompanija Discovery je prethodnih godina širom područja EMEA ostvarila značajne investicije, počevši od preuzimanja Eurosporta i ostvarivanja prava prenosa vrhunskih sportskih događaja uljučujući Olimpijske igre u periodu 2018-2024, pa sve do novih digitalnih proizvoda namenjenih potrošačima, kao što je Dplay, koji sadrži popularne zabavne i sportske programe u Italiji, Norveškoj Švedskoj i Danskoj, kao i partnerstvo sa ProSiebenSat1 u Nemačkoj. Kompanija Discovery je takođe napravila i značajan napredak kada je u pitanju Eurosport Player – sportski striming servis dostupan korisnicima širom Evrope.

Kasja Kieli na čelu Evrope, Bliskog Istoka i Afrike

Kieli će na novoj poziciji unaprediti operativni model kompanije Discovery fokusiran na gledaoce i proizvode u regionu koji donosi najveće prihode. Ujedinjenjem poslovnih jedinica koje su ranije bile podeljene na Ujedinjeno Kraljevstvo, Nordijsku regiju, južnu Evropu i zemlje CEEMEA, jedinstveni liderski tim moći će da se fokusira na optimizovanje osnovne poslovne delatnosti kao i razvoj u novim oblastima.

Sa 17 godina iskustva u kompaniji Discovery, Kieli je prethodno rukovodila poslovnim operacijama širom 112 tržišta koja su činila poslovanje u CEEMEA regiji. Ona je i među najzaslužnijima za transformaciju poslovanja u ovom region, iz klasične distribucije kanala u uspešnu, lokalno značajnu organizaciju kakva je danas, i koja nudi gledaocima TV na pretplatu i bez pretplate kao i digitalne proizvode na dva kontinenta.

Žan-Bri Peret, direktor i predsednik kompanije Discovery Networks International je izjavio: “Kasja je pokazala sjajnu viziju i odlučnost, kao i stručnost bez premca u rukovođenju verovatno najsloženijim i najraznolikijim regionom na svetu. EMEA predstavlja naš najveći region kada su u pitanju prihodi, takođe je bio u fokusu značajnih investicija u prošlosti, ali i velikih ambicija u budućnosti. Nemam dilemu kada je u pitanju snažno i efektivno rukovodstvo koje sprovodi Kasja, i verujem da ćemo biti u prilici da gledamo kako naša ujedinjena EMEA organizacija nastavlja sa rastom u nove visine i na nezamislive načine.”

Kasja Kieli, predsednica i generalna direktorka kompanije Discovery za područje EMEA ovom prilikom je izjavila: “Pridružila sam se kompaniji Discovery 2000. godine zato što sam volela ovaj brend, verovala sam u njegove vrednosti i mogućnosti koje je pružao. I dalje delim isto to uzbuđenje sa milionima gledalaca koji svakog dana prate naše programe kako bi se zabavili, inspirisali i oduševili. Sada, nakon 17 godina, moja vera u Discovery je jača nego ikada. Ovo je uzbudljiv period u kojem možemo našim fanovima da ponudimo toliko novih načina da učestvuju u sadržaju koji vole, zahvaljujući všestrukim partnerstvima, platformama i uređajima.”

Izgradnja medijske kompanije naredne generacije sa fokusom na publiku

Kao deo novog koncepta poslovanja, Kieli je najavila novi liderski tim kompanije Discovery u zemljama EMEA, uključujući proširen spektar ovlašćenja za Marinelu Soldi i Džejmsa Gibonsa.

• Marinela Soldi preuzima poziciju proširenu ulogom strateške direktorke u zemljama EMEA kao i mestom generalne direktorke za južnu Evropu. Soldi nastavlja da rukovodi poslovima koji su u vezi sa televizijom na pretplatu i bez pretplate kao i digitalnih servisa sa lokalnim upravljačkim timovima u Španiji, Italiji, Francuskoj i Portugalu. Takođe, Soldi će biti zadužena za novu oblast -Consumer Insights & Product Development kao i za organizaciju sadržaja za zemlje EMEA i Discovery Networks International. Ova proširena uloga će omogućiti da njen inovativni duh, strategijsko razmišljanje, kreativno liderstvo i poslovne sposobnosti budu zastupljeni širom čitave organizacije.

