Mediji

Kompanija Discovery Communications usklađuje poslovanje u zemljama EMEA regiona i imenuje novi rukovodeći tim

Mediji

Kompanija Discovery Communications reorganizuje strukturu svog regionalnog poslovanja širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike (EMEA) kako bi učvrstila svoju poziciju globalnog lidera u produkciji zabavnih programa širom svih ekrana i uređaja

U skladu sa tim Kasja Kieli (Kasia Kieli) je imenovana za predsednicu i generalnu direktorku za područje EMEA.

Kompanija Discovery je prethodnih godina širom područja EMEA ostvarila značajne investicije, počevši od preuzimanja Eurosporta i ostvarivanja prava prenosa vrhunskih sportskih događaja uljučujući Olimpijske igre u periodu 2018-2024, pa sve do novih digitalnih proizvoda namenjenih potrošačima, kao što je Dplay, koji sadrži popularne zabavne i sportske programe u Italiji, Norveškoj Švedskoj i Danskoj, kao i partnerstvo sa ProSiebenSat1 u Nemačkoj. Kompanija Discovery je takođe napravila i značajan napredak kada je u pitanju Eurosport Player – sportski striming servis dostupan korisnicima širom Evrope.

Kasja Kieli na čelu Evrope, Bliskog Istoka i Afrike

Kieli će na novoj poziciji unaprediti operativni model kompanije Discovery fokusiran na gledaoce i proizvode u regionu koji donosi najveće prihode. Ujedinjenjem poslovnih jedinica koje su ranije bile podeljene na Ujedinjeno Kraljevstvo, Nordijsku regiju, južnu Evropu i zemlje CEEMEA, jedinstveni liderski tim moći će da se fokusira na optimizovanje osnovne poslovne delatnosti kao i razvoj u novim oblastima.

Sa 17 godina iskustva u kompaniji Discovery, Kieli je prethodno rukovodila poslovnim operacijama širom 112 tržišta koja su činila poslovanje u CEEMEA regiji. Ona je i među najzaslužnijima za transformaciju poslovanja u ovom region, iz klasične distribucije kanala u uspešnu, lokalno značajnu organizaciju kakva je danas, i koja nudi gledaocima TV na pretplatu i bez pretplate kao i digitalne proizvode na dva kontinenta.

Žan-Bri Peret, direktor i predsednik kompanije Discovery Networks International je izjavio: “Kasja je pokazala sjajnu viziju i odlučnost, kao i stručnost bez premca u rukovođenju verovatno najsloženijim i najraznolikijim regionom na svetu. EMEA predstavlja naš najveći region kada su u pitanju prihodi, takođe je bio u fokusu značajnih investicija u prošlosti, ali i velikih ambicija u budućnosti. Nemam dilemu kada je u pitanju snažno i efektivno rukovodstvo koje sprovodi Kasja, i verujem da ćemo biti u prilici da gledamo kako naša ujedinjena EMEA organizacija nastavlja sa rastom u nove visine i na nezamislive načine.”

Kasja Kieli, predsednica i generalna direktorka kompanije Discovery za područje EMEA ovom prilikom je izjavila: “Pridružila sam se kompaniji Discovery 2000. godine zato što sam volela ovaj brend, verovala sam u njegove vrednosti i mogućnosti koje je pružao. I dalje delim isto to uzbuđenje sa milionima gledalaca koji svakog dana prate naše programe kako bi se zabavili, inspirisali i oduševili. Sada, nakon 17 godina, moja vera u Discovery je jača nego ikada. Ovo je uzbudljiv period u kojem možemo našim fanovima da ponudimo toliko novih načina da učestvuju u sadržaju koji vole, zahvaljujući všestrukim partnerstvima, platformama i uređajima.”

Izgradnja medijske kompanije naredne generacije sa fokusom na publiku

Kao deo novog koncepta poslovanja, Kieli je najavila novi liderski tim kompanije Discovery u zemljama EMEA, uključujući proširen spektar ovlašćenja za Marinelu Soldi i Džejmsa Gibonsa.

