Brendovi

Kako kompanija vivo dovodi fotografiju do savršenstva

Brendovi

Uz svoju filozofiju „kamera na prvom mestu“ i kroz partnerstvo sa kompanijom ZEISS, kompanija vivo nastavlja da postavlja nove standarde u tehnologiji snimanja pametnim telefonima u 2022. godini.

 

• Optička izvrsnost postignuta kroz partnerstvo sa kompanijom ZEISS
• Profesionalni standardi u svetu pametnih telefona obezbeđeni kroz zajedničke istraživačke i razvojne aktivnosti
• Posvećenost i predanost savršenom snimku koji su istaknuti uz pomoć gimbal kamere i V1 samostalno razvijenog čipa

U kompaniji vivo kamera je uvek na prvom mestu. Omogućavanje korisnicima da svaki njihov snimak bude savršen jedan je od glavnih motiva kompanije i njenog strateškog partnerstva za istraživanje i razvoj sa kompanijom ZEISS – pionirom u oblasti optike i optoelektronike. Međutim, više se ne radi samo o poboljšanju hardvera sa jedne generacije uređaja na drugu; već o složenoj kompoziciji i procesu. U slučaju mobilnog snimanja, dobro sinhronizovana interakcija između hardvera i softvera neophodna je za savršene snimke i predstavlja ključan faktor za dalji razvoj ove oblasti.

Prekretnice na putu do „savršene fotografije“:
• Kombinujući znanje i ekspertizu vivo tehničara i ZEISS inženjera postavljen je stabilan temelj ovog strateškog partnerstva za zajednički razvoj novih proizvoda kao što su najnoviji modeli vivo X-serije. Kompanije su zajedno osnovale vivo ZEISS laboratoriju za snimanje kako bi sprovele istraživačke i razvojne aktivnosti i na taj način uvele tehnologiju, visoke standarde kvaliteta i procese sertifikacije kompanije ZEISS u svet pametnih telefona.

• vivo X60 Pro predstavlja prvu prekretnicu u naporima obe kompanije kao i rezultat zajedničkog istraživanja i razvoja. Ovaj model objedinjuje inovacije kompanije vivo koje su fokusirane na korisničko iskustvo i neprikosnovenu stručnost u mobilnom snimanju koju obezbeđuje kompanija ZEISS. Saradnja čiji je rezultat izvrstan softver i hardver kamere. Sistem za obradu slike omogućava oštriji, jasniji i svetliji izgled slike. Zanimljivo je da X60 Pro ima klasično ZEISS Biotar sočivo za portrete. Biotar, legendarni ZEISS objektiv je već decenijama favorit profesionalnih fotografa i sada je prilagođen za mobilno snimanje. Dok je glavni objekat oštar i jasan, zamagljeni bokeh režim stvara impresivan efekat u portretnoj fotografiji. Pored svih odličnih karakteristika X60 Pro modela, postoji još jedan segment koji se dodatno ističe kod ovog pametnog telefona, a to je dodatak Gimbal tehnologije stabilizacije 2.0. Ova funkcija stabilizuje sliku na četiri ose, omogućavajući čisto i jasno snimanje pokreta.

• vivo X70 Pro, lansiran na azijsko-pacifičkim tržištima, dizajniran da pomogne korisnicima i dovede njihovo korisničko iskustvo do savršenstva predstavlja sledeći veliki momenat za ove dve kompanije. X70 Pro poseduje ZEISS T* premaz za sočivo kamere koji poboljšava prenos vidljive svetlosti, smanjuje refleksije i disperziju i precizno prikazuje boje subjekta i na taj način značajno poboljšava performanse kamere.

• vivo je takođe, nedavno najavio lansiranje V1 samostalno razvijenog čipa za fotografiju koji je posvećen snimanju vrhunskih fotografija i video zapisa snimljene pametnim telefonom. Samorazvijeni čip za fotografiju rezultat je internih napora kompanije vivo i njenog tima od 300 stručnjaka u sektoru za istraživanje i razvoj u laboratoriji za snimanje vivo kompanije. Koristeći ugrađenu veštačku inteligenciju, optimizovanu brzinu i potrošnju energije, V1 čip obezbeđuje performanse, snagu i brzinu koje zahtevaju napredne funkcije fotografije i video snimanja. vivo je takođe, investirao u specifično istraživanje kako bi razvio algoritme za funkcije kao što su portretna fotografija, noćna fotografija, snimanje subjekata u pokretu, video zapisi i snimanje u super rezoluciji. Ivana Ilijin, marketing stručnjak, iz predstavništva kompanije vivo u Srbiji, zaključuje: „Iako korisnici nisu svesni svih ovih napora kada biraju svoje vivo telefone, garantujemo da će primetiti razliku u kvalitetu pri fotografisanju i snimanju“.

