Agencije

Još bolja i još veća – ovogodišnja Future Tense konferencija podiže lestvicu

ZAGREB – Tokom dva dana konferencije četiri vodeća svetska futurologa predstavitće mega-trendove iz industrije turizma, tržišta rada i hrane

 

Druga Future Tense konferencija o budućnosti poslovanja biće održana 19. i 20. maja u zagrebačkoj Laubi gde će najpoznatija svetska futurološka imena govoriti o budućnosti poslovanja različitih industrija. Novost jest da se ove godine konferencija održava dva dana, a oko 500 učesnika može da očekuje inspirativna predavanja i razgovore o mega-trendovima i promišljanjima kako ih integrisati u poslovanje.

Jedini svetski profesionalni futurolog usko specijalizovan za budućnost putovanja i turizma dr. Ian Yeoman će govoriti o budućnost razvoja turizma, u budućnost hrane uputiće nas dr. Irwin Adam dok će o budućnosti i razvoju profesija i tržišta rada govoriti futurolog dr. Daniel Susskind čiji je TED govor na tu temu pogledan gotovo 1,5 miliona puta.

Drugi dan rezervisan je za dve specijalizovane radionice. Radionica o turizmu dr. Iana Yeomana namenjena je svim zaposlenima u turističkom sektoru koji žele da čuju kako će industrija izgledati 2050. godine. Naime, predviđanja govore kako će kroz sledećih tridesetak godina gotovo 50 posto svetskog stanovništva putovati van granica svoje zemlje, a sigurno jeste da taj trend neće zaobići ni Hrvatsku kojoj je turizam jedna od najvažnijih privrednih grana. Kako kombinovati hranu, dizajn, biologiju, tehnologiju i inženjerstvo biće samo neke od tema radionice dr. Irwina Adama.

Autorski projekat agencije

null

Konferencija je autorski projekat agencije Komunikacijski laboratorij, a povodom najave drugog izdanja vlasnica i direktorica Manuela Šola je izjavila: „Na Future Tense konferenciji želimo da okupimo sve biznis poslenike koji zaista proaktivno promišljaju o strateškim inovacijama i tehnološkim promenama koje budućnosti nosi, za pojedince tako i za kompanije i zajednicu u celini. Ono što možemo obećati su jedinstvena iskustva za naše partnere i goste te premium sadržaj kroz predavanja vodećih svetskih futurologa. I ove godine bavimo se aktuelnim temama i verujemo da će biti zanimljive i korisne svima iz poslovne zajednice koji aktivno učestvuju u kreiranju svoje budućnosti.“

Koliko kompanije u svetu pažljivo promišljaju scenarije 2030 govori podatak da vodeće svetske kompanije i brendovi unazad par godine zapošljavaju futurologe kako bi savetovali uprave pri upravljanju rizicima i donošenju odluka. Futurulozi zapravo kreiraju predviđanja budućnosti na osnovu brojnih analiza, a do spoznaja dolaze propitkivanjem kakve promene bi se trebale dogoditi kako bi se ostvarila zamišljena stanja ili pojave u budućnosti.

Jedinstven vizualan identitet

Lansiran 2018. godine, logotip konferencije i dalje ostaje jedinstven i inovativan. Reč je o logotipu, odnosno botu, specifičnom po tome što se u svojoj digitalnoj verziji, u realnom vremenu menja, zavisno od korišćenja hashtagova iz celog sveta na Twitteru. Ove godine zadati pojmovi su vezani za teme predavanja o budućnosti biznisa, turizma i putovanja i profesija.

Značaj konferencije prepoznale su i partnerski podržale uspešne kompanije, među kojima se ističu Husqvarna, Nestle, Wiener osiguranje VIG i Zvijezda.
Više informacija o konferenciji potražite na www.futuretense.eu

Komunikacijski laboratorij
Komunikacijski laboratorij je nezavisna regionalna agencija za tržišno komuniciranje, odnose s javnošću, upravljanje digitalnom komunikacijom i organizaciju događaja. Osnovana je 2004. godine i u potpunom je domaćem vlasništvu. Agencija je član brojnih strukovnih udruženja u zemlji i u svetu, poput međunarodne mreže nezavisnih agencija Novum Worldwide, organizacije nezavisnih kreativnih, marketinških i agencija za odnose s javnošću – the network one, strukovnog udruženja koje okuplja poslenike iz oblasti odnosa s javnošću HUOJ i Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA).

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Najbolja agencija BalCannes-a je Bruketa&Žinić&Grey, a Saatchi&Saatchi Croatia i Violeta zaslužni su za najbolji projekat

Advertiser Serbia25. septembra 2020.

Veliki uspeh MCCANN agencija na BalCannes festivalu

Advertiser Serbia24. septembra 2020.

Saatchi Hrvatska i Kraš prelomili: Dorina ima novu komunikacijsku platformu

Advertiser Serbia23. septembra 2020.

JELENA MIKIĆ: Recept za zadovoljnog i srećnog radnika postoji

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

A šta tebe žulja?

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

Digitalni porez – Komisija donela novi paket poreskih mera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Kurs digitalnog marketinga – Professional level: Siguran put za digitalnu transformaciju menadžera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Direct PERSPECTIVE Talks – HR i poslovanje u Covid-19 svetu

Advertiser Serbia9. septembra 2020.

Počinje novi serijal webinara DIRECT TALKS

Advertiser Serbia2. septembra 2020.

Homepage pokrenuo HOMEPAGE AKADEMIJU

Advertiser Serbia1. septembra 2020.

IPG Mediabrands predstavlja: Prva revizija medijske odgovornosti na društvenim mrežama (ikad!)

Advertiser Serbia24. avgusta 2020.

Saradnja FEFA fakulteta i I&F Grupe

Advertiser Serbia18. avgusta 2020.

Jana summer alarm by Saatchi Croatia

Advertiser Serbia12. avgusta 2020.

Bojan Kočovski imenovan za novog direktora agencije McCann Skopje

Advertiser Serbia11. avgusta 2020.

Nova kampanja JAZAS-a i Degordiana: Distanca od 2 mikrona štiti od virusa!

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.