• Marinela Soldi preuzima poziciju proširenu ulogom strateške direktorke u zemljama EMEA kao i mestom generalne direktorke za južnu Evropu. Soldi nastavlja da rukovodi poslovima koji su u vezi sa televizijom na pretplatu i bez pretplate kao i digitalnih servisa sa lokalnim upravljačkim timovima u Španiji, Italiji, Francuskoj i Portugalu. Takođe, Soldi će biti zadužena za novu oblast -Consumer Insights & Product Development kao i za organizaciju sadržaja za zemlje EMEA i Discovery Networks International. Ova proširena uloga će omogućiti da njen inovativni duh, strategijsko razmišljanje, kreativno liderstvo i poslovne sposobnosti budu zastupljeni širom čitave organizacije.

Novo rukovodstvo kompanije Discovery u Ujedinjenom Kraljevstvu/Irskoj, Australiji i na Novom Zelandu

• Džejms Gibons postavljen je za generalnog direktora za područje Ujedinjenog Kraljevstva/Irske, Australije i Novog Zelanda, ali i na čelo Komercijalnog razvoja u zemljama EMEA. Na novoj poziciji, Gibons upravlja tržištem Ujedinjenog Kraljevstva koje je bitno središte kompanije Discovery i sastoji se od 14 brendova koji svakog meseca dosegnu do 26 miliona ljudi. ¬¬¬On će raditi na osnovama koje je uspešno izgradio postojeći tim u Ujedinjenom Kraljevstvu i tragaće za novim mogućnostima za razvoj ovog ključnog tržišta. Takođe, u njegovoj nadležnosti sada su i Australija i Novi Zeland. Ono što je iniciralo ove dodatne promene su sličnosti u kulturama, demografski sastav, jezik i programske strategije. Gibons takođe postaje nadležan za razvoj postojećih, ali i uspostavljanje novih komercijalnih prilika i mogućnosti za poslovni razvoj širom EMEA.

• Već više od 18 godina Gibons je deo kompanije Discovery, i za to vreme je radio na različitim upravljačkim pozicijama širom sveta. Poslednja nadležnost mu je bila generalni direktor za nove poslove i direktor proizvodnje i razvoja poslovanja za CEEMEA region.

###


O kompaniji Discovery Communicatons

Discovery Communications (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) zadovoljava znatiželju i podstiče angažovanost svojih najvernijih fanova velikim brojem ne-igranih, dečijih i sportskih programskih brendova. Sa 3 milijarde gledalaca koji prate Discovery portfolio koji je dostupan kao besplatna ili TV platforma dostupna uz pretplatu u više od 220 zemalja i teritorija, Discovery portfolio čine globalni brendovi kao što su Discovery Channel, TLC, Investigation Discovery, Animal Planet, Science and Turbo/Velocity, kao i OWN: Oprah Winfrey Network u Sjedinjenim Državama, Discovery Kids u Latinskoj Americi i Eurosport, kao vodeći pružalac lokalno relevantnih, vrhunskih sportskih sadržaja i dom Olimpijskih igara u Evropi. Discovery je korisnicima dostupan na svim uređajima, kako putem Discovery VR usluge, Eurosport Player-a, Dplay-a, tako i dodatne TV Everywhere ponude koja uključuje GO portfolio TVE aplikacija i Discovery K!ds Play. Za više informacija posetite: www.discoverycommunications.com

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Mediji

Samsung i Amazon Prime Video prvi pokrenuli sadržaj HDR10+

Advertiser Serbia14. decembra 2017.

RTL ide na live stream

Advertiser Serbia1. decembra 2017.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 20. do 26. novembra 2017

Advertiser Serbia1. decembra 2017.

Novi kablovski kanal Antena Grupe – Prva Kick

Advertiser Serbia30. novembra 2017.

RTV slavi 68. godina kreativnosti i inovativnosti

Advertiser Serbia29. novembra 2017.

Kompanija Meredith uz pomoć braće Koch kupila Time Inc.

Advertiser Serbia28. novembra 2017.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 13. do 19. novembra 2017

Advertiser Serbia23. novembra 2017.

Svetski dan televizije

Advertiser Serbia21. novembra 2017.

Google „objavio rat“ RT i Sputnjiku

Advertiser Serbia21. novembra 2017.