Ali ono što sledi je još uzbudljivije: zajedno, vivo i ZEISS nameravaju da mobilno snimanje podignu na još viši nivo kroz nove funkcije portretne fotografije ili premaz sočiva koji staklo čini „nevidljivim“. Pored toga, obe kompanije rade na implementaciji staklenih sočiva koje obezbeđuju bolje performanse slike, posebno kada je u pitanju visoka transmisija svetlosti, postizanje ultra-niske disperzije i visoke termičke stabilnosti – odlučujući faktori i neophodni koraci za dovođenje fotografije u svetu moblinih telefona do savršenstva.

###

O kompaniji vivo

vivo je tehnološka kompanija koja stvara odlične proizvode utemeljene na vrednosti zasnovane na dizajnu, sa centralnim fokusom na pametne uređaje i inteligentne usluge. Cilj kompanije je izgradnja mosta između ljudi i digitalnog sveta. Zahvaljujući jedinstvenoj kreativnosti, vivo pruža korisnicima sve ugodniji digitalan život. Vodeći se osnovnim vrednostima kompanije, koje uključuju Benfen*, sa fokusom na dizajn i korisničko iskustvo, kao i kontinuirano učenje i timski duh, vivo je implementirao strategiju održivog razvoja, sa vizijom da postane korporacija svetske klase, sa još većim fokusom na društvenu odgovornost.
Okupljanjem i razvijanjem najboljih lokalnih talenata, sa ciljem pružanja vrhunskog kvaliteta, vivo je podržan kroz mrežu razvojno-istraživačkih centara, smeštenih u Šenženu, Donguanu, Nanđingu, Pekingu, Hangzou, Šangaju i Šijanu, fokusirajući se na razvoj najsavremenijih potrošačkih tehnologija, uključujući 5G, veštačku inteligenciju, industrijski dizajn, sistem za fotografisanje i druge nadolazeće tehnologije. vivo je takođe osnovao inteligentnu mrežu proizvodnih baza (uključujući ovlašćeni proizvodni centar), gde proizvodi približno 200 miliona pametnih telefona godišnje. Do sada, vivo je razgranao prodajnu mrežu u više od 60 zemalja i regiona i uživa poverenje više od 400 miliona korisnika širom sveta.

* ,,Benfen” je pojam u kineskom jeziku koji opisuje stav raditi prave stvari na pravi način – što je idealan opis misije kompanije vivo, da gradi tehnologiju za opšte dobro.

O novostima u kompaniji vivo možete saznati na vivo.com/rs

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

„Promena je jedina konstanta“ – Održano predavanje na temu upravljanja promenama i njihovom značaju u vođenju biznisa

Advertiser Serbia23. maja 2022.

U Eurobank Direktna štednja je u centru pažnje

Advertiser Serbia23. maja 2022.

Odaberite mesto na kojem biste proveli godišnji odmor, a Nespresso Hrvatska će vam reći koja kafa je stvorena za vas

Advertiser Serbia19. maja 2022.

Biznis trendovi – kako ih prepoznati, pratiti i ne propustiti

Advertiser Serbia18. maja 2022.

Učinite svoje navijanje nezaboravnim uz posebne ponude tokom “Dana sporta” u aplikaciji Glovo

Advertiser Serbia18. maja 2022.

Vlada Velike Britanije odlaže ograničenje oglašavanja nezdrave hrane

Advertiser Serbia18. maja 2022.

Proizvodnja Renault-a u Rusiji se nastavlja, ali pod kultnim imenom Moskvič

Advertiser Serbia17. maja 2022.

Calvin Klein na udaru kritika zbog reklame sa trudnim muškarcem

Advertiser Serbia17. maja 2022.

McDonald’s napušta Rusiju posle 30 godina

Advertiser Serbia16. maja 2022.

Samsung Electronics predstavio novu eru Micro LED tehnologije na sajmu ISE 2022

Advertiser Serbia16. maja 2022.

Burger King u Nemačkoj predstavio hamburger s bananama, jajima ili šlagom

Advertiser Serbia16. maja 2022.

Kraft Heinz predstavio prvu papirnu bocu kečapa na svetu

Advertiser Serbia16. maja 2022.

Održano finale takmičenja Schweppes Mixology Session 2022

Advertiser Serbia12. maja 2022.

Zabranjene Adidas reklame za sportske grudnjake jer su uvredljive

Advertiser Serbia12. maja 2022.

Otvoren Sajam automobila na Beogradskom sajmu

Advertiser Serbia12. maja 2022.