Agencije

Jedan od najboljih svetskih govornika dolazi u Zagreb: „Promene u našem ponašanju kreiraju budućnost“

Mike Walsh, jedan od vodećih svetskih futurologa na konferenciji Future Tense u Zagrebu će govoriti o vođama budućnosti.

 

On je CEO agencije za predviđanje trendova, jedan od vodećih svetskih futurologa, globalni nomad, autor tri bestsellera, a prema pisanju Real Leaders, jedan od 50 najboljih govornika na svetu za 2022. Mike Walsh jedan je od šest futurologa koji će 8. i 9. juna gostovati na konferenciji Future Tense. Budućnost poslovanja u fokusu je ove međunarodno nagrađivane B2B konferencije, a Walsh će održati predavanje na temu „The Future of Independent Thinking and Leadership“.

Često pogrešno zamišljamo budućnost. Mislimo kako će to biti mesto koje su osmislili naučnici i tehnolozi i propuštamo da vidimo koliko je ona jednostavna. Jer promene u našem ponašanju kreiraju budućnost. Ona je u suštini ljudski fenomen. Kompanije i individualci širomm sveta upravo prolaze kroz neverovatan proces, a to je digitalna transformacija. Za mene, tu se ne radi o tehnologiji. Zapravo, najmanje važan deo tog koncepta je reč ‘digitalna’. Jer digitalna transformacija zapravo je aktivno ponovno zamišljanje naših organizacija iz perspektive novih generacija koje su odrasle okružene sofisticiranom tehnologijom pametnih telefona“, izjavio je.

Mike Walsh svojevrsna je zvezda futurologije koji je već u svojoj prvoj knjizi Futuretainment 2009. predvideo da će pametni telefoni preoblikovati medijsku i marketinšku industriju, uspon društvenih mreža, digitalnih influensera i streaming zabave. U knjizi The Dictionary of Dangerous Ideas, koju je objavio 2014., predvideo je napredak u mikro satelitskim mrežama, kriptovalutama, radu na daljinu, digitalnim protestnim pokretima, samovozećim automobilima, bespilotnim letelicama i digitalnoj biologiji. Zato danas svi pažljivo čitaju The Algorithmic Leader, knjigu iz 2019., u kojoj govori o budućnosti koja bi već sutra mogla biti naša stvarnost. U karijeri je održao više od hiljadu govora, od strateških brifinga za odbore kompanija poput Verizona i Rytheona do samita i konferencija. Kao CEO kompanije Tomorrow savetuje neke od najuspešnijih svetskih kompanija sa popisa Fortune 500.

O liderstvu će na konferenciji Future Tense, uz Mikea Walsha, govoriti i Liana Keserić, predsednica Uprave Raiffeisen Bank Hrvatska.

Na Future Tenseu nadam se da ću upiti nove poglede na svet, videti neke nove mentalne modele naše stvarnosti koji će me inspirisati da revidiram vlastite poglede na svet. Šta nam budućnost donosi ne možemo znati, ali sigurno se možemo bolje pripremiti ako smo znatiželjni“, rekla je Liana Keserić.

Osim Mikea Walsha, zagrebačka Lauba 8. i 9. će juna ugostit još pet renomiranih svetskih futurologa koji će izneti svoja predviđanja o budućnosti poslovanja. To su Daniel Susskind, Anne Lise Kjaer, Ian Yeoman, Daria Dasha Krivonos i Mike Bechtel, koji će održati predavanja na teme: The Future of Work and Education, The Future of Governance, The Future of Tourism, A Sustainable Future te The Future of Technology.

Konferencija će trajati dva dana, 8. i 9. juna, a svaki dan će biti predstavljene tri tematske jedinice koje će sadržati predavanje futurologa, panel diskusiju s futurologom, donosiocima odluka u javnom sektoru te relevantnim sagovornicima iz poslovne zajednice, ali i B2B standing talk na kojem će vodeći predstavnici poslovne zajednice raspravljati o mogućnosti primene futuroloških predviđanja u poslovanju.

Više informacija o konferenciji potražite na www.futuretense.eu

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] REPRESENT COMMUNICATIONS: „Svaki komentar se računa. I reciklira.“ za RECAN

Advertiser Serbia23. maja 2022.

Ian Yeoman na konferenciji Future Tense – Ko je turista budućnosti i kako ga privući na odmor baš u Hrvatsku?

Advertiser Serbia23. maja 2022.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] ŽIŠKA: „Iskreni oglas“ za kompaniju Infostud Grupa

Advertiser Serbia19. maja 2022.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „Planet of plants“ za ZVIJEZDA I PIK VRBOVEC

Advertiser Serbia17. maja 2022.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] REPRESENT COMMUNICATIONS PODGORICA: „Ne boli, ali može da razori“ za NOVO NORDISK

Advertiser Serbia16. maja 2022.

Srca gledalaca preskakala zbog Konstrakte: Srbija ponosna na svoju umetnicu

Advertiser Serbia13. maja 2022.

Daniel Susskind na konferenciji Future Tense: Kako će izgledati „svet bez posla“ i da li je bliži nego što mislimo?

Advertiser Serbia12. maja 2022.

McCann Beograd kao kupidon: Serenada za Carnex paštetu

Advertiser Serbia12. maja 2022.

#LicaOvogGrada koja dobro poznajemo

Advertiser Serbia12. maja 2022.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] OVATION BBDO: „Booster hahaha.rs“ za NECTAR

Advertiser Serbia11. maja 2022.

MAXIM BEHAR, M3 Communications Group, Inc.: „PR stručnjaci su umesto savetnika postali donosioci odluka“

Advertiser Serbia10. maja 2022.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] COMMUNIS: „Redizajn za vinariju Molovin“

Advertiser Serbia9. maja 2022.

McCann Sarajevo u novoj reklami za Mozzart spojio fudbalere iz tri BiH kluba Premier lige

Advertiser Serbia9. maja 2022.

Transparentne komunikacije

Advertiser Serbia9. maja 2022.

Upoznajte McCann Sarajevo lavice – Nadinu Tanović Borovinu i Sonju Kušumović

Advertiser Serbia5. maja 2022.