Novo rukovodstvo kompanije Discovery u Ujedinjenom Kraljevstvu/Irskoj, Australiji i na Novom Zelandu

• Džejms Gibons postavljen je za generalnog direktora za područje Ujedinjenog Kraljevstva/Irske, Australije i Novog Zelanda, ali i na čelo Komercijalnog razvoja u zemljama EMEA. Na novoj poziciji, Gibons upravlja tržištem Ujedinjenog Kraljevstva koje je bitno središte kompanije Discovery i sastoji se od 14 brendova koji svakog meseca dosegnu do 26 miliona ljudi. ¬¬¬On će raditi na osnovama koje je uspešno izgradio postojeći tim u Ujedinjenom Kraljevstvu i tragaće za novim mogućnostima za razvoj ovog ključnog tržišta. Takođe, u njegovoj nadležnosti sada su i Australija i Novi Zeland. Ono što je iniciralo ove dodatne promene su sličnosti u kulturama, demografski sastav, jezik i programske strategije. Gibons takođe postaje nadležan za razvoj postojećih, ali i uspostavljanje novih komercijalnih prilika i mogućnosti za poslovni razvoj širom EMEA.

• Već više od 18 godina Gibons je deo kompanije Discovery, i za to vreme je radio na različitim upravljačkim pozicijama širom sveta. Poslednja nadležnost mu je bila generalni direktor za nove poslove i direktor proizvodnje i razvoja poslovanja za CEEMEA region.

###


O kompaniji Discovery Communicatons

Discovery Communications (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) zadovoljava znatiželju i podstiče angažovanost svojih najvernijih fanova velikim brojem ne-igranih, dečijih i sportskih programskih brendova. Sa 3 milijarde gledalaca koji prate Discovery portfolio koji je dostupan kao besplatna ili TV platforma dostupna uz pretplatu u više od 220 zemalja i teritorija, Discovery portfolio čine globalni brendovi kao što su Discovery Channel, TLC, Investigation Discovery, Animal Planet, Science and Turbo/Velocity, kao i OWN: Oprah Winfrey Network u Sjedinjenim Državama, Discovery Kids u Latinskoj Americi i Eurosport, kao vodeći pružalac lokalno relevantnih, vrhunskih sportskih sadržaja i dom Olimpijskih igara u Evropi. Discovery je korisnicima dostupan na svim uređajima, kako putem Discovery VR usluge, Eurosport Player-a, Dplay-a, tako i dodatne TV Everywhere ponude koja uključuje GO portfolio TVE aplikacija i Discovery K!ds Play. Za više informacija posetite: www.discoverycommunications.com

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Mediji

“Borba” obeležila 96 godina postojanja

Advertiser Serbia20. februara 2018.

Raste pretplata na digitalno izdanje New York Times-a

Advertiser Serbia14. februara 2018.

Danas je Svetski dan radija

Advertiser Serbia13. februara 2018.

Prihodi News Corp-a porasli zahvaljujući rastu digitalnog poslovanja i broja pretplatnika

Advertiser Serbia12. februara 2018.

Gasi se SOS kanal

Advertiser Serbia9. februara 2018.

Twitter i Snapchat se bore za pažnju medijskih izdavača

Advertiser Serbia9. februara 2018.

Los Angeles Times prodat za pola milijarde dolara

Advertiser Serbia9. februara 2018.

U Srbiji registrovano 2.034 medija

Advertiser Serbia7. februara 2018.

Danas 24 godine agencije FoNet

Advertiser Serbia7. februara 2018.